nedumerire ord148
Raspunsuri - Pagina 4
pup spune:
salutre
ma aflu si eu intr-o sit neplacuta
ma incadram perfect in vechea lege si aveam 10 luni de cotizare si acum ....gata
am lucrat ceva ani dupa care din 15 martie 2005 pana in 7 iunie am facut pauza,asa ca acum dupa noua lege nu am 12 luni lucrate(nasc dupa 9 martie 2006)
poate ca mai exista o sansa daca ii pasa cuiva de noi din tara asta
am urmarit si eu emisiunea de pe B1 TV si d-na secretar (care nici ea nu stia prea bine ce o sa urmeze)spunea ca o sa dea o lege spre aprobare in parlament prin care si mamele care s-au asigurat pt 10 luni sa beneficieze de indemnizatia de crestere ,pt ca zicea ea nu e corect fata de ele ,dar sa fie valabil doar pe anul 2006 adica pt cele care nasc in 2006
vreau sa o vad si pe asta
ar trebui sa iasa scandal pentru treaba asta adica te chinui 1 an sa zicem ca sa fie bine si la urma o dai in bara si nu din vina ta
oricum f multi functionari publici habar nu au de toate normele si cum bine zicea cineva dintre voi ei iti accepta sau nu dosarul
e bine at cand intampinati un refuz sa sunati la minister,la emisiune au fost date niste numere de tel verde imi pare rau dar nu le-am notat poate cineva dintre voi.....
pana una alta eu va doresc la toate sa \se rezolve toate problemele si mie nu-mi ramane decat sa astept o noua lege
sal
ili spune:
Nico,cred ca e problena daca intrerupi,daca ti-ar face cineva carte de munca,angajare, inca se mai poate depune la ITM de la 01.01.2006.
Poti sa ai si program redus 4 ore/zi ,
ili
nicolstoy spune:
Ieri am fost la casa de pensii si va pot spune 100% urmatoarele:de la 1.01.2006 , contractele incheiate cu CNPAS nu mai au valabilitate decat ca si vechime in munca, NU si pt indemnizatie daca ai copil.Pt a benefiacia de indemnizatie trebuie reziliat contractul respectiv, iti iei cartea de munca si o depui la o firma spre exemplu (printr-o cunostinta ceva) pt a avea ce 12 luni inainte de nasterea copilului., sau te angajezi pe bune (mai greu cred). Cel putin e bine ca macar se iau in considerare lunile cotizate la contractul cu CNPAS.Un alt lucru f important:respectivul contract de munca trebuie incheiat cu data de 03.01.2006 cel mai tarziu posibil, pt ca luni, 23.01.2006. este ultima zi de depunere a contractelor de munca cu data de 3.01.2006.Sper ca toti cei ce sunt in situatia asta, de iti vine sa iti iei campii,sa aiba bafta si sa rezolve cumva.Si eu sunt revoltata la maxim dar nu pot sa ma lupt cu morile de vant.
nicol
ionela-roxana spune:
Fetelor nu stiu ce sa spun,eu tot sper sa dea acea ordonanta de urgenta si sa ramana 10 luni cotizatia pt mamele care nasc in 2006.Dar asta nu cred ca ajuta fetele care au contract cu casa de penzii.
Nu stiu ce sa va spun...eu am inteles ca mamele care au contract cu casa de pensii incheiat pana la data de 01.01.2006 vor beneficia de indemnizatie.Contractele incheiate dupa acea data nu mai sunt valabile.Sper ca nu am inteles gresit.......asa cum am scris si mai sus legea este interpretabila.
Poate ar fii mai bine sa chemam unul dintre juristii de pe dC sa ne lamureasca...asa aberam aici....si poate chiar nu avem motive de neliniste.
Eu cu toate ca am apelat la toate metodele...tot nu am primit inca un raspuns.
Roxi
5+ si
Rares 9. april.2002
kiki78 spune:
Buna fetelor,cum ati mai rezolvat problema aparuta odata cu noua ordonanta de urgenta?
Eu nu am reusit sa-mi fac carte de munca de la 1 ian si sa platesc eu impozitele,de angajat e clar ca nu ...
La tv(pe B1)o doamna secretar de stat care a spus ca in atentia guvernului exista o lege care sa aduca corectitudine pentru femeile care au ramas insarcinate in 2005 si cad sub incidenta legii (2005).Mai concret mamicile care au 10 luni de cotizatie si nasc in 2006 vor beneficia de indemnizatie.Dar nu stiu si daca pt cele care platesc Cas-ul...
Nu stiu ce sa mai fac si pe cine sa mai intreb...