Intarcatul - Help Line
Am ajus la momentul in care puiul meu face primul pas important spre independenta: intarcatul. Si, dat fiind faptul ca pt. mine e o mare incercare (mi se pare ca depasesc momentul mai greu decat alex) mi-ar fi de mare ajutor, ca si altor mamici care trec acum prin aceasta faza, sa discutam impreuna despre idei si solutii cu privire la acest subiect!
Problemele cu care ma confrunt: alex nu a acceptat pana acum laptele simplu, bea doar lapte cu suc de fructe, sper sa se obisnuiasca si cu lapte normal;
A doua mare problema: cam in cat timp dispare laptele? Deocamdata imi pun comprese reci, ma si mulg cand nu mai rezist ca-mi simt sanii mult prea plini; mai stiti si alte lucruri care ajuta la asta? n-as vrea sa ajung totusi la tratament...
As ruga moderatorii sa faca acest subiect fierbinte, daca considera ca e cazul!
Multumesc!
Ionela
si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
Raspunsuri
Sabina spune:
eu cred ca din aprilie incolo sa te gandesti la intarcat, nu-i bine iarna, chiar daca laptele nu il poate hrani complet, anticorpii sunt aceiasi, si toate substantele bune, etc etc.
E micut acuma...eu spunsa-i dai din ce in ce maio rar9de 3 ori pe zi in loc de 4 de exemplu), apoi sa ii dai in ultima luna sa bea lapte simplu (sau cu fructe, sau cu miere sau cum ii place)si apoi tzitzi.
Intarcatul ar trebui sa dureze cel putin o luna in opinia mea, astfel nu au de suferit nici mama, nici bb:))
Nu va mai fi nevoie de comprese ,pastile etc.
Dupa intarcat(sofia avea un an si 8 luni) am mai avut picaturi de lapte vreo luna.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
ionella3003 spune:
multumesc, sofia!
Cam asa am facut, i-a dat sa manance cam de vreo 3 sapt din ce in ce mai rar, a ajuns sa manance doar noaptea, o data sau max de 2 ori, insa acum am fost nevoita sa-l duc la mama pt cateva saptamani... de 2 zile n-a mai mancat deloc laptic de la mine... pe mine ma doare cel mai rau sufletul acum... parca s-a mai taiat o data cordonul ombilical..
Ionela
si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
gegea spune:
Si pe mine ma intereseaza mult subiectul si consider ca ar fi bine ca acest subiect sa fie fierbinte, pentru ca zilnic, mamicile se confrunta cu asa ceva.
Fetita mea are 9 luni, fana rau tzitzi si ma gandesc cu groaza la momentul intarcatului. Stiu ca ne va fi foarte greu. Intentionez sa o intarc dupa Paste, cand va avea 1 an si o luna.
Geani si Daria
gabibarta spune:
fetelor, daca aveti nevoie de un sfat referitor la intarcat: nu va intarcati copiii, daca nu aveti un motiv grav. (ex. sunteti bolnave, trebuie sa luati medicament care nu este indicat in timpul alaptarii) Intarcatul ideal este cel care decurge de la sine, copilul treptat renunta de buna voie la san. Nu trebuie intarcat un copil doar pe motiv ca are un an si ceva. Insa ce puteti face, sa-i oferiti cate o cana de lapte seara la culcare, sau daca vrea sa suga din plictiseala, sa-i gasiti o ocupatie, insa cand cere san, dati-i san!
Daca va intarcati copiii incet, si nu in cateva zile, si pentru copil va fi o.k., dar si pentru organismul vostru.
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
ionella3003 spune:
gabi sunt total de acord cu tine... problema este ca mi-a aparut o eruptie din cauza stresului pe corp si sunt nevoita sa fac un tratament pe care l-am amanat cu vreo 2 saptamani (cu acceptul medicului) tocmai ca sa nu fie atat de brusca trecerea...
Ionela
si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
roxicucu spune:
Ionella3003, si eu l-am intarcat pe Stefan cand avea un an si trei luni. Metoda care a functionat la mine a fost cea pe baza de otet. M-am uns pe tzitzi cu otet si am invitat copilul la masa. Am fost surprinsa cand am vazut ca Stefan a plecat dezgustat de miros. Am insistat o gramada, degeaba, nu mai vroia nici macar sa-l iau in brate. Pe vremea aceea ii dadeam sa suga doar dimineata si seara, supliment la masa normala. Nici Stefan nu accepta nici un fel de lapte cand sugea tzitzi, dar a inceput sa bea dupa ce l-am intarcat. Cu metoda asta l-am intarcat pe Stefan intr-o singura zi, m-am dat cu otet o data dimineata si o data seara. Nu a facut scandal, nu a plans, nu s-a suparat, probabil ca s-a gandit ca tzitzi s-a stricat de miroase asa rau
.
Eu nu am luat nici un fel de pastile pentru oprirea lactatiei. Cateva zile am avut sanii foarte umflati, le faceam foarte des dusuri reci, comprese cu batiste umede si bagate la congelator si intr-o saptamana s-a retras laptele, nu a fost nici o problema.
Daca nu functioneaza metoda cu otetul, exista varianta cu albastrul de metil. O prietena de-a mea a incercat varianta cu otetul dar pe baiatul ei nu l-a deranjat mirosul in schimb nu i-au placut tzitzile albastre si nu a mai vrut sa suga.
Sper sa functioneze si la tine una din metode.
Pupici si bafta la intarcat.
Roxana si
Stefan (24.04.2004)
http://community.webshots.com/album/267997357UUZEdo
Mona_B spune:
Fetelor, si eu caut varianta ideala de intarcat, dar puiu meu se trezeste noaptea sa suga si de patru ori, mey, de vad stele verzi a doua zi. Bine ca-s sanatoasa tun, n-am nevoie de tratamente medicale, ma indop cu mancare sanatoasa, vitamine, minerale suplimentar,dar nu am liniste noaptea. Inca nu merg la slujba, dar si cand o voi face...
M-am decis: pana in iunie anul asta vreau sa-l intarc!
roxicucu spune:
Si bebelul meu se trezea noaptea de cateva ori ca sa suga, dar cu timpul l-am dezvatat de acest obicei. Cand se trezea il luam in brate, il plimbam prin casa pana adormea. Plangea foarte tare ca nu obtinea ce-si dorea dar cu timpul s-a invatat ca primeste doar dimineata si seara tzitzi. Trebuie multa rabdare si sa nu cedezi la plansete.
Roxana si
Stefan (24.04.20040
http://community.webshots.com/album/267997357UUZEdo
eli05 spune:
Eu am reusit sa-l intarc pe Darius numai ducandu-l la mama o saptamana.Nu am reusit altfel.Era innebunit dupa titi.Primul lucru pe care l-a facut dupa ce m-a vazut a fost sa se repeada la mine si sa-mi ridice tricoul.Dar eu nu am mai cedat si i-am spus ca am buba.M-am bandajat cu leucoplast si i-am aratat.
De lapte am scapat cam in 2 sapt.Prima saptamana nu m-am muls de loc si credeam ca-mi plesnesc sanii.Apoi m-am muls cam 50ml din fiecare san si de atunci nu am mai avut probleme.
Pentru fetele care au probleme exista un medicament care se numeste dostinex(2 pastile intr0un flacon)italienesti care te scapa de chin.Mi l-a recomandat medicul pediatru al lui bebe.Costa 1 milion.
Succes!
ionella3003 spune:
mona_b, si alex la fel era, manca noaptea intr-o veselie... si toata lumea mi-a zis ca n-o sa scap de asta ecat dupa ce-o sa-l intarc; si mi-a spus mama ca acum se trezeste doar o sg data pe noapte (inainte se trezea de cel putin 2 ori si cel mult de 4-5 ori) si mananca din canita cu biberon lapte cu suc de fructe... sper sa inceapa sa doarma toata noaptea...
Ionela
si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul