Cu dragoste, din IASI (21)
Raspunsuri - Pagina 8
Danna_36 spune:
Cristina, intra la "legislative", acolo se discuta subiectul pe toate toate fetele, cred ca am zarit si ceva asemanator cu cazul tau, dar am trecut razant, cel mai bine vezi tu...
Aime, ma bucur sa ne intalnim! (macar aici, daca in realitate inca n-am reusit)
amironeanu spune:
La multi ani, sa va aduca noul an numai sanatate, bucurii si dragoste!
La multi ani si pentru toate Ioanele si Ionii!
Noi ne-am reintors in Iasi dupa o super vacanta la bunici, inca nu ne-am revenit la ritmul normal, dar sper sa reusim curand!
Am intrat sa vad ce si cum cu indemnizatiile si stimulentele pentru mamicile care lucreaza. Ma duc sa citesc din urma sa vad ce si cum.
Am doua probleme:
1. vreau sa schimb contul in care se vireaza alocatia (cea de 270.000). Stie cineva unde? Si daca trebuie sa mearga neaparat titularul contului (adica tati) sau ma pot duce si eu?
2. stiti cumva un stomatolog bun, care sa lucreze cu copii de un an si un pic. Are Stefi o pata mica alba pe un dinte si vreau sa stiu ce este.
Multumesc mult!
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare
carmenp spune:
la multi ani de sf. ion, multe bucurii si impliniri tuturor!
andreea, mai era aici cineva care intreba de stomtolog pentru copii, cristina din cite-mi amintesc...
despre cont, daca nu ti-ai depus dosarul la primarie, inca, vezi ca acolo este o rubrica unde tb completat contul si tb si copie dupa un extras.
despre tarife, stiu ca suta de euroi la medic, prosop si sapun la moasa si maruntisuri la fiecare pas! nastere usoara!
Carmen,Ilinca&Ionut va ureaza La multi ani!
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
Danna_36 spune:
Multi ani si petrecere frumoasa Ionilor si Ioanelor, fie ei parinti sau pitici
Cicuta, am postat in acelasi timp.Ma bucur ca am fost si de folos pe langa toate celelalte
Bine ai revenit Adriana, lunguta vacanta voastra!...
herra spune:
LA MULTI ANI IONI SI IOANE!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65041&whichpage=1" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
ralnied1 spune:
Ziarul de Iasi de azi, sambata, 7 ianuarie 2006
Mamicile au luat cu asalt Piramida lui Dubet
Daca au copii sub doi ani, acestea trebuie sa-si depuna noi dosare pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului. Din acest an, mamele care vor sa lucreze in continuare, chiar daca au copil mic, primesc un stimulent lunar de 3 milioane lei.
Aglomeratia sufocanta de la ghiseele Directiei de Asistenta Comunitara a fost eliminata pentru moment, cozile persistind insa. Aici se inghesuie in ultimele zile beneficiarii de indemnizatie pentru cresterea copilului, care se prezinta la Serviciul Ajutor Social din soseaua Nationala 43 (Piramida lui Dubet) pentru a depune noul tip de cerere. "Acum avem 8 ghisee si 16 persoane care lucreaza cu publicul. La doua dintre ele se pot prezenta pensionarii si cei care beneficiaza de ajutor social, iar la restul cei care beneficiaza de indemnizatii pentru copii", a declarat Ionel Calapod, seful DAC. Acesta a mai spus ca aglomeratia din ultimele zile s-a datorat si faptului ca, in aceasta perioada, la Serviciul Social se vizeaza si liberele de transport ale pensionarilor. Doua dintre noile birouri au fost improvizate intr-o incapere pusa la dispozitie de reprezentantii UFET, la subsol. Programul ghiseelor a ramas neschimbat. Astfel, functionarii Primariei vor primi cererile beneficiarilor de indemnizatii in fiecare zi de luni pina vineri intre orele 8 si 15. Simbata si duminica nu va fi program cu publicul. "In functie de modul in care vor decurge lucrurile saptamina viitoare, vom decide daca vom prelungi sau nu programul. Oricum, acum nu mai sint cozile imense care erau la inceput", a adaugat Calapod. Persoanele care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pot depun cereri tip, pe care le primesc acolo, pina in 10 ianuarie. In plus, dosarul trebuie sa contina o copie dupa certificatul de nastere al copilului si o copie dupa cartea de identitate a beneficiarului de indemnizatie. Persoanele care vor depune dosarele pina in 10 ianuarie vor ridica indemnizatia aferenta lunii in curs in februarie. "Cei care vor depune dosarele dupa aceasta data vor primi indemnizatia cu intirziere, adica in martie. Atunci vor primi indemnizatiile pentru ianuarie si ferbruarie", a completat Calapod. "In total, cred ca vom primi 2.500-3.000 de astfel de cereri.
Ce noutati contine Ordonanta de Urgenta 148/2005
Potrivit Ordonantei de Urgenta 148/2005 - publicata in Monitorul Oficial din 14 noiembrie 2005 - cuantumul indemnizatiilor pentru cresterea copilului pina la doi ani (trei ani, in cazul copiilor cu handicap) este de 800 lei noi. Incepind cu 1 ianuarie 2006 beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului persoanele care au realizat, timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului, venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Totodata, mamele care au dreptul la indemnizatia de crestere a copilului dar nu vor sa-si ia concediu, sau cele care se intorc la serviciu, beneficiaza de la 1 ianuarie de un stimulent lunar de crestere a copilului de 300 lei noi, in plus fata de salariu. Persoanele care, la data de 31.12.2005, se aflau in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr. 19/2000, au obligatia sa depuna cerere si declaratie pe proprie raspundere la primaria de domiciliu in vederea continuarii platii.are au realizat, timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului, venituri profesionale supuse impozitului pe venit. (Mariana ZBERIANU)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!
ralnied1 spune:
La multi ani pentru Ioni si Ioane+derivatele lor! Petreceri frumoase, care mai aveti asa ceva azi-maine!!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!
acvi spune:
Saluti fetelor!!!
Azi am indraznit si noi sa iesim cu ALex afara,am terminat tratamentul..inca mai tuseste si-i curge nasul dar in rest e OK.Azi am luat sania si am fost la motel:suuuper!!!O priveliste de vis ,o gramada de copii si parinti cu sania...Alex in culmea fericirii!!Eu am stat si am admirat peisajul ca mi-a fost frica sa ma aventurez.Sper sa mai tina vrema asa si saptamina viitoare sa mai putem merge.
O saptamina placuta va doresc!!!
Gabi.
Danna_36 spune:
Am si eu o intrebarica si v-as fi recunoscatoare daca ati raspunde cat mai multe
Ideea de martisoare personalizate (adica cu foto mititica) v-ar surade? Eu deja ma apuc de lucru, pe langa calendare si felicitari, dar as vrea sa stiu si parerea voastra( adicatelea asta vrea sa fie un studiu de piata)