Constanta te saluta! (63)
Raspunsuri - Pagina 4
ege spune:
buna ziua si la multi ani sarbatoritilor
fetelor va rog daca puteti sa ma ajutati cu unsfat.am fetita de 3 luni jumate si o alaptez exclusiv san.dr.la care merg in particular imi zice sa nu ii dau decat lapte macar pana la 4 luni si sa incepem diversificarea dupa 4 luni.dr.de fam.ma cearta ca de ce nu am inceput diversificarea.ca tr.pana acum sa incep cu suc de morcovi si portocala si cu supa de pui.
eu am facut vaccinul acela infanrix hexa (l-am cumparat) si ea ma tot terorizeaza ca nu o sa imi dea nu stiu ce fisa,ca nu am vaccinurile trecute acolo.sincer nici nu stiu ce sa fac.daca mergi la 5 dr.toti spun altceva.nu gasesti 2 dr.sa fie de aceasi parere.
daca puteti sa ma ajutati cu un sfat v-as fi recunoscatoare
multumesc anticipat
ege
roxanaz spune:
draga Ege Tatiana are dreptate. nici sa nu te gandesti sa incepi diversificarea pana la macar 5 luni...nu are rost sa te legi la cap, crede-ma! nu o baga pe doc de familie in seama, nu are nici un drept sa tipe la tine. nu iti place de ea io schimbi imediat! iar cu vaccinurile la fel, e obligata sa iti treaca in carnetul de vaccinari al fetitei ce vaccinuri i se fac, indiferent de provenienta lor.
mai dragelor eu am renuntat sa merg la locul ala de joaca de la tomis....e teribil de aglomerat, miroase a fum si e ca la cantina!
jone spune:
doctorita noua ne zicea ca sa alaptez pana cand o sa vad eu ca nu se mai satura din laptic.
asha ca am alaptat exclusiv pana la 5-6 luni.si crede-ma alex era o fomista nascuta cu 4.8 kg.
tu uitate la bebelushul tau si vezi ce simti.
se satura?e vioi?
(eu auzeam inclusiv textul ca nu e laptele meu bun.ha ha ha!)
daca copilashul ia in greutate eu zic ca e ok.
ia pune niste poze recente-recente sa o vedem si noi daca ii merge bine.
pupici
jo si alexandra
BDana spune:
Jone m-a distrat felul in care spui ca merge Alex.
Ege si eu sunt una dintre sustinatoarele alaptatului la san,exclusiv, pana pe la 5-6 luni, dar nu 'te lua dupa mine" ca nu sunt decat medic de familie. Si referitor la vaccin, orice vaccin ai facut, pediatrul la care este inscrisa fetita, este obligat sa il treaca in carnet, daca e facut las el.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Poze noi...cu noi
jone spune:
si am uitat sa va zic ca o caut in gura din 5 in 5 minute.
e fenomenala.aproape ca nu mai am nevoie de aspirator.
tot ce gaseste: scame, hartiute, etc aduna in gura.nu inghite.doar le aduna in gura.
aaaaaaaa!dar cred ca ar trebui sa scobesc sa vad daca nu cumva si inghite.
jo si alexandra
loreen spune:
Cu mii de scuze de rigoare vreau si eu,daca se mai poate, sa urez LA MULTI ANI sarbatoritilor...
Tatiana nu toti medicii de familie sunt asa cum spui tu,dar cand il gasesti pe ala care-ti place da-mi si mie un telefon sa ma inscriu si eu...Cred ca am avut noi nesansa sa dam peste cine nu trebuie...
Am cautat azi doua ore prin tot orasul de mi se acrise ...un pui de birmaneza...cica nu se inmultesc iarna...poate la ei ca la mine se aud niste concerte in spatele blocului...
Stiti cumva pe cineva care sa aiba vreun pui de dat...m-ar interesa tare...as da si un milionul pe el( nu da-ti cu pietre ca dau atatia bani pe un pisic)?!
