ac id folic?

ac id folic? | Autor: acum

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, sunt insarcinata in 10 saptamani si am o nelamurire, mi-ar fi utile niste sfaturi din experienta. De cand am aflat ca sunt insarcinata (6 saptamani), doctorita la care ma duceam mi-a recomandat acid folic (3 pe zi), fier si supradyn (10 zile peluna). Saptamana trecuta m-am dus la doctorita cu care vreau sa nasc si care mi-a spus ca atunci cand termin acidul folic sa iau Elevit pronatal si Bio-magneziu si atat, pentru ca acela contine si acid folic. Acum eu am terminat acidul folic si am citit prospectele - 3 pastile pe zi a cate 5 mg de acid folic inseamna mult mai mult decat 0,8 mg, cat scrie ca are Elevitul. Ajunge? nu stiu ce sa fac, nu cred ca e bine sa iau din ambele, in carti am citit despre importanta acidului folic, dar nu scrie ce cantitate este necesara. Voi cum ati luat?
Si inca o intrebare, mi-a fost recomandat la prima consultatie Gravibinon (o injectie la 10 zile) - pentru ca era uterul 'cam tare' , am intrebat cat timp si mi s-a spus pe toata durata sarcinii. Doctorita la care m-am dus dupa aceea mi-a spus ca asta recomanda unii medici, dar ca nu este nevoie, ca totul arata in regula. Cine dintre voi a facut acest tratament stiti cat de des trebuie facut? Si in caz ca e totul ok si il fac in continuare poate avea efecte negative?
Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

supradyn , nu se da in sarcina , desi nu ma mirca am mai vazut .
acid folic se ia 1 pe zi de 1 mg , dar la noi nu se gaseste decat de 5 mg si asta e doza uzuala .3 pe zi e mult dar mult acid folic , adica 15 mg pe zi nu are efecte negative asa ca stai linistita .Oricum la 10 sapt e complet format bebe asa ca ia linistita 1 pe zi de 5 mg .
Gravibinom in general se da 1 la 7 zile , depinde ., pana la 14 saptamani , altii dau pana la 20 sapt , desi am citit ca degeaba se mai da dupa 14 sapt cand placenta a preluat deja controlul hormonal si gravibinomul ar insemna o picatura intr-un ocean.Sanatate si mult noroc

ALIA
http://community.webshots.com/user/cypocs101
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu sunt de acord in totalitate cu dr nr 2!
Nu ai nevoie de mai mult de 0.8 acid folic, Elevitul e cel mai bun prenatal (mult mai bun in sarcina decat Supradynul care nu e conceput pentru asa ceva) iar Gravibinonul e cam cu dus si intors. Daca ai probleme de iminenta de avort sunt mai bune medicamentele gen Duphaston. Care, intr-adevar, se iau pana in saptamana 20 de sarcina. Oricum, nu intrerupe Gravibinonul daca te-ai apucat de el pentru ca e mai rau. Urmeaza sfatul doctoritei a doua care pare muuult mai buna decat prima.
Sarcina usoara si bebe perfect!

Ioana 21 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

Eu stiu ca acid folic se ia pina in luna 3. Dupa aceea este continut in prenatale (iau eu). Este important pina in luna 3 ca sa eviti eventuale malformatii.
Gravibidon ia linistita ca face bine. Eu am luat pina in saptamina 16 pentru ca si eu auzisem ca nu mai are rost mai departe. Eu am mai luat utrogestan care si ala ajuta la fixare.
Succes, rabdare si incredere!

Mergi la inceput