Dureri "bune" si "rele" in sarcina
Am o intrebare: fetele care au experienta in domeniu pot sa ma lamureasca si pe mine care sunt dureri bune si care sunt dureri rele in sarcina?!
Eu in saptamina 18 am avut intr-o zi contractii dureroase, adica zone in abdomenul inferior care se intareau si dureau. Am continuat cu diverse intariri. Doctorul meu sustine ca nu trebuie sa te doara nimic in sarcina.
Am stat in casa, repaus la pat. Am 2-3 zile cind nu ma doare nimic apoi am zile cu dureri. De exemplu "durerea preferata" este in partea dreapta spre inghinal. Aia apare cel mai des.
Mai sint dureri in tot abdomenul inferior.
Ieri de exemplu am avut dureri in zona uterului, parca pe unde trecea bebe se intarea si ma si durea.
Care ar fi normale dintre acestea?! Parerea mea este ca totusi ceva dintre acestea sunt normale, dar care?!
Raspunsuri
PatriciaArdeleanu spune:
nu prea e bine sa ai contractii dureroase la 18 saptamini. Ia no-spa si mai vorbeste cu dr tau. repaus mult.
Durerile inghinale/sau undeva spre col de care spui tu au fost si la mine, dar dupa vreo 30 de saptamini, cind probabil ca incepuse sa se pregatesca organismul.
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
Kittycat spune:
Singurele dureri "bune" (desi parca e totusi o contradicitie in termeni, durere buna...) sunt cele din travaliu; in rest nu are de ce sa apara durerea in timpul sarcinii (exceptand dureri de coloana lombara care apar in trimestrul III, dar asta e altceva, dureri de articulatii in primul trimestru, etc). Cu atat mai putin sa ai contractii dureroase la 18 saptamani. Eu personal n-am avut nici un fel de durere in timpul sarcinii; contractii nedureroase apar dupa saptamana 24, dar ele trebuie sa-si pastreze caracterul nedureros pana in momentul declansarii travaliului. Ia niste No-spa si mergi neaparat din nou la medicul tau sa te consulte, nu este deloc normal ce ti se intampla.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
J G spune:
Draga Zuzi,
Eu am avut dureri toata sarcina, de la inceput pana acum (mai am foarte putin). Dureri ca la ciclu (la inceputul sarcinii erau constante si intense) intepaturi, cutite... in fine, de toate neamurile.
Am luat constant no-spa. Nu am stat in pat, am mers la serviciu normal.
Nu vreau sa-ti spun ca e bine asa, probabil nu ar trebui sa avem dureri deloc, dar vreau sa te linistesc, se poate sa ai dureri si sa duci sarcina cu bine pana la capat.
Eu am fost foarte stresata din cauza durerilor si nu m-am bucurat de sarcina, pana la urma totul e ok!
J 36+
Zuzi spune:
Merci JG de raspuns. Chiar ma gindeam ca numai eu am dureri si e anormal. Chiar sint mai optimista acum.
Numai bine iti doresc!
carmen_ardelean spune:
Draga zuzi, sunt in asteptarea lui bb 2 si am o sarcina la fel de...dureroasa ca prima.E adevarat, nu ar trebui sa fie dureri, dar de la teorie la practica....e ceva. In prima sarcina am avut dureri de pe la 14 saptamani, in sensul ca nu ma puteam aseza normal pe scaun, simteam o presiune jos, asa ca stateam...ca la bar, adica mai mult pe spate. Mi s-a spus ca nu e nimic si am ajuns cu iminenta de avort la 5 luni si jumatate.
Acum am avut aceleasi probleme, dureri mari la pasit in partea inferioara, unde zici si tu. Medicul a zis ca bb e perfect si..merita sa sufar!la 14 saptamani, iminenta de avoprt. Am ajuns in cj la conf.dr. Diculescu de la Stanca si ...s-a rezolvat: am placenta joasa, uter mic si...iau gynipral. Eu zic sa mergi sa te vada ...e un profesionist. NU vreau sa treci prin ce am trecut eu...Mergi macar pt bb care vrea o mama care sa nu sufere...crede-ma!Daca vrei alte inf, ....intreaba-ma cu incredere!
SArcina fara dureri!