Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...
Raspunsuri - Pagina 6
hanako2004 spune:
samurici va dau o reteta insa nu stiu care este denumirea,am luato dintro carte de bucate si mia citito sotul meu cum se prepara insa nu mai am carticica iar sotul meu nu mai stie cum i se spune insa este ff simplu de facut si foarte buna
ing:pt 2 pers
-4 cartofi- 1ciapa-sunca sau orice fel de ham (cateva felioare)
-1 ou-usturoi-sare si piper
mod de prep:
se fierb cartofi in coaja
ciapa taiata feliute lungi si suptiri si hamul la fel
curatai cartofi de coaja si ii taiati cubulete la care ii puneti in frai pan cu putin ulei iar focul la flacara mai mica cand deja se rumenesc puneti si ceapa si hamul si le caliti la un loc ,apoi puneti si usturoiul,sarea si piperul (se pune mai mult piper sa fie mai piperate)apoi puteti sparge oul si sa amestecati cu toate la un loc sau sal prajiti separat si pus doar in farfurie peste carofi
se serveste cu orez (se pune peste orez)
pofta buna
eu acum voi face si eu pt la pranz cand vine sotul si dupa ce o termin voi face o poza sa va puteti daseama despre ce este vorba
ma duc la treaba
INGERASUL NOSTRU emily
dolphin9913 spune:
hanako stiu reteta nu cumva e jyagann potate , am facut si poza ia sa te uiti si sa-mi spui daca asa e . hai ca mai scriu si eu o reteta mai pe seara ca acum am putina treaba ... cum ti-a iesit pizza ? eu am mai facut si cu tsuna in loc de ouale batute , tsuna am scurs-o de ulei am tocat@o ceapa si am amestecat cu maioneza apoi am pus deasupra si la cuptor... am fugit pupici
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
devylla spune:
merci dolphin da-mi bice ...
azi am facut o curatenie mama mama lingi de pe jos.
Hai sa va scriu o reteta,defapt doua,prima e posibil sa o stiti:
Nasu no miso itame
Ingrendiente:
-vinete(doua potrivite)
-togarashi(merge si pudra)
-ulei de susan
-zahar-1 ling
-mirin-1 ling
-sake-1ling 1/2
-shoyu-1 lingurita
miso-2/3 ling
Preparare:
-se taie cozile la vinete,se dau cam 4 coji jos pe lungime,se taie in bucati potrivite pe diagonala.Se pun in apa si se lasa 5 minute.Se praiesc in tigaie cu putin togarashi,cand s-au imuiat se pune sake,mirin,sato,shoyu.Se amesteca bine,pana se mai prajesc ,se adauga miso,se amesteca rapid pana cand se termina sosul
a doua nu are nume ca am furat-o de la TV:
Ingrediente:
Carne de porc(bara) doua bucati mai mari,
rozmarin-doua tulpinute sau praf
4 rosii
ulei de mazline
sare si piper
Preparare:
-intr-o tava se unge cu un strop de ulei,se pune carnea de porc pe care se presara sare si piper,pe langa se pun rosiile pe o parte si alta si deasupra carnii se pune rozmarinul,daca e pudra se presara din plin peste carne.Se toarna ulei de mazline peste rosii si carne si se da la cumpor pana se rumeneste carnea,Se serveste in farfurie o cucata cu o rosie :D
Azi nush ce voi face de papa acuma am fujit sa pap si eu de pranz
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
hanako2004 spune:
[quote]Originally posted by hanako2004
samurici va dau o reteta insa nu stiu care este denumirea,am luato dintro carte de bucate si mia citito sotul meu cum se prepara insa nu mai am carticica iar sotul meu nu mai stie cum i se spune insa este ff simplu de facut si foarte buna
ing:pt 2 pers
