Miresele anului 2006 (38)
Raspunsuri - Pagina 9
ralnied1 spune:
quote:
Originally posted by a.cicelquote:
Originally posted by ralnied1
[quote]Originally posted by suede
Apropos...invitatiile cu cat timp inainte se fac?
Zambeste..maine poate fi mai rau!
pai, cand stii toate datele clar si sigur... iar de dat... cam cu o luna inainte...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!
Ei, ziceam si eu o luna, acum +/- 2-3 saptamani acolo... Normal ca daca te vezi cu cineva mai de departe si ai invitatia gata, o poti da si mai repede, dar in general, cel putin din cate stiu eu pe la noi (si cum am primit eu de la altii!), cam o luna inainte este media. Cum zicea Krelia, 2-3 luni, mi se pare mult prea mult...
E si maine o zi!
a.cicel spune:
quote:
La Iasi, din momentul eliberarii certificatului medical si pana la depunerea dosarului, nu trebuie sa treaca mai mult de 24 de ore, ca atat e valabilitatea lui... Evident ca si in acest caz, cu ajutorul unui stimulent pentru medicul de familie, se poate face ca data de pe hartia sotului sa fie aceeasi cu cea de pe a sotiei. Spun asta, pentru ca la noi au fost cazuri in care erau date diferite, deci nu se putea depune dosarul etc...
Si tot la Iasi, taxa de casatorie e de 620 mii lei vechi (platiti la Finante), parca, pentru cununie sambata (sau atat era, dar nu am auzit de majorari). In plus, se plateste si taxa de copac, 156 mii lei vechi (platiti la Salubris)...
Eu lista o am de la primarie. Poate nu ai inteles tu foarte bine, dar nu cred sa fie valabil doar 24 de ore cerificatul prenuptial. Pt ca trebuie sa il depui cu cel putin 10 zile inainte de oficierea casatoriei. Deci nu vad cum sa aiba valabilitate doar 24 de ore.
9+
POZE
ralnied1 spune:
a.ciel, crede-ma ca stiu ce zic. Eu am facut cununia anul trecut, in martie si tot pe baza listei de la Starea Civila am pus si eu la punct dosarul. La mine la serviciu au mai fost 2 colege care s-au maritat anul trecut si au avut parte de aceeasi surpriza.
Este adevarat ca pana la cununia mai trec 10-14 zile... Dar din momentul in care ti s-a eliberat certificatul si pana depui dosarul ala, nu trebuie sa treaca mai mult de 24 de ore... Adica, daca mie mi se trece pe hartie data de azi, 16 ian 2006, trebuie neaparat sa ma duc cu dosarul azi sau cel tarziu maine, 17 ian 2006... Intelegi???
E si maine o zi!
ralnied1 spune:
Mai, e luni, da' chiar asa rau am ajuns? Nu ma mai pot face deloc inteleasa? Sa fie varsta de vina? Adica ma fac baba de acum???
E si maine o zi!
a.cicel spune:
quote:
Ei, ziceam si eu o luna, acum +/- 2-3 saptamani acolo... Normal ca daca te vezi cu cineva mai de departe si ai invitatia gata, o poti da si mai repede, dar in general, cel putin din cate stiu eu pe la noi (si cum am primit eu de la altii!), cam o luna inainte este media. Cum zicea Krelia, 2-3 luni, mi se pare mult prea mult...
Hai nu te supara pe mine Eu am zis ca le-am dat deja, doar ca sa ma laud ce harnica sunt Iti dai seama ca si mie mi se pare exagerat sa le dai cu 3 luni inainte. Eu am treminat cu ele intr-o saptamana. De fapt mai am vreo 15, dar pe astea trebuie sa le trimit prin posta. Si iubi mai are cateva, ca pe unii colegi nu i-a gasit, dar saptamana asta le termina si el. Si apoi erau si presiuni asupra noastra din partea unor invitati: Cand e nunta? La ce ora? Unde? Noi venim si fara invitatie. Ceea ce ne-a determinat sa le dam asa repede.
9+
POZE
voicu_bebi spune:
mersi mult,a.cicel,sper sa mearga acum? oricum, vreau sa stiu si eu cand sa incep sa-mi fac si eu rochia, de fapt sa mi-o cumpar ca am vazut-o pe un site care are reprezentanta si la noi in prahova. ce ziceti fetelor sa incep sa ma pregatesc sau sa ma astept pana in aprilie - mai ca in august am nunta religioasa? va pup si vb mai tarziu!aveti grija de voi!
ziua nuntii
a.cicel spune:
quote:
a.ciel, crede-ma ca stiu ce zic. Eu am facut cununia anul trecut, in martie si tot pe baza listei de la Starea Civila am pus si eu la punct dosarul. La mine la serviciu au mai fost 2 colege care s-au maritat anul trecut si au avut parte de aceeasi surpriza.
Este adevarat ca pana la cununia mai trec 10-14 zile... Dar din momentul in care ti s-a eliberat certificatul si pana depui dosarul ala, nu trebuie sa treaca mai mult de 24 de ore... Adica, daca mie mi se trece pe hartie data de azi, 16 ian 2006, trebuie neaparat sa ma duc cu dosarul azi sau cel tarziu maine, 17 ian 2006... Intelegi???
Aha..acum am inteles. Dar atunci de ce pe hartiuta mea de la primarie scrie ca e valabil 14 zile de la data emiterii si pana la datra oficierii casatoriei? Ca sa nu inteleg eu ce vor si cand trebuie sa depun actele? Da' lasa ca merg eu la medicul de familie si ma lamureste el. Ca oricum el imi da adeverinta pt analizele medicale, ca nu am voie sa fac MRF, iar VDRL am facut in decembrie si e valabil 3 luni. Asa ca nu mai platesc inca o data.
9+
POZE
ralnied1 spune:
a.ciel, stai, puiule, linistita, ca nu m-am suparat deloc...
referitor la actele pt cununie, eu doar ziceam cum e la Iasi... Nu e obligatoriu sa fie peste tot la fel. Poate la voi sau in alte parti nu sunt asa batuti in cap functionarii...
Iar cu invitatiile... stiu ca tu oricum esti harnica!!! Si eu voi da unele cu 1.5 luni inainte, poate, tinand cont ca trebuie sa ajung la nasi (Suceava), la rudele mele (care nu sunt in Iasi, ci pe la vreo 100km si nu ma pot duce toata ziua acolo)... Dar ce e pe loc, se rezolva si intr-o luna. Si... cum ziceai si tu, multi stiu ca oricum vor fi invitati, ii intereseaza locul, data, ora... Invitatia in sine, mai putin...
PS-- Ma bucur si eu ca ai reaparut si esti activa!!! Imi faceam griji! Acum m-am mai linistit!
PS--Restul pe unde umblati? E luni, de ce sunteti asa tacute?
E si maine o zi!
suede spune:
quote:
Originally posted by voicu_bebi
mersi mult,a.cicel,sper sa mearga acum? oricum, vreau sa stiu si eu cand sa incep sa-mi fac si eu rochia, de fapt sa mi-o cumpar ca am vazut-o pe un site care are reprezentanta si la noi in prahova. ce ziceti fetelor sa incep sa ma pregatesc sau sa ma astept pana in aprilie - mai ca in august am nunta religioasa? va pup si vb mai tarziu!aveti grija de voi!
ziua nuntii
parerea mea sete sa mai astepti...primavara/vara mai slabesti...
Zambeste..maine poate fi mai rau!