Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
lavi02 spune:
Mie doctorita mi-a spus sa nu-i dau san 2h dupa antipolio pt ca laptele meu contine anticorpi care pot inactiva vaccinul.
Sup cu algocalmin (novocalmin) sunt indicate pt febra mare, peste 38.5-39. Pana acolo, paracetamolul e f bun. Si nu trebuie impuscati tantarii cu tunul.
Ina colicile pot fi provocate de gaze. Dar mai exista si colicile alea 100% care se manifesta prin plans seara si n-au nici o explicatie. Poti sa consideri ca sunt o dificultate de adaptare a bebeului... nu se stie daca ii chiar doare sau sunt doar agitati. Nu pot sa ne spuna, dragutii. Noua o drita mai in varsta, prietena cu tata ne-a transmis, la Silvia, ca putem sa-i dam toate Bonnisan-urile si Sab-urile, sunt OK dar sunt mai mult pt linistea parintilor. Depinde f mult de la copil la copil.
Asa-i, Ina, m-ai ghicit: cand ma iau de cineva, ma iau pt ca imi pasa. Cat m-a mai suportat sor'mea saraca...
Lavi,
Viitoare posesoare de statie orbitala de calcat cu care, insa, va calca rar
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Ina869 spune:
Lavi, am inteles. Ciudate mai sint colicile astea, zau asa!
Azi dimineata, de ex.plansul ei a fost coleric, clar.Am schimbat-o, spalat-o la fundulet, ma rog, rutina de dimineata ( dat cu peria pe perisor ca poate ne vine vreun mindru in vizita si ne gaseste nearanjate)am luat-o in brate, am infasurat-o ca pe o sarmalutza si am deschis geamul la ea in camera unde am stat amindoua (la un moment dat ma luase pe mine somnul).
Acum este tot acolo, invelita bine cu o paturica foarte groasa, cu caciulita, fiindca, desi nu este frig pe-afara ( fetelor, aici zici ca vine primavara!!!) nu vreau sa raceasca. As fi scos-o eu pe-afara dar astept sa vina ora mesei si dupa aceea plecam prin oras.
Vreau sa ma duc sa-mi caut ceai de marar, mi-a spus cineva ca daca beau ea nu o sa mai aiba colici - stii ceva despre asa ceva?
Sora ta probabil iti multumeste ca a avut ce invata de la tine. Cat de mult mi-as fi dorit si eu o surioara ( mai mare) dar nu a fost sa fie, am un frate ( bun si ala decit deloc!)
Dragelor, este a doua oara cind laptele imi curge garla desi nu am dormit mai deloc; ce se intimpla, care-o fi explicatia? Cu cat dormi mai putin, cu atita ai mai mult lap-lap?
Simina, sper ca esti bine!
pupici,
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
Noki_Lara spune:
Buna seara fetelor!
Sunt plina de spume - azi de dim a facut iar nicutza un kk exploziv - trebuie s-o duc pe Valea Oltului, nene, sa rezolve odata problema cu dinamitarea- de s-a mudarit pina in git.Am dus- la baie, am spalat-o - u fel de mini-baita in chiuveta, ca era murdara peste tot. Cind sa pun la spalat rufele ei murdare - stupoare - MI-AU LUAT APA!!!! Calda si rece. Evident, imi amintesc instant ca aseara cind veneam la 22.15 de la mama era un afis jos ca se ia apa. Imi trag mental 2 palme si astept sa revina.
Evident, azi vroiam sa fac curatenie mare, care proiect a esuat lamentabil Concluzia - bucataria e ca dupa razboi - maldare de vase, am gatit cu apa plata, cartofi prajiti, hainele ei murdarite nu se vor mai curata de pete veci pururea, etc....
Revin cu raspunsuri...dupa ce alimentam bostanul.
-
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah
Noki_Lara spune:
Mandy- nasol cu febra mare dupa vaccin. Dar cum ti-a zis dr. - sa nu-i dai sa pape daca nu maninca? Ca mie dupa ce nu mi-a mincat la 8 seara, i-am dat telefon dr. si mi-a zis ca sa-i bag pe git Nurofen sirop - 2 ml. A baut, apoi la o ora i-am dat papa si a vrut.
Cu efectele vaccinului, care cica dureaza cam o saptamina, cu totul, ma lupt si eu...
Fii-mea nu mai are pofta de mincare, asta-i clar deja. NU mai plinge de foame. Ii dau eu la orele stabilite in program. Faza disperanta deja pentru mine e ca papa foarte putin timp - 5 minute. Apoi o ridic sa rigiie, ca altfel varsa rau. De rigiit, vai de capul nostru, aproape deloc...apoi, daca vreausa o pun la loc la sin, se joaca cu el, il linge, ba il ia in gurita, apoi il aruca nevoasa si tot asa, pina renunt. Chestia e ca totusi dupa alea 5 minute sinul ramine golit destul de bine.
Intre mese nu plinge, deci teoretic, ar trebui sa-i junga.
Stiti ca v-am zis ca a luat doar 160 de grame sapt trecuta, sunt curioasa sapt asta cit va lua.
E adevarat ca ea intotdeauna a papat super-repede si a luat bine pina sapt. trecuta, dar mai sunt bbei care sa pape asa de repede?
Ce sa mai zic ca si sinii se umplu greu, in multe ore, dar pina la urma se umplu si par sa aiba lapte. Adica, dupa ce papa,mtot mai iese din ei?
Ce papere aveti? Ca deja io ma stresez rau....
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah
bb_alinus spune:
Intrebare intrebatoare: bubulina mea doarme dupa cum va ziceam in patul conjugal de la ora 13h00 si acum e aproape 17h00 si nu da nici un semn ca s-ar trezi! Deja mi-am cam terminat treaba prin casa si incep sa ma plictisesc. Sa o trezesc? ca mi-e ca nu mai doarme la noapte.
Si inca ceva, de cate ori sterilizati voi tetina lui bebe?
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Ina869 spune:
Of, Noki, cam nasoala treaba! Fara caldura, as putea sta , mai pun ceva gros pe mine, fara lumina la fel, aprind o lumanare sau lanterna, dar fara apaaaaaa , in nici un caz. Sa speram ca astia dau drumul repede.
Alina , eu daca as fi in locul tau as trezi-o , sa-ti spun de ce: cind se va trezi dupa atitea ore va suge cu lacomie din san si s-ar putea sa aiba gaze care ii vor supara stomacelul si in plus este deja dupa-amiaza, in cateva ore se va face seara si s-ar putea sa nu mai doarma.
Eu le sterilizez dimineata, dar daca in timul zilei le mai scapa le pun sub jet de apa foarte fierbinte de la robinet.
Apropo de adormit seara, voi la ce ora va culcati bebelusii ?
Am uitat sa va spun ca zilele trecute am postat niste poze cu Rachel, gogosica impanata.
Ref. la poza din baie , i-am pus in caditza un buretel special ( ca sa nu alunece cind o sapunesc) si peste un prosopel ca sa nu ii fie rece ( am constatat ca buretelul , desi ii udam inainte sa umplu cadita, era mereu rece) dar de obicei o tin, nu o las asa, de capul ei, insa cind DH a facut poza nu am vrut sa fiu in cadru si m-am dat la o parte.
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
bb_alinus spune:
Gata cu huzuritul Bubulina s-a trezit la 5 fix, dupa fix 4 ore de somn, ca si ieri de altfel... sa sper ca isi face deja un program? Acuma papa laptic dar fara prea mare entuziasm... Sunt curioasa la cantarul de maine, ca am un feeling ca sapt asta nu a mancat ca de obicei...
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Noki_Lara spune:
Gata, inapoi in cizilizatie - am spalat vasle, ca avenit apa...slava cerului.
Ina- eu fac baita e la 22=22.30 apoi dau de papa si la culcare. Baita+procedura de curatare de dupa= 40 minute cu totul, apoi papa, vreo 15-20 si in patut, unde doarme fara probleme. Deci se culca in jur de 23-23.30. Chiar vroiam sa-ti sugerez sa-i faci baita mai tirziu micutei, poate asa oboseste rau si nu va mai chilarese noaptea..merita sa incerci.
Gandacel - si lui sarah ii tremura barbia. cred ca e normal. Parca asa am citit.
Ripley - felicitari pentru 2 luni implinite cu bine! Sa creasca Ana mare si frumoasa!
Lavi- hi hi hi - asta cu simplificarea calcatului, adica doar calcatul "manual" al tricourlor o fi o chestie ardeleneasca? De o aplicam noi asa de zor..totusi, Tania e ceva exceptie...Io nu am nici unul din fiarele alea. E unul Philips Mistral, GC 2110, e la 1 milion mai nou peste tot. Dar e de 1600W.
Alina- ce misto ca sotul tau calca. E tare dragut din partea lui...Eu as merge pe varianta sculatului. Nu e o idee prea buna sa lasi fff mult copiii nemincati ca apoi papa mlacom, se inneaca, etc...
Catutza - eu tin supozitoarele in camera. Scrie e ele 15-25 de grade. la mine sunt 22-23, deci ok. As fi tins sa le tin in frigider, dar daca asa scrie pe prospect, asa fac.
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah
Noki_Lara spune:
Feteleor, scuzati scrisul de analfabeta...plodul din brate a fost de vina...acuma am scapat!
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah
Ina869 spune:
Noki, sa stii ca mi-au mai sugerat asta niste prietene. Eu la inceput ii faceam in jur de ora 10 dar tot asa reactiona.
Verisoara mea a invatat-o pe fetitza ei ce mica cu baitza de la ora 5. De cind a inceput sa-i faca baitza timp de vreun an ea tot la ora aceea o imbaia, apoi formula si patutz, se mai juca si adormea. Toti ne minunam, ce copil cuminte. Verisoara-mea mi-a spus ca asa cum ii inveti, asa ii ai ( ea are doua fete si nici nu zici ca a avut copii,atit de simplu a fost ptr. ea incat mai vrea vreo doi-trei , dar bine, are doar 24 de ani).
O sa incerc toata saptamina asta cu ora 8 sa vad cum mai merg lucrurile ptr. noi.
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu: