Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Bune fetelor!
Am reusit sa-l fac pe Stefan sa suga aseara, azi noapte si azi dimineatza. Nu stiu cat, insa e important ca a inmuiat sanii. Oricum bea si completare pe urma.

Cred ca mi-am mai revenit dupa vizita la dr., ca mi-a spus ca nu ma coase azi, ca vrea ca ma mai vada sa decida daca nu cumva ma vindec asa mai bine. Oau, poate scap de cusatura...

Andama intrebai de linsul pe bot al lui Stefan dupa supt. Nu, nu e o figura de stil, chiar asa face. Si plescaie pe urma cu limba!

Meems iar avem probleme similare...uf!
Nici la noi nu e noaptea neagra si chiar vreau sa intreb fetele: cat dureaza la voi o trezire de noapte (cu papa, schimbat si adormit)? Ca noi sub o ora (in cazurile bune) nu ne incadram nicicum!

Dordia multumim de urari! Azi facem si noi o luna si ii felicitam pe toti BB-ii din listuta, pentru ca ne-au infrumusetat viata!

Felicia noi avem scaun de masina in care sta deocamdata peste zi. Ideea cu asezatul mi-a dat-o Ripley, adica sa pun o perna pe scobitura scaunului sa nu stea chircit si acum sta chiar bine. Il putem si legana cu el. Eu am comandat si balansoar, pentru ca are si jucarioare si se leagana singur, dar inca nu l-am primit sa-ti spun cum reactioneaza la el.

Tania & BB Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica noiembrie-decembri spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66703" target="_blank">scutec no.6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Xandra frumusel rau Vladutz, de mai, concurentza serioasa pe aici! fetelor cu fetitze tineti-va bine!

Lavi02 tu cum ai procedat cu dosarul de CIC? Ca mie mi-au dat viteza cele de la personal de la facultate, au zis ca ele nu se ocupa de mers pe la primarie. La tine cum e?

Tania & BB Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

tania dragul de stefan a facut o luna! sa-ti traiasca, o sa vezi ca de acum incolo va fi totul mult mai usor, ti-o spun din proprie experientza!

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Continui:

Dordia, nu e capat de tara. Atita a luat si Sarah saptamina trecuta. Nu cred ca ai cum sa introduci inca o masa. Daca el a crescut lunile trecute maimult decit e in grafic, se compenseaza. Asta e ritmul lui pentru acuma. Important e sa arate bine, sa nu plinga de foame si sa fie vesel.

Mandy - cu scosul afara, mie dr. mi-a zis ca nu sub -4 grade. Iesi nu stiu cite au fost. Am iesit cu carutza si am stat in Herastrau vreo ora jumate de plimbare in jurul lacului. Azi cind a plecat dr. mi-a zis expres ca sunt -7 si ca sa nu o scot. Cu dormitu - si mie mi-a facut aseara faza: nu am putut s-o scol la 20.30 cind trebuia sa pape. E drept ca ea e si in perioada de lipsa de pofta de papa, asa ca am lasat-o sa doarma si apoi baita si apoi papa. Deci am sarit o masa, dar la noi e la 3 ora introdusa cam artificial. Deci practic si-a scos-o singura. ieri a dormit toata ziua aproape, dupa ce alaltaieri nu a inchis deloc ochii. Dar doctorul mi-a zis ca e ok. Isi face singura programul de somn. daca vrea, face nani, daca nu, nu. Bine ca doarme noaptea. Asta e cel mai important.

Joy - mai, aia de la minister sunt idioti. Cum adica intri pe legea veche? Nu exista nici o referire la data nasterii a copilului ca sa fie dupa 1.0.03006 ca sa i se aplice. De la 1.01.2006 ies din vigoare articolele din Legea nr.19/2000 care se refereau la aceasta problema. Ce nu stiu nici io insa e daca trebuie sa depunem si noi sau numai angajatorul. Ca el clar trebuie sa depuna.

Dordia- io am intrat in prenatal tot pe 1 sept 2005 si mi se termina posnatalul pe 4 ian 2006. Imi depune angajatorul dosarul. Sa vad daca trebuie sa merg si eu.
Problema mea: unde se merge pentru sectorul 2? La Primaria s. 2 de la Obor, aia mare sau pe Olari? Anda77, tu stii?

Gogoglos- ehe...cu regurcitatul si la noi e la fel. Credca ar tebui sa schim tricoul zilnic. Dar folosesc batiste multe, pe care la spal cu rindul. Nutrinatalul acuma il experimentez. Dar e in cominatie cu ceaiuri si bere. Sa vedem la cintar duminica.