-4 cartofi- 1ciapa-sunca sau orice fel de ham (cateva felioare)
-1 ou-usturoi-sare si piper
mod de prep:
se fierb cartofi in coaja
ciapa taiata feliute lungi si suptiri si hamul la fel
curatai cartofi de coaja si ii taiati cubulete la care ii puneti in frai pan cu putin ulei iar focul la flacara mai mica cand deja se rumenesc puneti si ceapa si hamul si le caliti la un loc ,apoi puneti si usturoiul,sarea si piperul (se pune mai mult piper sa fie mai piperate)apoi puteti sparge oul si sa amestecati cu toate la un loc sau sal prajiti separat si pus doar in farfurie peste carofi
se serveste cu orez (se pune peste orez)
pofta buna
eu acum voi face si eu pt la pranz cand vine sotul si dupa ce o termin voi face o poza sa va puteti daseama despre ce este vorba
ma duc la treaba
INGERASUL NOSTRU emily
[/quote
JAPONICI AM FACUT POZA AICI
INGERASUL NOSTRU poze
hanako2004 spune:
DOLPHIN pizza a fost super buna numai ca uitasem de SAMURAIUL meu ca nu mananca cu ciuperci si a trebuit sa rascolesc in pizza si sa dau ciupercile deoparte
eu am mai pus in ea si ou fiert taiat feliute si ardel rosu
oricum ia placut si sa mai pus o bulina rosie ii place cand stau la cratita
pt diseara mi-am pregatit sa fac ghioza ,compozitia deja este gata numai sa le umplu si sa le prajescsi voi face si pilaf ca merge una cu alta si bineinteles supita cea de toate zilele MISO
voi ce va-ti pregatit ?
hai spor la gateala
fug si eu la treaba pana vine samuraiul sa fie totul gata
va pup
INGERASUL NOSTRU poze
dolphin9913 spune:
Hanako ma bucur ca va placut pizza. Reteta de care am ziceam eu e asemanatoare , maine cred ca o prepar si eu yami yami arata delicios.
Acum astept sa mi se faca painea ca mi-e o foameeeee , am facut mancarica de cartofi cu castraveti acrii
hai sa va mai scriu o reteta
SUPA - HARUSAME TO HAKUSAI HAM
harusame 40g se poate pune si maronichean,4 cup apa,1ling juma tori sup granule,1 lingurita sare,piper,1 ling osake, 2-3 feli ham,3-4 frunze hakusai.
MOD DE PREPARARE
Se taie ham-ul si hakusai cam 2 cm se pune in apa si se firbe cu ingredientele de mai sus.Ir la sfarsit se pune harusame si se mai fierbe 3-4 min.
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
eli spune:
Buna!
dolphin9913, te rog frumos sa imi scrii si mie reteta de mancarica cu cartofi si castraveti acri.
madi-ren, cum e branza?
_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte
hanako2004 spune:
eu pt la masa de pranz am scapat
simteam si eu nevoia de un yasumi scurt
insa cu masa de seara nu cred ca am sanse sa scap
voi astazi ce aveti la meniu?
credeti ca aveti si pt mine o ideie..
pt toate bucataresile
INGERASUL NOSTRU poze
dolphin9913 spune:
Buna fetele ce faceti? Eu am un chef de bucatarie de nu se poate , acum ma apuc sa fac niste ecleruri( e prima data cand fac) o sa va zic cum mi-a iesit.
Eli cu placere am so scriu , dar mai tarliu.
Hanako eu astazi mai am putina mancarica de cartofi , iar pe seara am sa-i fac lui yuli ce special doar pt ea , iar pt noi doi am sa fac niste HAKUSAI TO BUTA NIKU ITAME un miso si tofu cam.
Acum va las si trec la ecleruri
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
hanako2004 spune:
-DOLPHIN
super bucatareasa
sa ne multumesti s pe noi macar cu si cand ai timp sa ne dai si reteta
sunt preferatele mele
spor la treaba
INGERASUL NOSTRU poze