Pilule, pilule....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Acum daca tot am deschis subiectul acesta, sa va spun si istoria mea: am luat Mercilon un an de zile la recomandarea unei dr. de la Cabinetul de planificare familiala, fara nici o analiza inainte. I-am zis ca vreau sa-mi incep viata sexuala si vreau niste pilule mai bune, asa... Si mi-a zis de Mercilon.
Acum, dupa 2 ani am nascut si medicul meu ginecolog mi-a zis de Exluton pe perioada alaptarii, iar apoi a zis ca pot sa iau de oricare...
E adevarat ca eu sunt mai slabuta si nu ar fi mare tragedie daca m-as ingrasa putin, iar cit despre alte boli nu am.
Dar totusi, m-a cam contrariat ca mi-a zis ca "apoi pot sa iau de oricare"... si de aceea v-am intrebat pe voi.
Deci spuneti ca se fac niste analize? Unde pot sa fac aceste analize si in ce constau ele?

Va pup,
Oana

Mergi la inceput

Am uitat sa mentionez: cu analizele de singe imi este clar (colesterol, glicemie, etc.), dar eu intrebam despre analizele (dozarile) hormonale: unde se fac (in Ro)? La ce fel de medic? Sau e ceva care se face doar in strainatate?
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Si eu am luat Microgynon ani de zile, dar numai dupa ce m-am dus la un cabinet de planificare familiala si dupa ce mi s-au facut analize. Asta pentru ca multe dintre pilulele contraceptive sint contraindicate persoanelor care au boli de inima, diabet si alte boli (nu le mai tin minte). Dupa o luna de luat pilule am fost din nou la doctor si mi-am facut din nou analize sa vada daca sint ceva modificari. Eu m-am impacat foarte bine si nu m-am ingrasat deloc, dar depinde de fiecare persoana, cum au zis si fetele. Mai e si un avantaj daca mergi la cabinetele de planificare familiala (in Romania), acela ca pentru eleve si..am impresia si pentru somere...se dadeau gratuit sau la jumatate de pret, ceea ce te scuteste de o suma destul de marisoara, avind in vedere costul pilulelor in ziua de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

quote:
Originally posted by Oana

Am uitat sa mentionez: cu analizele de singe imi este clar (colesterol, glicemie, etc.), dar eu intrebam despre analizele (dozarile) hormonale: unde se fac (in Ro)? La ce fel de medic? Sau e ceva care se face doar in strainatate?
Oana

Dozari hormonale se fac cu trimiterea unui endocrinolog, la orice laborator care face shi astfel de analize (sunt necesare nishte kituri speciale). Este optim daka le-ai face inainte de pilule....de cele mai moolte ori din pakate se fac atunci cind apar nijte efecte sekundare. Deh, Romanika!
Dar, repet, le potzi solicita unuii endocrinolog, sau direkt la Spitalul Parhon care specializat in astfel de probleme.

danat

Mergi la inceput

Mersi Dana, nu speram sa imi mai raspunda cineva, dar uite ca m-ai lamurit tu. Din pacate eu nu stau in Bucuresti deci nu pot sa ajung la Sp. Parhon, dar un endocrinolog pot sa caut.
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karla spune:

A luat cineva Logest? Este de ultima generatie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

In urma cu doi an am luat Logest timp de 3 luni ca tratament pentru chisturi.Ginecologul meu zice ca sunt foarte moderne si "elegante".A avut dreptate, nu am avut reactii adeverse la ele dar nici nu m-au ajutat sa scap de chisturi.

Sarbatori fericite! Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Inainte de a-l avea pe bebe, aveam chisturi pe ovare si dureri f. mari la ciclu.In urma unui control am descoperit ca unul din chisturi avea 3 cm. ceea ce insemna chiar operatie si un uter putin dezvoltat-4 cm. Am luat Diane 35 timp de 8 luni si surpriza:chistul disparuse,uterul crescuse la 8cm.Le-am intrerupt si nu prima ci a doua luna am ramas insarcinata.Nu m-am ingrasat, nu am avut nici o simptoma negativa.
Va pup
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karla spune:

Logest am luat si eu ca tratament pentru chisturi. adevarul este ca nu am facut tratamentul mai mult de 3 luni pentru ca ma simteam rau de la ele. (sunt o persoana f.activa iar Logest parca imi incetinea miscarile).
Acum mi s-a recomandat Diane si vreau sa stiu daca ingrasa, daca ajuta si daca are reactii secundare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Eu am luat anticonceptionale la recomandarea unui medic de la SECS(planificare familiala), ne-am luat de manuta, eu si sotul meu(pe atunci doar prieten)..am luat la inceput Mycroginon, m-am ingrasat 25 kg in 3 luni, am schimbat cu Rigevidon, pe urma cum nu slabeam deloc, mi-a dat Marvelon...si tot asa grasana am ramas, nu am mai reusit deloc sa dau jos kg acumulate...deci am luat 5 ani anticonceptionale...pe urma am intrerupt pt.bebe dar am descoperit ceva chistulete si am reluat ptr. 3 luni cu Marvelon, am incetat pe urma, au disparut si chisturile si la cateva luni am ramas insarcinata...dupa bebe, doctorita mea mi-a recomandat logest, pentru a putea alapta dar mi-a fost foarte rau si nu le-am putut lua asa ca am renuntat la ele definitiv, o perioada am stat cu prezervative dar le urasc si eu si sotul meu si mai si asa ca tot la sfatul medicului am luat ovule contraceptive Pharmatex, ma impac foarte bine cu ele, doar ca trebuie sa astepti 5 minute din momentul in care-l introduci in vagin..in rest, ma inteleg bine cu ele, au avantajul ca si lubrifiaza vaginul daca tu nu esti inca pregatita, sunt usor de utilizat si dezavantajul este cel cu 5 min. si ca trebuie tot timpul sa-l ai la tine daca pleci in deplasare, dar pana la urma si pastilele trebuie sa le iei, nu?
pupici
RoxanaL

Roxana L

Mergi la inceput