Mamici de ianuarie-februarie 2006 (114)
Raspunsuri - Pagina 5
J G spune:
Buna burtici!
Alina sa stii ca te inteleg... si eu abia astept sa scap de burta, chiar daca a mea e mica (vreo 95cm in talie) dar deja nu mai suport sa ma simt asa de neputincioasa. Ma rog, dupa cum stie toata lumea deja, mie nu mi-a placut deloc sarcina si astept sa se termine ca sa revin la normal. Si abia astept sa o vad pe fetita!
Mie mi-e frica de ingrijirea copilului, singura consolare e ca va fi mama langa mine si ea e mai calma, cred ca daca eram singura era rau. Stiu ca o sa ne descurcam din instinct dar... tot mi-e frica.
Ursoaica imi pare rau ca te simti rau si ca esti depresiva dar sper sa intri mai des sa stim de tine. Nu mai e mult!
Cata bine ca mai sta dopul acolo... si eu sper sa o lungesti pana dupa 2!
T Ioana ma bucur ca bebe e bine, lasa ca il dezveti tu de tinut in brate, nu e problema!
Trebuie azi sa ma duc neaparat la cumparaturi... of of, mai mai!! Sa vezi cozi!
J 34+
Bee spune:
Hai ca pe masura ce citesc, imi vin idei. Irina, eu ii dau fetei sirop anticolici (am preferat ceva natural, pe baza de ulei de marar: Bonisan- pt fetele din Romania), la sfatul pediatrului. II dau foarte putin. NU prea face colici, daca elimina bine gazele. Din pacate le elimina greu!
(de asta se ocupa sotzul cat e in concediu).
Buricul a cazut azi (la 8 zile) desi i-am facut baie zilnic.
Cu ulei sau lotiune nu o dau dupa baie. N-o dadeam oricum fiindca stiam eu ca nu e bine, dar pediatra mi-a spus sa nu o dau fiindca orice iritatie, infectie pe piele (bubite) se intinde mai usor astfel.
Bee si Ana Teodora
alina80 spune:
Fetelor, asa e, vin bebelinii cand vor ei! Si stiu ei mai bine cand sunt pregatiti!
GIOVA, spor la treaba, si eu as vrea sa spal azi!
NICOLETA, as fi eu harnicuta cu gandul la nascut, dar acum vine Gabi de la cumparaturi si nu ma lasa sa fac nimic!
CATA, pofta buna la piure! Asa e cu greutatea de la echo, nu este chiar exacta. Dar nici eu nu stiam ca pot fi asa mari diferentele.
IOANA, am vazut pozele, este un scump Razvanel!
Spuneti-mi si mie va rog, voi ati spalat sacul de dormit pentru bebelin?
Il astept pe Gabi sa papam.
38+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinanegrescu/my_photos
irinadum spune:
Bee si eu am bonissan dar am inceput cu sab simplex si noaptea cu gripe xater care e apa din marar sau ceva de genul asta. Si noua ne_a cazut buricul aseara deci la 11 zile. Chiar repde zic eu la cata balaceala am tras in caditza.
Irina
Bee spune:
Irina, ciudata faza cu alaptarea la voi! La mine a fost asha: La 3 si 10 a venit bebitza, la 4 si 15 am iesit din operatie, iar la 5.30 fata era la sanul meu! Unde statea o ora, poate mai mult, pana au luat-o asistentele. POvestea s-a repetat noaptea, dimineata, pana ne-au muta in rezerva cu bebeii.Sa-ti arate cineva cum s-o pui la san? Nici gand! Stiam ce citisem! La 24 de ore de la operatie, eram in rezerva cu alte 2 mame si copii. Cand plangeau copii de foame, raspunsul asistentelor : "Obisnuiti-va, ca o sa stea atarnati de sanul vostru cateva zile!". Noaptea i s-a facut uneia mila si le-a dat glucoza, dar doar pentru a putea si noi dormi putin! Eu n-am dormit de grija fetei si am stat s-o pazesc!