Tania - io Nutrinatalul l-am luat de la Sensi Blu. Voi aveti acolo? Cred ca da. Incearca si la ei. Tin pumnii la cusatura!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna fetelor !

Nu pot sa nu intervin cand vad ca cineva e la necaz, asa ca chiar daca ignorati mesajul eu o sa incerc sa nu ma supar.
Ideea e ca TOATE mamicile, indiferent de momentul in care au nascut sau in care intra in CIC, au nevoie de dosarele intocmite de angajator, depuse la DDFSS. Daca angajatorul va spune ca trebuie sa depuneti VOI dosarul e o minciuna, ANGAJATORUL printr-o persoana delegata e OBLIGAT sa depuna. Ideea e ca sunt niste cozi interminabile, si nu e normal ca o mamica care abia a nascut sa stea acolo, in aglomeratie la cozi. Deci... nu acceptati sa faceti treaba lor !

In alta ordine de idei, Dienutza, am observat ( daca am inteles bine ) ca il tii pe pui si cate o ora la supt. Din cate stiu eu e o mare greseala, vezi Capraru de ce, mai ales ca va dauna copilului.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

PISCHI, doar e pielea cam creata??? sa vezi la mine strat de sunca, de parca as fi foca si-mi trebuie sa-mi tina de cald in apele inghetate.
Eu am constitutie cu buta incorporata de la mama natura...dar pe care nu o pot da jos decat cu gimnastica si abdomene la greu. Inainte sa raman gravida faceam cam 3-4reprize/zi a cate 50 abdomene. acum...nu am facut mai mult de 10. da' trebuie ca na...

Si cu carutu' pai am luat in brate carutu' cu tot cu Vlad in el. Nu-s multe trepte, vreo 6 da-i greu rau de tot.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Dordia, multam pentru urari!
Eu intru acum si incerc sa si scriu mai mult. Cu cititul sunt putin cam in urma, dar o sa recuperez mai tarziu. Nu prea am avut timp deloc. Mama e tot mai rau, nu prea credem ca mai ajungem la sfarsitul lunii, desi speram din tot sufletul. Chiar si asa rau cum este acum si cum ni se rupa inima sa o vedem, tot o mai vrem printre noi.
Am botezat Bogdanelul duminica si a fost o figura. Tare mandri ne-am simtit! O sa revin mai tarzior cu detalii despre biserica si petrecere.
Repejor voiam sa incurajez cateva fete de pe aici, care isi fac probleme cu lapticul, ca il pierd de la stres sau ca nu beau suficient. Eu am lapte din belsug si, dupa cum v-am spus, baiatul meu avea joia 6,010 kg. Senzatia este ca nu am lapte, sani moi si am revenit la sutienele dinainte de sarcina (unele din ele). Beau lichide (nu lapte, ca da colici la copil) numai cand imi e sete. Daca imi dau seama ca sanii sunt chiar goi si bebe vrea sa manance sau au trecut 3 ore, atunci beau macar o jumatate de pahar de suc, cu cel putin 10 minute inainte sa alaptez. Cand suge bebe, se intampla cam asa: trage el de 3-4 ori cam in gol (nu prea pricepe ce si cum, sau de ce) dupa care simt cum urca laptele (e o durere in ambii sani) si el incepe sa inghita repede si se vede clar cum i se umple gurita de lapte. Asa ca e suficient sa beti lichide cu putin inainte de alaptat si bebe sa traga, ca sa stimuleze urcarea laptelui.
A doua problema. Normal ca daca nu e suficient lapte intr-un san, va suge de la ambii la o masa! Dar numai dupa ce termina rezervele din primul. Cand termina un san, il va lasa singur din gurita si va cauta in continuare san daca ii e foame. Atunci bineinteles ca trebuie mutat dincolo. Altfel, va cere iar in juma de ora!
A treia intrebare pentru cele care alapteza la san: de ce va mulgeti? Laptele nu se strica in "ambalajul" lui original si-i pacat sa-l scoateti! La alaptatul urmator veti avea mai putin lapte decat daca mai ramane putin pe canale, iar bebe va face eforturi mai mari sa-l traga. Mai ales daca este un bebe mai lenes, care nu trage puternic, e mai bine sa fie sanul putin mai plin si sa-i picure mai usor in gurita.
Astea au fost parerile mele si strategia care functioneaza la mine, nu le-am citit nicaieri, asa ca le puteti proba sau nu.
Legat de programul lui bebe, eu i-am dat NUMAI la cerere si s-a reglat singur. De la Revelion incoace, mancam seara in jur de 22:30-23:00, dormim pana la 4:30 sau chiar 6 dimineata, papam iar, dupa care mancam pe la 10:30-11:30. Restul meselor sunt cam la 3 ore, cu unele rare scapari la 2,5 ore sau 4 ore (cand nu ma indur sa-l trezesc - l-am trezit o singura data sa-i dau sa manance, cand nu mai mancase de 9 ore, in noaptea de revelion, iar pe mine ma dureau sanii de muream). NU DORM CU EL IN CAMERA. Daca as dormi cu el (cum am facut in prima luna) il alaptam si acum la 3 ore noaptea! Ca el fornaie, isi suge manuta, scanceste (nu plange), dar adoarme la loc. Asta inseamna ca nu-i e chiar foame rau. Cand ii e cu adevarat foame, plange si se aude din camera cealalta fara sa tragi cu urechea (lasam o usa deschisa, nu ambele).
As incerca sa-i dau si altceva decat lapte, ca nu a avut deloc colici pana acum si nu cred sa inceapa acum. A mai incercat cineva? In cartile mele (2 la numar) scrie ca-i pot diversifica mancarea din a 11-a saptamana, care deja a trecut, nu mai socotesc exact cand... Dar doctora nu ma lasa. Oricum as schimba-o, dupa faza de care v-am povestit cu vaccinurile.
Hai sa scriu de botez, ca vad ca a adormit piticul. Cand am intrat in biserica, era numai ochi! Nasii se invitau reciproc sa-l tina. Unii invitati ziceau ca e baiat si tre' sa-l tina nasul, altii ca nu conteaza, ca nasa tre' sa-l tina. Pana la urma, l-a tinut nasul! Buuun! Incepe slujba. Bogdanelul tot cu ochii pe pereti. Se uita la candelabrul mare, la lumanari, la nasu'... Cand a inceput sa vorbeasca parintele, tare bland si dulce, a inceput sa rada la el! A inceput preotul sa rada!!! Iar radea mititelul... Nasa celuilalt baietel (ca a mai fost unul) se uita la al nostru! ooops! Sa nu mi-l deoache! N-avem nimic rosu pe el. Cineva si-a rupt un fir rosu de la fular sa i-l pun lui bebe. Ti-ai gasit. Zic lasa, ca doar e botez, fuge raul astazi de langa bebe, nu-l deoache nimeni! Eh, s-a cam lungit slujba si, dupa ce s-a plictisit de popa, a studiat biserica, dupa care a inceput sa se agite, pana si-a dat caciulita jos! Bine ca e obisnuit fara! Babele iar sarisera ca sa-i pun caciulita la loc! A venit vremea botezului... Toata lumea il lauda ce cuminte a fost! Eu asteptam reactia dupa "scufundari". Dreptate am avut! L-a bagat popa (altul decat cel care citise pana atunci) cu capul in jos!!!!! L-a tinut bine, nu cum ziceau fetele de aici, dar mi l-a bagat CU CAPUL IN JOS!!!! Bine ca am vazut acasa, pe filmulet, ca altfel lesinam! N-a zis nici kr cat l-a scufundat, dar dupa aceea... Zbierete, nu gluma! Dupa ce l-am imbracat de tot, la sfarsit, au fost nasii sa-l "cinsteasca" parintele cu o lingurita de vin. A baut-o pe toata, smecherul!!! L-am imbracat de drum, a mai plans nitel pana l-am luat in brate, dupa care a adormit si mi-a dormit, dat in brate de la unul la altu, pe urma la restaurant in carut, cel mai dulce si linistit somn de cand il stiu. Numai noaptea imi mai doarme asa! Nasii ziceau ca normal, dupa ce s-a betivit asa tare! A stat dormind (si nemancat) de la 11:30-12:00 pana spre ora 18... Nebunie, voci, muzica, fata care servea la mese, pregatea cafelele, toate acolo la bar, unde l-am bagat pe domnisorul vedeta a zilei! A fost criminal de dulce!
Pe urma s-a trezit, a mancat, a stat cu ochii pe pereti, a ras la fetiscana care facea cafele (nebunaticul, deja dupa gagici!), iar a mancat, iar a ras cu rudele de data asta. Am facut vizite la mese, am "vorbit" cu toti... e sa zic?! Ne-am culcat la 00:30 (zi lunga!) si ne-am sculat la 6:30. Cel mai bun copil a fost copilul meu!
Am sa pun si cateva poze noi in albumul grupului, sa-l vedeti si voi pe zgamboi!
Pupici si revin dupa ce mai citesc de la voi!

Mergi la inceput