Foi pentru cremsnit

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Tot nu mi-e clar.Ceea ce am gasit la MegaImage la raionul cu praf de copt,zahar vanilat,alea-alea...e o chestie neagra si stafidita care se numeste "Pastaie de vanilie" Fuchs.


Da, e o chestie neagra si stafidita - partea cu stafidita mi se pare foarte sugestiva. Arata ca o crenguta de copac stramba, 0.5 cm latime, dar se poate indoi. Cam 8-10 cm lungime trebuie sa aiba.

Eu nu iau Fuchs ci Kotani dar presupun ca e acelasi lucru. Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

quote:
Originally posted by Jasmine

Tot nu mi-e clar.Ceea ce am gasit la MegaImage la raionul cu praf de copt,zahar vanilat,alea-alea...e o chestie neagra si stafidita care se numeste "Pastaie de vanilie" Fuchs.


Da, e o chestie neagra si stafidita - partea cu stafidita mi se pare foarte sugestiva. Arata ca o crenguta de copac stramba, 0.5 cm latime, dar se poate indoi. Cam 8-10 cm lungime trebuie sa aiba.

Eu nu iau Fuchs ci Kotani dar presupun ca e acelasi lucru. Succes



Am facut cremsnit dupa reteta scrisa de Elyanne.Cand am pus amidonul in laptele ala fierbinte...s-a facut cocoloase pe care cu greu le-am mai desfacut.N-am reusit sa le elimin complet si se simt cam nasol.Data viitoare o sa incerc dupa reteta scrisa pe cutia cu foile Boromir.Sau dupa reteta ta.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Tarziu am vazut subiectul asta si pt ca noi suntem mare fani ai prajiturii va dau reteta pe care o fac eu. Nu sunt deloc adepta foilor si a prafului de crema luat din comert . Nu mi se pare asa dificil de facut.
Deci:

Cremschnit


Pt. 2 foi: Se face un aluat din: 9 linguri faina;
2 linguri ulei;
o linguritza sare;
150 ml apa.
Se framanta bine si se lasa deoparte.
Separat se framanta un aluat din 9 linguri rase faina si 1 pachet margarina (lasat la temperatura camerei).

Din primul aluat se intinde o foaie de 1 cm peste care se unge cel de-al doilea aluat. Se ruleaza, se imparte in doua si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Apoi se fac doua foi si se coc pe dosul tavii.Inainte de a pune foaia in cuptor intepati-o din loc in loc cu o furculitza pt. a nu se umfla in timpul coacerii.

Important: toate ingredientele sa fie lasate la temperatura camerei inainte de pregatire; framantati bine aluaturile pt. a se foieta cat mai bine si pt. a fi mai fragede.

Crema
1 litru lapte;
5 oua;
4 linguri faina;
200g zahar;
baton de vanilie.

Se pune la fiert laptele cu zaharul si vanilia. Se ia de pe foc si dupa ce s-a topit zaharul se adauga, rand pe rand, galbenusurile, amestecand continuu.
Se pune iar pe foc si se adauga usor faina, amestecand sa nu se prinda. Cand s-a ingrosat si a inceput sa se desprinda de pe marginile cratitii se adauga albusurile batute spuma, amestecand in ploaie. Se pune crema pe foi cat e fierbinte.

Se lasa peste noapte pt. ca foile sa aiba timp sa se foieteze…. Se pune zahar pudra....


(Din aluat ies niste saleuri super daca in primul se pune chimion si cascaval…)


Bychi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Jasmine, mie aproape nici o prajitura nu imi iese din prima . Daca te hotarasti sa incerci dupa reteta mea... mie niciodata nu mi-au iesit cocoloase, dare ste esential sa mesteci tot timpul si sa fie la bain marie. Si sa nu apuce laptele sa dea in fiert inainte sa pui si restul amestecului. Succes, sa ne spui cum iti mai iese...

Bychi, se vede ca esti ardeleanca . Daca incerc iti spun cum mi-a iesit, dar nu promit. Coptul pe dosul tavii intra la level 2 de facut prajituri, nu m-am bagat pana acum .



In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

As vrea si eu reteta de cremsit fara foi.Am facut eu acum 3-4 ani o reteta tare usoara, unde se amestecau toate ingredientele, si crema se alege singura.
Stie cineva reteta,ca as vrea sa fac pentru duminica o surpriza sotului.
Multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Ca sa iasa crema fina , bateti 3-4 albusuri spuma ca pt. bezea si inglobati-le in crema de vanilie obtinuta (dupa ce se mai raceste putin ). Emuuuuult mai buna si mai usoara, nu se intareste asa tare
Eu fac crema si faina , iese la fel de buna si o fierb in oala pt. lapte cu pereti dublii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Poate imi raspunde si mie cineva la intrebare.
Multam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Chiar nu stie nimeni reteta pentru acest fel de cremsit
Inca astept, ca poate duminica il fac, dar descopar reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Mai fetelor, chiar nu vreti sa imi spuneti reteta de cremes rapid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Olim, vezi la topicul cu Sanda Marin

Mergi la inceput