Sarcina si dioptriile
Inainte de a ramane insarcinata am avut -7,5 dioptrii la ochiul stang si -7 la cel drept, am probleme de ani de zile la ochi si tocmai acesta a fost motivul pentru care am nascut in octombrie 2005 prin cezariana.
Pe parcursul sarcinii vederea mi s-a inrautatit dar medicul oftalmolog mi-a spus sa fac un control mai amanuntit abia la 6 luni dupa nastere pentru ca s-ar putea sa-mi revina vederea (la nivelul de dinainte de sarcina). Acum, la 3 luni de la nastere pot sa spun ca observ nici o imbunatatire, vad la fel de prost, pot sa spun ca trebuie sa fac un efort sa citesc la TV.
A fost cineva care a patit la fel? Iar dupa cateva luni de la nastere sa-si fi revenit cu vederea?
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
Raspunsuri
mira_m spune:
Eu am hipermetropie dar am observat si eu o usoara inrautatire a vederii dupa nastere. S-a ameliorat dar e de dorit sa iti faci un nou examen oftalmilogic.
Sarcina aduce cu sine anumite schimbari iar starea vederii, am inteles ca e una dintre ele.
Sanatate multa!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
& minunea mea
( mai 2004) 
adiutza spune:
si eu am miopie !!!!!
am -4,5 si -4, deocamdata sunt la aspirante, dar din discutia ce am avut-o cu medicul meu am inteles ca intr-adevar pe perioada sarcinii voi observa o accentuare a problemelor de vedere. Aceste probleme se vor rezolva de la sine in acelasi ritm cu refacerea generala a organismului. Nu se poate da un termen clar, deoarece difera acest proces de la persoana la persoana. De asemeni vei mai putea observa ca in timp, va apare hipermetropia si automat vor scadea dioptriile pt. miopie. Reproduc cuvintele medicului...
Eu in schimb am o alta problema: bb va mosteni aceasta miopie? La asta nu am primit inca raspuns....
Toate cele bune,
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
mandyksch spune:
Fetelor va multumesc pentru raspunsuri. Nu-mi ramane altceva decat sa mai astept cateva luni, poate ca situatia se va imbunatati. Oricum la 6 luni voi merge la un control oftalmologic.
Legat de sansele ca aceste probleme de vedere sa le mosteneasca si bb...eu sper din tot sufletul sa nu existe.Sau chiar daca exista sa nu i se intample bbului meu.![]()
eve44 spune:
Si eu dupa nastere m-am trezit cu miopie -0.5 si merg la control o data la 6 luni.
Port ochelarii numai la calculator si la televizor.
Eve
CORNELIAP33 spune:
quote:
Originally posted by adiutza
Eu in schimb am o alta problema: bb va mosteni aceasta miopie? La asta nu am primit inca raspuns....
Toate cele bune,
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
Cu parere de rau, daca va fi baiat - da.
Miopia se mosteneste de la mama la fiu si de la tata la fiica. Este vorba cu precadere despre miopiile mari(forte -peste 6 dioptrii)
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Kittycat spune:
Miopia mea e medie, -3. Din fericire, nu s-a agravat in timpul sarcinii si nici dupa.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
adiutza spune:
CORNELIAP33, multumesc pt. raspuns... chiar daca nu e ceea ce mi-as fi dorit sa aflu, macar am o idee... Si eu care imi doresc baietzel........
Pup!
helbi spune:
Si eu am miopie forte si operatii de dezlipire de retine, cauzate tot de miopie. Pe perioada sarcinii, si dupa nu am simtit o inrautatire visibila a vederii. Eu oricum am f. mult, am -12 la ochelari ca pe fundul de ochi am mai mult.
Am nascut prin cezariana, iar fetita mea de 6 ani nu a mostenit miopia. Iar, la mine in familie, parintii nu au avut nimic, sora la fel, in schimb eu am mostenit miopia de la 2 verisoare primare din partea tatalui.
Fetitei mele i-i fac control minim odata pe an. I-am facut si de 2 ori, cind am avut ocazia sa-i fac si in RO si in Germania. Pina acum ambele doctorite mi-au spus ca fata nu a mostenit nimic din problemele mele.
Sa ia in vedere un control regulat (odata la 6 luni) pt tine, iar dupa 3 ani si pt copil (asta pt linistea ta, iar in cazul unor pb, e mai bine sa incerci tratarea lor inca din faza incipienta).
Multa sanatate!
mandyksch spune:
Eu cred ca am mostenit miopia de la bunica din partea mamei mele. Mama si tata nu au miopie. Eu am un baietel si ma tem ca nu cumva sa mosteneasca de la mine. Oare cand , la ce varsta as putea sa-l duc la control (nu se poate inainte de 3 ani? )