. Acasa a fost greeeu. DE la mama de la totzi aceleasi texte: daca-i dai lapte praf ai intarcat-o! SI totusi in noaptea de 24 i-am dat completare cu formula! CE ditractie pe sotul meu sa caute lapte praf in Noaptea de Craciun. A doua zi, m-am chinuit cu ea la san. Si pe 25 noaptea a venit laptele. DE atunci formula deloc, dar sta mult sa traga din sani, o mai ajut si mai pompez eu si-i dau cu biberonul! Dar se pare ca refuza biberonul! Ei ii place mirosul meu si gata! SI mi-e ciuda ca ma foloseste uneori si pe post de suzeta si-mi face sanii franjuri! Nu i-ash lua suzeta decat daca e musai! Voi ce stiti de asta? NU pot sa va spun cate crize de plans am avut si eu, ca nu-mi pot hrani suficient fata! Cert e ca acum sunt in tatonari! Daca pana Duminica (cand face 10 zile) nu recupereaza greutatea de la nastere, pana vad eu ca-mi curge laptele garla, am sa-i dau si formula in completare! Dar am sperante, totusi sa reusesc sa-i dau numai de la mine!
utocatalina spune:
Bee bine ca ne-ai informat cu ragadele..cintar si pompa am deci am scapat...vad ca suge bine bambina..auzi este roscata, nu?
Si eu vreau sa fie Bia roscata...sa semene cu mine la par!
Alina eu am spalat sacul de dormit a lui bb...de fapt mama!Janina succes la cumparaturi..esti tare ca te incumeti! Irina vad ca ai cam patimit cu laptele..si eu la cezariana cred ca va trebui sa ma inarmez cu rabdare...daca pot...principalul este ca Mario este sanatos! Pupici!
Cafeluta graviduta
Biencuta draguta
36 + 6 zile ![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi!

J G spune:
Cata, ma incumet dar nu stiu unde?
La Cora e omor de lume, sigur.
La Gima din Plaza s-ar putea sa fie mai bine.
La Mega Image e gool... dar carnea nu e impachetata azi, de gol ce e.
Cred ca incerc in ordine... daca nu sunt cozi prea mari. Faza nasoala e ca la Gima am casa prioritara pt gravide, dar nu te baga nimeni in seama acolo!
J 34+
Giova spune:
Irina mi-a venit dsa
cand am citit. Poate asa as fi procedat si eu, daca eram singura si nu-mi zicea nimeni nimic. Sa las copilul sa planga de foame 3 zile, mai bine mor!!!
Nu te mai gandi, ai procedat cum ai crezut ca e mai bine la momentul respectiv. Nu are rost sa privesti in urma. Lasa ca sunt copii fff sanatosi si cu formula, nu trebuie neaparat san.
Bee ce pompa de muls ai? imi zicea cineva ca nu toate sunt bune, si ca cea mai buna e aia in forma de eprubeta, am vazut asa ceva de la Nuk, e manuala. Eu oricum nu iau pana dupa ce nasc, sa vedem daca am nevoie, stiu unde este si-l trimit pe sot.
Cantar chiar nu vreau sa-mi cumpar, caci nu vreau sa devin o obsedata cu gramele lui bebe pe care le ia saptamanal. Il va cantari pediatra si-i ajunge. Doar se vede pe el daca pune sau nu ceva.
Cred ca bag un epilat pe picioare, caci ieri n-am mai apucat.
gio
si bb Marco 38+
nicoleta raducu spune:
Janina,Bee,Andiaroro,Irina...
..
Gio...congoleza e super.Daca vrei iti dau reteta pe pm.
E cu blat si glazura de cioco...
La mine e prajitura casei..Se face si repede si bine...
Ma duc sa ma epilez..ca mi-am facut programare...
Vorbim cind ma intorc..
Nicole
32+