despre condimente

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanielaLaura spune:

Noi folosim astfel condimentele:
-oregano-in prepararea ketchup-ului, tocanitelor cu carnita de orice fel, fripturi
-cimbru-in prepararea ketchup-ului, varza, sarmalute, fripturi
-nucsoara-pireuri
-busuioc-ciorba, in prepararea ketchup-ului, tocanite, fripturi;busuiocul proaspat se pune in mancare spre sfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

[/quote]

Bine sunt plante diferite( in sensul care l-ai spus si tu, cimbru e romanesc, iar oregano, e cimbru importat(crescut in alte tari)), dar au aceeasi aroma...




Tu le-ai gustat macar? au gust diferit clar. or fi facand parte din aceeasi familie dar sunt ierburi diferite.
cimbru = Savory, depending on the type, can taste piney or like peppery thyme. It is popular in egg dishes, fish, game, lentils, poultry, root vegetables, shellfish, squash, and other vegetables.


oregano=oregano is peppery, hot taste is common in Greek, Italian, and South American cuisines. It is often used to season tomato sauces and adds flavor to black beans, breads, egg dishes (such as quiche), polenta, poultry, and shellfish.


Poate ai cumparat oregano fals, adica sa scrie pe ambalaj oregano si in punga sa fie cimbru, ca ma astept la asa ceva in Romania nu de alta dar in magazinele naturiste am gasit " sofran" care era toata ziua "curcuma"

Apropo am cautat pe net si se pare ca exista confuzie intre oregano si.....maghiran.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Maghiranul merge bine la ficatei de pasare. Diferit de oregano!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

foarte interesant subiectul!
Mai scrieti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nucsoara se pune si la orez ( chinezii si arabii asa fac).
Nemtii pun rozmarin la cartofi, si tare as incerca si eu dar nu stiu exact cum.

Si eu pun la peste coriandru si este super, dar... amestecat cu usturoi si sare, nu doar simplu. Merge si piper in combinatia asta.



Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Am navalit sambata intr-un magazin chinezesc din Colentina si am dat gaura in propriile buzunare... Am luat o gramada de condimente: "13 condimente dulci", condimente pentru peste si fructe de mare, condimente pentru pui, porc, vita, salate, supe etc. Am luat si urechi de lemn, taitei ...

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Cimbrul si oregano nu au acelasi gust! Nu arata la fel, nu miros la fel, iar gustul e total diferit.





asa este....oregano e mai puternic aromat decit cimbrul...oricum,e clar ca nu sint unul si acelasi

BRENDA

Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Un nou condiment pe lista mea: cardamon (miroase a iarna si a brad). Il folosesc intr-o reteta cu pui si mere, dar mai astept sugestii! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Un nou condiment pe lista mea: cardamon (miroase a iarna si a brad). Il folosesc intr-o reteta cu pui si mere, dar mai astept sugestii! :)


Natasa, de unde cumperi cardamonul? Se numeste cumva si nucsoara? Daca da, la mine in familie se foloseste la cozonaci, impreuna cu cuisoarele si scortisoara.

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

akella te rog poti spune mai exact unde se afla magazinul cu condimente chinezesti ?
eu caut de multa vreme un astfel de magazin.

Mergi la inceput