Laparoscopie (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

buna seara fetelor!
nu va tin pe jar! AZI AM VENIT ACASA! DAR ACUM M-AM TREZIT. n-am dormit deloc azi-noapte.a fost oribil in spital. operatia cansta in 3 "zgaibe", doare putin, dar nu deranjeaza. spitalul deranjeaza. post-operatoriu, cand am ajuns la salon, la ora 6 seara trebuia sa fac antibiotic injectabil intravenos, iar asistenta nu a fost in stare, mi-a spart vreo 4 vene si tot nu mi-a facut injectia. branula de la operatie mi-o scosesem pt ca era pusa prost si imi sparsese si aia vena.mi-a adus sora mea de la farmacie (pt ca nu aveau in spital decata la terapie) si nu a fost in stare sa mi-o puna-asistenta cristina. nu numai mie, a mai nenorocit o doamna cu nu stiu cate gauri, saraca ea avea de facut multe injectii deci avea neaparata nevoie de branula-i-am dat de la mine.apoi a venit schimbul de noapte, care mi-a facut injectia fara sa simt, doamnei i-a pus branula, dar la ora 6 dimineata surpriza! tot asistenta "cea buna" n-am mai reusit sa -mi faca injectia ,in concluzie: ma dor mainile mai tare decat burta. ma dor si muschii de la picioare, gatul si tot spatele de la anestezie, cica iti baga un tub pe gat in timpul operatiei; abia inghit. n-am avut sonda (am vb inanite) si am facut pipi singura la ora 2 cand am iesit de la reanimare. n-am facut nici clisma. a fost ok. dar personalul ...daca in ziua cand era asisitenta cristina de serviciu venea o urgenta si viata omului depindea de ea, ca sa-i faca o injectie, omul acela...nu mai era. pe mine m-a chinuit mai putin dar pe doamna aceea...mi-era o mila de ea...in rest nu stiu ce sa va zic.aaaaa diagnosticul: trompa dreapta perfecta, trompa stg perfecta, dar... obturata de un fibrom din uter, chiar la intrare. acel fibrom nu l-a vazut f bine e undeva exact la imbinarea cu trompa; ovarele sunt ok. am de ales ce fac cu fibromul ala. cica mai intai o sa ma duc sa fac o eco mai sofisticata (la dr Iosup), apoi imi da de ales: histero (de care mi-e f frica, daca stie cineva ceva de aceasta interventie sa -mi dea si mie detalii), sau un tratament care ma va baga putin la menopauza (diphereline), sau pot lasa asa, pt ca restul e ok. dar, poate un viitor embrion sa se implanteze chiar pe fibrom sau langa el si...nu stiu ce sa fac. oricum mai vb cu dl dr joi cand ma duc la fire. in rest ma simt ok.
va multumesc din suflet pentru sustinere. va mai scriu, daca vreti sa ma intrebati ceva. aaaaaaa si inca ceva :)), inainte de operatie au venit sa ma pregateasca si se intrebau intre ei cine e anestezist-raspunsul celui care imi punea branula pt anestezie a fost: aaaaaa, d-na dr marinescu, stii imi spune mie: "ee mai iei si tu o aspirina si daca te trezesti mai devreme strangi si tu din dinti"-ce glume, sau chiar asa o fi? oricum nu mi-a placut anestezista, a venit f tarziu sa ma scoata de la reanimare.ea iti da ok-ul ca sa te duci la salon.
va pup, gata a trecut si asta, nu-mi pare rau ca am facut-o.sunt sigura ca o sa ma refac f repede.
dana
PS a venit azi-noapte la noi in salon o pacienta a lui T, cu extrauterina, nu a reusit sa-i salveze trompa. imi pare rau ca nu am vb mai mult cu ea. nu stiu cum o cheama. eu am plecat azi f devreme. sper sa fie bine. poate stim cine e? a facut laparo cica acum 6 luni.

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Danatino, ai trecut cu bine de operatie, bravo! Ai vazut ca ti-era frica degeaba? Cat despre fibrom, imi pare rau... dar pana acum nu s-a vazut la nici o ecografie? Pana la urma trompele sunt ok, ovarele la fel... slava Domnului... desi e rau ca fibromul nu a putut fi 'rezolvat' prin laparoscopie si putea fi identificat la o ecografie de rutina... Ce ti-a zis dr., mai e nevoie de inca o operatie pt fibrom? Ce dimensiuni are? Ai intregistrarea operatiei?

Mergi la inceput

buna!
AVALON fibromul nu s-a vazut la eco. nici acum nu stie ce dimensiuni are. e undeva ascuns la intrarea trompei in uter si o obtureaza. trebuie sa fac o eco mai sofi ca sa afle sigur cat e si cum poate sa-l elimine. crezi ca daca putea sa-i faca ceva nu i-ar fi facut acum? el e in uter. pentru asta trebuie histeroctomie. crezi ca m-a tinut degeaba 1 ora si 45 de minute? eu nu cred. nu ma face sa cred ca am facut-o degeaba.inregistrarea operatiei nu o am, mi-a facut intr-o sala unde nu se putea inregistra. (astea au fost explicatiile). eu am facut si HSG in 2004 si se vedea ca lichidul trecea in trompa , dar nu prin toata, iar in uter nu s-a vazut nimic. asta e. o sa vad ce e de facut. stie cineva ceva despre histeroscopie?
va pup

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Danotino ma bucur ca esti bine si ca ai scapat de laparoscopie. Cumva se va rezolva si cu fibromul acela. Imi pare rau ca ai avut de suferit din cauza acelei asistente. Ce fain ca nu ti-au pus sonda! (Mie nu numai ca mi-au pus, dar au si lasat-o inca cateva ore dupa laparoscopie, degeaba i-am tot rugat sa o scoata.) Eu histeroscopie nu am facut, stiu doar teoretic, ce am ami citit despre ea, dar nu prea multe.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Danatino, nu te supara pe mine, nu am vrut sa spun ca ai facut degeaba laparoscopia, departe de mine gandul asta... doar ca eu, in nestiinta mea credeam ca prin laparoscopie se poate rezolva orice, pt ca peste tot se vorbeste de laparoscopie ca si cand ar fi a-toate-rezolvatoare... se pare ca acum e nevoie de histroscopie la tine... hmmm, ma gandeam numai ca totusi ai suferit o operatie, nu ar fi fost mai corect sa faci intai o eco performanta (mai ales ca HSG arata faptul ca una din trompe este infundata) si apoi histeroscopie (care e doar o metoda de investigare, nu o operatie) si apoi, dupa identificarea fibromului, o operatie de extirpare o fibromului (de aceea te-am intrebat ce dimensiuni are, pt ca daca este micut, banuiesc ca poate fi rezolvat si cu tratament)... Dar nu mi-ai raspuns, pana la urma va trebui sa mai faci o operatie? Pe foaia de externare nu scrie ce dimensiune are fibromul?

Despre histeroscopie citeste aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57040&SearchTerms=histeroscopie

http://www.desprecopii.com/forum/search.asp?mode=DoIt

Si te rog eu, nu fii suparata pe mine, si pe mine ma bate gandul sa fac laparoscopie, de aceea orice informatie este bine-venita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Danotino ai scapat!!!
Cu dipherelinul iti va disparea fibromul?! Tratamentul consta in injectii in burtica suportabile. Vei avea bufeuri de caldura de parca ai fi la menopauza se zice. Scurte.
Si totusi cred ca mai bine te-ai scapa de el (fibrom) decat sa ai posibile surprize neplacute din cauza lui.
Bucura-te ca le ai pe restul OK. Laparoscopia inseamna un bilant asupra a ceea ce e acolo (trompe, ovare...)precum si remedierea unor probleme depistate. Dar probabil fibromul nu se rezolva asa.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirga spune:

Buna fetelor!
Eu sint ami veche pe aici dar nu prea scriu, in schimb va citesc din umbra.
Exact de Craciun am facut si eu laparoscopie si mi-au gasit ovarul drept atrofiat si trompa dreapta rasucita si lipita de uter asa ca au scos-o. In rest totul e OK iar acu sper ca voi ramine insarcinata repede. Am auzit de multe reusite dupa o astfel de interventie.
Va doresc multa bafta la toate.
Mirga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

danotino: ma bucur ca s-a terminat pana la urma cu bine laparo pentru tine. As bate-o pe acea asistenta.... Deja stau si ma gandesc daca voi da si eu peste una de genul aleia... Sper ca problema cu fibromul sa se rezolve cat mai rapid. Daca retin bine ai facut laparo cu Tutunaru, la Elias, corect? Eu astept rushii care se pare ca vor veni destul de repede (am avut ceva pete roz cu cateva zile inainte si ieri) si o sa ma programez pentru laparo. , fata curajoasa ce esti tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Fetelor, eu am obtinul valorile prin stimulare cu Closti si plante. Am facut de asem si 5 doze duble de Polidin.Daca nu raman gravi acum, luna care vine merg numai pe plante si daca am cum si Polidin (dep cand imi vine ce sper eu sa nu mai vina....).

Dananita, felicitari pt o fetitza curajoasa!
Mai am putin si eu...tu de mine vorbeai cu amanatul pana in martie? O aman ca nu am bani acum :( si vreau sa ma mai duc la un dr sa-mi zica daca sa fac HSG sau laparo. Eu sunt sigura ca trompitzele sunt ok, dar nu stica sa fiu convinsa.

Pupicei, Ingeras

Mergi la inceput

buna!
hotararea cu laparo nu a fost amea, ci a doctorului. de ce nu mi-a propus mai intai histeroscopie nu stiu. pt fibrom cred ca este de ajuns histeroscopie. sau tratamentul daca este micut. asta o sa vad la eco. zici ca se fac in burta? .
inca nu mi-am facut externarea, dar ti-am zis ca nici el nu a vazut bine cat este si unde este pozitionat, de aceea ma trimite la eco. de ce nu l-a putut vedea nu-mi dau seama. ca daca s-ar fi putut vedea sau lua masuri atunci eu cred ca ar fi facut-o. voi nu? ce am stat degeaba aproape 2 ore pe masa? doar sa-si puna intrebari? eu nu cred. si mai cred ca e bine ca am facut-o asa stiu ce am. e posibil ca sarcina care s-a oprit din evolutie sa se fi fixat pe fibrom iar urmatoarea sa faca la fel.o sa iau externarea joi cand ma duc la fire. si atunci o sa hotaram ce e de facut. presupun ca o sa-mi dea de ales.sau nu?
va pup, dana
dl dr este f ocupat acum fetelor. parca nu mai este el. .

danotino

Mergi la inceput