Imi sufera motanul dupa pretena lui care nu mai este...de vreo 4 zile nu mananca,nu doarme e trist...jale mare
Alex & Delia
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
BDana spune:
Tatiana, stai linistita ca nu ma mai deranjeaza demult ce se spune despre medici. Asta e, nu pot spune ca nu sunt si pareri indreptatite, dar in general trebuie sa fii bagat in treaba asta ca sa intelegi ca medicina nu este o stiinta exacta, si ca nici pacientii nu sunt exact la fel. Aaa, era bine daca puteam face niste sabloane, sa vezi ce le invatam si va spuneau toti medicii exact aceleasi chestii, ca de fapt asta e problema mare . Oricum, nu incerc sa disculp pe nimeni si nici sa aduc argumente in favoarea medicilor, ca in orice bransa, sunt si pramatii dar sunt si oameni ok si bine pregatiti profesional. Poate doar generalizarile astea sunt un pic suparatoare...Deci, poti sa-i dai cu remarcile in continuare, nu e cazul sa te cenzurezi, nici tu si nici altcineva.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Poze noi...cu noi
happymumy spune:
Buna fetelor! Va multumesc tuturor pentru urari, sinteti minunate!N-am reusit sa mai intru ieri, pentru ca am avut o multime de invitati, si astazi am mai avut o mica petrecere dupa-amiaza cu picii, adica cu 2 baiatei, prietenii ei. Ce sa va spun? Ayla s-a distrat foarte bine, mai ales ca a primit o multime de cadouri , pe care le imprastiase prin toata casa si nu stia cu care sa se mai joace!Ah, hai sa va povestesc, ieri pe cind isi astepta invitatii, si eu ii spuneam sa stea cuminte ca o sa primeasca cadouri, mi-a spus " Nu cadouri! Nu cadouri de la Mosu!". Saraca ,tot nu a uitat de sperietura care a tras-o cu mosul, chiar daca nu inteleg de ce!Ah, si astazi toata seara ne stingea lumina in camera si incepea sa cinte La multi ani!.A ramas cu ticuri!Si i-a placut tortul tare mult, cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici, ca ea e innebunita dupa pitici! Eu initial am vrut sa fac cu fotografia ei, insa cei de la Silvian mi-au zis ca nu mai fac asa ceva. Oricum, ne-am distrat cu mari ,cu mici.O sa incerc sa pun si poze, dar trebuie sa-mi fac timp sa vad ce e in neregula, ca am inteles ca nici pozele de la Mos nu s-au putut vedea.
La multi ani si pentru Cristi, Dana! Si scuze de intirziere!
Lizuca, Jone are dreptate si a mea are un ticnal..., dar nu ma las induplecata! Norocul meu este ca stam la saca, si am crezut ca nu o aude nimeni, pina mi-a spus vecina din spate, ca ce-i fac de tipa asa! Nu ca vreau sa ma laud cu lucrul acesta, dar majoritatea copiilor au un ticnal... Oricum, casetuta asta cu povesti face minuni!
Si Ege, sfatul meu, ca si al celorlalte mamici, este sa o alaptezi exclusiv la sin pina la 5-6 luni!Scuza-ma, dar astea sint conceptii invechite, cum ca trebuie sa incepi diversificarea de la 3 luni!Astea sint idei de acum 50 de ani!E drept ca eu am inceput diversificarea pe la aproape 5 luni, dar asta pentru ca se trezea peste noapte de foame, si atunci am inceput sa-i dau doar cereale si numai la masa de seara, ca sa-i tina de foame!Si de intarcat am intarcat-o la un an jumate. Tu faci cum stii si cum crezi ca e mai bine pentru fetita ta!
Eu am o doctorita de familie foarte draguta, o cheama Draghici Elena, si are cabinetulpe Izvorului 27, in Coiciu.Daca intereseaza pe cineva, pot sa va dau si numarul de telefon.
Inca o data multumiri pentru urari! Sa ne fie toti bebeii sanatosi!
Pupici tuturor!
Ghiulten + Ayla(15.01.2004)
Fiquelle spune:
Roxa, nu, nu mi-au cerut asa ceva...ce tampenie...
de la Mada si minunea Sofia Maria, 12.08.2004
http://community.webshots.com/user/fiquelle
Cornelia spune:
Fetelor, va multumesc pt. sustinere.
Pediatra noastra ne-a spus ca nu este nici rujeola, nici rubeola si in nici un caz alergie medicamentoasa, ci o alta viroza (posibil roseola sau alta, pt. ca am inteles ca sunt vreo 7 care dau euptii asemanatoare ). A aparut complicatia la ureche, pe fondul scaderii imunitatii, Stefan fiind si in perioada eruptiei dentare. Mi-a zis ca daca nu era asa, ea m-ar fi sfatuit sa nu ii dau antibiotic. Oricum, l-am inceput si o sa ii dau 6 zile.
BDana, chiar ieri vorbeam cu Doru despre medici si diagnostice (recunosc, ii si balacaream ) si spuneam acelasi lucru: totusi, nu e o stiinta exacta si nu poti pune sablonul: raspunsul corect este b) . In acelasi timp, este o meserie care cred eu ca cere si ceva talent, care la un moment dat poate fi substituit de experienta.
Hai ca am inceput sa filosofez.
Promit ca nu ma mai plang de nimic in urmatoarea perioada, ca m-am saturat eu de cat v-am bombardat cu probleme.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze