alaptarea...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Alimentatia in perioada alaptarii!!

Autor: joker

Ma gandesc ca ar fi util..mai ales ca de 6 luni de zile aud zeci de variante..."nu bea cafea!", Nu manca aia...nu manca ailalta...nu manca decat de vreo 8 ori pe zi...
Poate imi ofera cineva niste explicatii logice..si nu numai mie...
De exemplu va spun ca edutului nu ii place ceapa...atunci cand ajunge in laptele meu..dar cu usturoiul nu are nici o problema...

Autor: Kittycat

Da si tu o cautare in arhiva. Cred ca au fost zeci de subiecte numai pe tema asta.

Autor: leeloo2004

Prietenei mele care tocmai a nascut i s-a spus ca poate minca orice atita timp cit nu exagereaza cu anumite alimente - gen cafea, fructe, condimente, etc.
Eu, la inceput cind am l-am alaptat pe Stefan (pentru ca a avut probleme cu stomacelul) am avut interdictie la anumite legume (ceapa, varza, cartof, conopida, fasole), fructe am avut voie doar mere din compot si banane (dar nici astea in exces) samd...
Cred ca, in mod normal, daca nu faci excese si vezi ca nu are efecte asupra bb, poti minca orice.

Mergi la inceput

Cat se poate conserva laptele matern?

Autor: bancris

Stiti cat se poate conserva laptele de mama la congelator?
Noi avem prea mult si nu stim ce sa facem cu el si am citit ca se poate congela si folosi ulterior , dar nu am gasit un termen. Voi ati incercat?

Autor: adelaide

Da,eu am congelat. Si mi-a folosit cand productia scazuze. Parca pe forum citisem ca se poate congela 3 luni. Eu stiu ca l-am folosit cam dupa 3 saptamani-1 luna, pentru ca atunci am avut nevoie.

Autor: Melania 14

Nu mai stiu exact unde am citit dar suna cam asa:24 de ore in frigider iar la congelator, daca ingheata pana la -15 grade ,6 luni. Ideea e ca in momentul cand l-ai muls sa-l si pui la congelator si sa nu amesteci lapte muls si pastrat in frigider cu altul proaspat recoltat.Iar in momentul cand il decongelezi procesul se face sau de la sine in frigider sau afara nicidecum in microunde sau apa calda.(nu mai stiu de ce dar asta am retint ca era fff important).

Mergi la inceput

Alimentatie

Autor: roxisialexia

Dragi mamici de pitici, va cer si eu un sfat.Am o bb-lusa de trei luni si inca alaptez( papa si lapte praf)spun inca deoarece nu mai vrea tzitzi si eu insist si insist dar nu mai stiu ce sa pap, ptr. ca face figuri in functie de ce maninc...........CE MAI AM VOIE SA PAP ? Voi ce ati mai mincat.....
Multumesc

Autor: diadaniela

Pai ,poti sa mananci cam tot ce vrei,dar daca vezi ca un anumit aliment nu ii place copilului ,scoatel.Unii bbei,reactioneaza urat daca mama a mancat alimente iuti sau ceapa ,usturoi etc.
Eu asa am procedat si am alaptat cu succes pana la 1 an.Bineinteles ca nu am baut cafea,alcool(am baut bere fara alcool in prostie) si nu prea am mancat ciocolata.
Mult succes!

Autor: carmen_ardelean

E vorba de alimentele care au arome puternice, tocaturile picante, varza, fasole boabe, muraturi...dar...depinde mult de bb....zic la fel ca diadaniela, e de urmarit!
Alaptare indelungata!

Eu am mancat si mananc absolut orice si n-am avut nici o problema cu blondina mea.

Mergi la inceput

Probleme mari, supt vs. colici

Autor: AndraB

Dragele mele,

Sunt disperata, ajutati-ma va rog.Bebele meu de 2 luni si un pic nu mai mananca cum trebuie, pur si simplu se stramba cand ii pun tzatza la guritza, oricum suptul este ineficient (se intrerupe si se foieste sau plange din cauza colicilor - el are balonare si gaze si crampe NON STOP, nu doar seara - VI SE PARE NORMAL???).
Asa incat de la o vreme ii administrez laptele meu muls cu biberonul ca sa il pot hrani cum trebuie.Mai nou face mofturi si aici, prefera sa doarma sau sa faca orice altceva.
Ajutati-ma! V-ati confruntat cu asa ceva?Sunt absolut disperata pt ca nu vreau sa il trec pe lapte praf.

Multumesc!

Autor: codruta_grg

Eu zic sa insisti cu alaptatul la san, nu cu bibe si sa te inarmezi cu rabdare. O sa treaca perioada asta. La fel a fost si la mine, la fel am intrebat si eu, la fel mi s-a raspuns si mie.
Poate mananci tu ceva ce ii creaza gaze.
Uite, citeste, poate te ajuta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57741&SearchTerms=colici,in,timpul

Autor: gabibarta

subscriu!
Insista cu alaptatul la san, fii atenta la ce mananci, in timp ce alaptezi, pune-l de cateva ori sa ragaie, lasa-l sa doarme pe burtica, nu-i da tot felul de ceaiuri. Chiar si ceaiurile asa-zis anticolici pot provoca gaze.

Sunt total de acord cu fetele. Nu e o solutie sa ii dai laptele muls cu biberonul; nu vei afec altceva decat sa-l dezveti de san si in final il vei intarca cu mult mai repede. Insista cu suptul si cu ragaitul dupa, tine-l jumatate de ora in sus sa ragaie. Da-i Sab Simplex si Bonnisan, la noi a avut efect. O sa treaca perioada asta in curand, dar beneficiile alaptarii vor persista multa vreme.

Autor: roxisialexia

Fata mea nu se stramba ci urla ca din gura de sarpe...nu ai vazut asa ceva......toata problema e de la alimentatie....Ce papi tu?
Atita timp cat mananci tu cum trebuie, o sa suga, am obsev. asta si la fata mea care are trei luni...cum nu-i place ce pap..cum nu papa ea....bine eu o hranesc mixt ... nu prea am laptic. Laptele tau mai bine da-il cu lingurita decat cu bibe.Si nu o introduce pe lapte formula decat in caz limita....am observat o tendinta acum la medicii pediatri ca nu mai incurajeaza mamele sa alapteze----cum plinge copilul ...poc nu ai lapte...domne nu se satura....etc...si te baga pe formula...ca de esti la inceput si nu te pricepi...in loc sa te sfatuiasca sa insisti .........asa am ajuns eu de imi hranesc fata mixt.Nu renunta........succes

Autor: coraly

Andra, nu dispera! In nici un caz nu-l trece pe formula si nici sa-i dai laptele tau cu bibe nu-i bine, ca va refuza sa mai suga. Poate tocmai de aia face asa urat, ca s-a invatat deja cu el.
Eu cred ca si celelalte fete ca ceea ce mananci tu il deranjeaza!

Si eu am avut probleme cu al meu, si abia dupa cateva luni am ajuns sa citesc ca un factor foarte important care poate declansa colicile bebelusilor sunt LACTATELE CONSUMATE DE TINE. Te sfatuiesc sa faci o incercare si o saptamana-doua sa nu mananci lactate sau sa reduci mult consumul, eventual putin iaurt daca nu te poti abtine. Poate ai surpriza ca va fi mai bine!
Oricum trebuie sa ai grija ce mananci, cat mai dietetic, fara prajeli, alimente care te baloneaza, citrice.

Mergi la inceput

Pompa:da sau ba

Autor: vio_reurean

Bebe are 3 luni si nu prea suge.Mulgem si papa din biberon. Pana acum mulsul manual a dat rezultate, dar dureaza mult. Se reduce timpul de muls daca se foloseste pompa? Si renteaza?

Autor: adinell

Eu numai asa il hranesc pe al meu ca e lenes si nu se satura de la pipt niciodata,... asa s-a nascut:lenes:)
Deci, eu asa fac: ma mulg si ii dau sa pape...

Autor: jadi

Nu am apucat sa iti raspund la clubul scutecelor... eu am avent isis, vezi ca este o cutie unde iti da 2 biberoane si niste dispozitive de stocare a laptelui si costa un pic mai mult circa 2.200 fata de 1.700/1.800 cit e pompa normala.
Acum daca as putea sa o iau de la capat, as cumpara una electrica ca am cam facut scurta la mina insa tinind cont ca o sa il alaptez pina la 5-6 luni deja nu mai renteaza... probabil ca si la tine va prima acest lucru asa ca tot la cea manuala ajunge...
Timpul de pompare e in functie de tite... eu ajung sa mulg in 10 minute circa 100 ml... am avut perioade in care in 10 minute mulgeam si 200 ml. Dar cum eu am inlocuit o masa a bb cu lapte praf din cauza unor simptome diareeice, nu mai am asa de mult lapte in titi... circa 500-600 ml pe zi, daca ar fi sa ma mulg mai des cred ca as creste productia dar pentru ce? poate sa mai stochez ceva la congelator.

Autor: Diana Mirela

Si eu am folosit pompa Isis de la Avent, pt. ca trebuia sa merg la cursuri dimineata si o masa i-o dadea tati din biberon. E foarte buna si nu risti sa traumatizezi sanul ca atunci cand te mulgi cu mana. Eu am luat-o direct de la importatorul produselor Avent in Romania, la 1,5 mil in august. E pretul de depozit, in farmacii e cu 3-4 sute mai mult. Iti pot da nr. de tel. al lor si ti-o aduc acasa in max. 24 ore, fara taxe suplimentare (pt. Bucuresti).

In alta ordine de idei, bebe suge mult mai usor din biberon decat din san, asa ca prefera biberonul si nu se dezvata. Incearca sa cresti un pic intervalele dintre mese, pt. a i se face foame si, treptat, il vei obisnui iar cu sanul, va trage mai cu pofta.

Succes!

Autor: AureliaMirsu

Eu am inceput sa ma mulg de cand bebe s-a lenevit si nu a mai supt si n-a luat in greutate, adica de la 2 luni. Acum a trecut de 9 luni si eu am renuntat la muls. Am folosit o pompa de la Chicco pe care o consider foarte buna, cea in forma de seringa. Eu timp de 7 luni am avut-o cea mai buna prietena. Chiar ma felicit ca am avut atata vointa.

Autor: gabibarta

eu aveam chicco-seringa, e super.
Ma mulgeam din 3 in 3 ore, ultimul muls fiind la 10 seara, primul dimineata la 6. Asta timp de 4 luni, insa intre timp o mai puneam la san cu nu prea mult succes, insa dimineata parea sa accepte. In ziua vaccinului de 4 luni brusc a trecut la tzitzi, si nu a mai acceptat biberonul, deci pot sa ma consider norocoasa. La muls trebuie rabdare maaare, altfel nu da rezultate. Dimineata cand era liniste si pace, mulgeam cateodata si juma' de litru

Autor: mar_gia

Eu am folosit de la inceput pompa, Alex nu a vrut nicicum sa suga la sin.Am folosit Avent, a fost fenomenala. Pina la 3 luni, i-am dat exclusiv lapte de la sin, intervalul maxim intre mese era de 3 ore si reuseam sa mulg cca 150-200 ml fara nici un efort si foarte repede.Apoi i-am intercalat si o masa de lapte praf, ma pregateam sa incep lucrul.Cind avea aproape 6 luni si deja eram la lucru, am observat ca laptele muls incepe sa aibe o culoare mai ciudata si era destul de apos si evident mai putin.Probabil din cauza intervalului mare intre muls. Oricum sunt fericita ca am reusit macar atit timp, iar pompa a fost extraordinara. Eu vorbesc de un model facut de mai bine de 3 ani, acum am vazut reclama la alta mai performanta. Si garantez..face toti banii.
Bafta si nu te lasa!

Autor: anduta78

La fel si la noi.
Bb un pic puturos si i-am dat din biberon.Tot AVENT am folosit.Intr-adevar e foarte buna.Are 7 saptamani si vad ca nu prea mai am asa mult laptic>Scoteam 200-240 si acum vad ca abia scot 120 pt o masa.Sanatate la bebei

Autor: impreuna

Si noi am folosit cu succes pompa pana la 1 an cand am incheiat alaptarea.
Am incercat mai multe tipuri, pana la urma cea mai eficienta a fost cea de la Chicco cu pompa in forma de para (cu cea tip seringa nu m-am descurcat deloc).
Eu in functie de cat de des mulgeam, aveam tot mai mult lapte (peste 1 l /zi), apoi spre varsta de 1 an am rarit intervalele pentru ca secretia de lapte sa mai scada.
Motivul pt care am folosit pompa au fost ranile produse la sani, aveam un bb pofticios si eu urlam de durere.
Multa bafta.

Mergi la inceput