vaccin antitetanos in sarcina?

vaccin antitetanos in sarcina? | Autor: Denisa

Link direct la acest mesaj

Salut fetelor, am o nelamurire. Am fost ieri la dr. de familie si mi-a spus ca la 7.5 luni trebuie sa fac un vaccin antitetanos, si daca refuz trebuie sa semnez ceva cum ca nu vreau sa il fac. Voi l-ati facut? Ati auzit de el? E ok?

Denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Da, se face - dupa cum se face inainte de orice interventie chirurgicala. Eu am facut. Doare un pic, in rest no problem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Da, se face ! Cu cativa ani inainte nu se facea. Toate mamicile din jurul meu s-au mirat, cand au auzit. In umar, se face si nu este dureros, defel. Un pic de amorteala ai sa simti.

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

si mie mi-a spus doctorul de familie sa fac acest vaccin dar nu l-am facut. Dr. care mi-a urmarit sarcina mi-a spus ca acest vaccin se facea pe vremuri pt ca erau unele mamici de la tara care nasteau acasa si exista pericolul sa se imbolnaveasca bebeul.Mi-a spus ca pentru mine si pt bebe nu este nici un pericol si am decis sa nu il fac.
sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

si mie mi-a spus doctorul de familie sa fac acest vaccin dar nu l-am facut. Dr. care mi-a urmarit sarcina mi-a spus ca acest vaccin se facea pe vremuri pt ca erau unele mamici de la tara care nasteau acasa si exista pericolul sa se imbolnaveasca bebeul.Mi-a spus ca pentru mine si pt bebe nu este nici un pericol si am decis sa nu il fac.
sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Saltare Denisa,

se face acest vaccin. Si eu l-am facut, nu doare. Eu mi-am intrebat ginecoloaga si mi-a zis sa-l fac,te protejeaza de riscul unei infectii in caz ca ustensilele folosite n-ar fi tocmai sterile...Doamne fereste!!!

Cum merge sarcina, ce ai?

Raluca si Ilinca (1 an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Salut Raluca, suntem bine. Se pare ca o sa fie fetita :-)). Eu mi-am dorit tare mult fetita. O sa mai intrebam si maine cand mergem din nou la eco. In rest e ok, la masuratori e bine, bataile inimii sunt ok, ne-am ingrasat 8 kg :-(, suntem in saptamana 28.
Daca vrei si ai da-mi un id de yahoo, poate mai vorbim. Al meu e denisa_m.

Te pup, Denisa & bb-itza. (inca n-avem nume)

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

sa ai o sarcina usoara si in continuare, Denisa, si o bebitza sanatoasa..la noi a fost un adevarat razboi cu alegerea numelui...
Pe ID yahoo lcr150375...acum fug pana in oras sa-i caut blugi Ilincai dar intr-o ora ma intorc si intru pe Messanger. Pa, pa, mai lucrezi?

Raluca si Ilinca (1 an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Se face pentru prevenirea infectiilor care pot fi contactate la nastere.
Si eu am avut rezerve,dar l-am facut pina la urma!! La 6,5 luni si la aproape 8 luni.
Dr.a spus ca ma imunizeaza pentru o perioada de 1 an sau doi parca!!!
SI IN PLUS BB ESTE PROTEJAT!!!
Multa sanatate si sarcina usoara in continuare!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Da, si eu am facut vaccinul la 7,5 luni.
Doctorul mi-a spus ca se face vaccinul la 7,5 luni pt. ca atunci este perioada cand copilul primeste anticorpi de la mama (asa cum a scris si palmyrah2002, pt. a fi protejat de infectii).
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

OK, m-ati lamurit, nu stiam pe nimeni care sa fi facut.Si mai ales nu stiam daca e bine sau nu pentru BB. Dar se pare ca e ok.

Multumesc

Denisa

Mergi la inceput