Despre greutate

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nasha spune:

Tudor a avut la nastere 4,1 kg, la 1 an avea 9,1 kg iar acum, la 5 ani are 18,5 kg si 112 cm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha spune:

quote:
Initial creeata de adjadyn

cate kg trebuie sa aibe un copil de 1 an??

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=15633&cid=15022

http://pg.photos.yahoo.com/ph/zapomena/album?.dir=5b15

intre 9 si 10,5 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Zilele trecute mi-a trecut prin cap sa o cantaresc pe Maria.Rezultatul:21 kg.Cam mult, zic eu raportat la virsta, dar raportat la inaltime e ok(are 108cm), cel putin asa am gasit pe net.Voi ce parere aveti? Nici nu vreau sa ia proportii, mi-e groaza, fiinca eu eram grasa in copilarie si am avut multe de suferit din aceasta cauza.
Acum e la regim, adica dulciuri deloc(de vreo 4 luni oricum minca doar la ocazii), piine cit mai putina si muuulta miscare.
Poate gasesc mamici care au avut aceasta problema, si acum au fete de 5-6 ani, si pot sa imi spuna cum au evoluat.In inaltime si greutate.

Mergi la inceput

Chiar nu imi raspunde nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Lavinia, dupa graficele americanilor e prea mult. Eric, baietelul meu are 107 cm si 17 kg. E la percentila 80 parca, adica e destul de grasut dupa graficele lor. Pai la 21 kg, probabil ca mi-ar fi zis ca e mult in afara graficului.

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Carmenbr, merci mult!Oricum e la regim, am ajuns sa ii numar si caloriile la fiecare masa.dar mai bine acum decit in adolescentza!
multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

"Micutul" Stefan s-a nascut cu greutatea de 4400g, iar acum, la 7 luni si jum, are putin peste 9 kg. Nu l-am indesat ca pe curcan, nici n-as avea cum, pt ca este tare incapatanat, dar nu am probleme majore cu mancatul. Plus ca este un copil inalt.

Mergi la inceput

Sa-ti traiasca Stefan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

Iti multumesc si va urez si voua, tie si fiicelor tale multa sanatate si voie buna de sarbatori. Apropos, va duceti cu colindul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Greutate bebel
elenabrb
Trimis la - 17/01/2008 : 17:35:10
--------------------------------------------------------------------------------

Salutare, tuturor! Sunt o forumista noua care are un baietel de aproape 4 luni. Am si eu o intrebare care ma macina de mult timp. De unde ne dam seama ca al nostru copil se satura dupa ce a mancat? Specific ca il alaptez natural pe baietelul meu. Intreb acest lucru pentru ca de cate ori il alaptez este agitat, iar dupa ce mananca el tot cauta cu gurita. Si nu mai spun cat varsa dupa ce mananca.... Cam cat trebuie sa ia in greutate?
Si inca ceva! Pe la ce varsta sa incep diversificarea si ce parere aveti despre decalotare?

TOMALAVINIA
Trimis la: - 17/01/2008 : 20:36:05
--------------------------------------------------------------------------------

bINE AI VENIT PE !!! Sa-ti traiasca baietzelul!
Felicitari ca il alaptezi, sper sa o faci cit mai mult:))
Nu iti fa griji, ar urla daca nu ar fi satul.Eu cred ca inca sunt colicii de vina.
In primele 4 luni trebuie sa ia in greutate 750 gr pe luna.Dar nu te ingrijora, fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare.Din ce ai scris tu, nu vad sa fie vreo problema cu suptul.Lui iiplace la san si te adora, asa ca las-l sa suga in voie.
Diversificarea am inceput-o la 6 luni, asa ca mai ai un pic:))
Crestere mare!
Despre decalotare, nu sunt la subiect`, eu sunt `mama de 2 fete:))

dianocica
Trimis la: - 18/01/2008 : 00:08:49

ha ha...cred ca ai reusit sa pui intrebarile cu raspunsuri controversate

cum iti dai seama ca se satura? pai..ca la tine...daca nu mai mananca..inseamna ca s-a saturat, nu? daca e vesel, vioi, cu chef de viata , daca doarme bine (cat de bine poti dormi cu colici...), daca ia in greutate..dupa 4 luni ai sti daca nu s ar satura

Organizatia mondiala a sanatatii recomanda inceperea diverificarii la 6 luni, ai un link la mine la semnatura

despre decalotat: eu am ales sa nu o fac. dupa ce mi-am instintat si dr ami-a zis ca e ok, afara nu se prea mai practica. (ea imi zisese initial sa il decalotez. o va face oricum singur, in cativa ani

principe
Trimis la: - 18/01/2008 : 05:05:10

Bine ai venit pe D!

Un bb bine dezvoltat trebuie sa dubleze greutatea de la nastere la varsta de 6 luni,iar la 1 an sa o tripleze.bb-eii pot lua in greutate diferit de la luna la luna...nu este de ingrijorat.
incepand cu a 3-a sau a 4-a luna iau mai putin in greutate,in jur de 500 g.
Diversificarea se face incepand cu 6 luni,cand alaptezi.

Faptul ca are reflux dupa ce manaca se poate remedia.
daca alimentarea este rapida(adica este un bb lacom)incearca sa-i dai piept in pozitie semiridicata,adica jumatatea superioara a bb-ului sa fie mai ridicata de cat cea inferioara.aceasta ajuta ca atunci cand el suge ,bula de aer sa se eleve treptat,cand bula de aer se eleva rapid,la eliminare este insotita de continut stomacal(lapticul).o alta metoda e sa faci o pauza de supt la jumatatea mesei(care a fost tot in pozitia semiasezata),il ridci usor si il bati pe spate sau doar ii mosdifici pozitia,in functie de cat de usor eructa.apoi continui alaptarea.
eu nu am ridicat niciodata bb-ul sa eructe,l-am alaptat in pozitie semisezuta(cum mi-a recomandat medicul),adormeam amandoi,apoi dupa o ora doua ,il ridicam si-l duceam la el in patut...nu am stiut ce sunt colicii.

edit sa adaug ca baietelul nostru nu a fost decalotat.

Mergi la inceput