Somn foarte agitat
Nu stiu daca a mai postat cineva in legatura cu acest subiect.
Fiica sotului meu are 9 ani. Parintii ei sunt divortati de 7 ani si ea e "obisnuita" sa oscileze de la unul la altul. Cu noi sta 2 zile pe saptamana si 2 weekend-uri pe luna.
Intotdeauna acest copil a dormit singura. Sotul meu a incercat sa doarma cu ea cand era mai mica, insa mi-a spus ca fata loveste cu picioarele prin somn, astfel incat el nu poate dormi langa ea. Nici mama ei nu doarme cu ea niciodata sub acelasi pretext. Desigur ca nu am crezut ca poate fi chiar asa...
Azi noapte am dormit cu ea. Se certase cu cea mai buna prietena a ei, am calmat-o si m-a rugat sa dorm cu ea. Toata noaptea acest copil s-a invartit pe toate partile, m-a lovit incontinuu. La miezul noptii se misca in pat si la sase dimineata tot miscandu-se m-a trezit din nou. Cu greu am inchis ochii. Sotul meu a zambit cand i-am spus. Mi-a zis ca el e obisnuit, ca o cunoaste de mult.
Incerc sa inteleg daca e normal pentru oricine sa doarma asa. Este intr-o miscare continua... 7 din 8 ore ea se misca. Fata a trecut prin multe schimbari, s-a mutat cu mama ei de multe ori, a schimbat scoala de 4 ori deja (fiecare an in alta clasa cu alti colegi). Mama ei vrea sa o trimita la un psiholog. Noi credem ca ea are nevoie doar de o familie stabila. Este normal sa fie atat de tulburata?
Un psiholog ar putea imbunatati situatia?
Va multumesc ,
Alex
... words are tools...
Raspunsuri
Principesa spune:
Conceptul de normalitate este mult prea disputat si de aceea propun sa renuntam la el.
Intr-adevar este mai putin obisnuit un somn atat de agitat. Acesta este un simptom al vietii ei psihice extrem de agitate care poate fi consecinta absentei unei familii stabile. Insa cu siguranta ca tumultul vietii ei psihice se exprima si prin comportamente diurne, mai semnificative si mai usor de abordat si remediat.
In cazul deci in care exista si alte comportamente problematice pe care fetita doreste sa le reduca, a consulta un psiholog consider ca ar fi o idee buna.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura