Diversificarea (1)
Raspunsuri - Pagina 19
Sheannamp spune:
Initial creeata de madalina0603
la cate luni ar putea un copil sa inceapa sa manance sucuri naturale si ce sucuri?
Sheannamp spune:
Originally posted by Theiuta
Mie mi s-a recomandat de catre pediatra (si am facut intocmai)
, pe la 3 luni si jumate. Am inceput cu suc de portocale, suc de mere, suc de morcov. Treptat am adaugat pulpa di aceste fructe si un biscuite ras.
Theiuta
roxanaz spune:
Sa-i diversific alimentatia?
Andreea-Cristina
Fetelor! Fetita mea (a doua) a facut 4 luni. Pana la 1 luna jumate i-am dat numai san. Dupa ce timp de 10 zile nu a luat nimic in greutate, am cedat si i-am dat si Bebelac. Acum mananca mixt. Nu stiu ce sa fac: sa ii diversific alimentatia sau sa mai astept?
La fetita cea mare i-am introdus sucul de fructe la 2 luni si o saptamana. Nu stiu daca a fost cea mai buna decizie, dar asa m-a sfatuit atunci dr pediatru, pentru ca nu vroia sa manace. Nici acum nu mananca mai nimic, dar, multumesc lui Dumnezeu e sanatoasa.
Cu cea mica alta e situatia, deci.. ce ma sfatuiti?
Andreea
principe
draga cristina,
eu am sa-ti spun ce m-au invatat pe mine la o clinica f renumita in venezuela "leche y miel"( adica lapte si miere )clinica specializata in alimentarea infantila,clinica pro lactanta materna.
nou nascutul se naste cu duodenul imatur ,acesta ajunge la un anumit grad de toleranta a alimentelor abia dupa 9 luni dupa nasterea bbeului ,deaceea este muuuuuuuuult mai sanatos sa nu grabesti "diversificarea" dupa 6 luni abia se pot introduce fructe si vegetale ( nu citrice),apoi cereale si abia dupa 9 luni carnea.
eu personal am introdus carnea dupa 8 luni.dar foloseam zeama de carne fiarta in pure de legume.cit despre laptele de sin ,dupa medicii din aceasta clinica daca il hranesti doar cu lapte matern pina la 9 luni,te pupa si-ti dau si flori.eu te sfatuiesca sa-i dai mai mult piept chiar daca in 10 zile nu a luat in greutate poti sa fii sigura ca mincarea cea mai balansata este pieptul ,lasa sa suga pina goleste sinul ,grasimile din laptele de piept sunt produse la sfirsit(daca ai observat laptele la inceput are un aspect si consistenta apoasa ,datorita % mare de apa si glucoza apoi isi modifica culoarea in alb ,este bogat in vitamine ,minerale ,iar catre sfirsit devine galbui si gros datorita garsimilor.fructele recomandate pentru inceput aici sunt papaia(creste imunitatea este usor de digerat si are un gust asemanator cu al laptelui matern ,banana deasemeni bogata in vitamine grasimi etc si para.
sper sa-ti fie de folos
Sabina
Principe, un milion de 
oradeanca spune:
buna fetelor baietelul meu are 5 luni si dr. mi-a spus ca deja spre sfarsitul lunii pot sa ii prepar supa de carne si apoi sa ii dau carnea in pireu - nu e prea devreme? eu abia de o saptamana am inceput sa ii dau suc de mar, a fost alaptat exclusiv
Darria spune:
oradeanca: ai dreptate, este prea devreme pt. carnita, abia esti la inceput de diversificare.
Sheannamp spune:
Autor: TOMALAVINIA
Subiect: ALAPTEZ.CIND INCEP DIVERSIFICAREA???Trimis la: 20/05/2007 00:45:30
Alaptez la cerere si ma gindesc deja la diversificare. Cristina are 5 luni si aproape o saptaminam iar pediatrul m-a sfatuit sa o diversific deja cu supica de zarzavat. eu cred ca e prea repede. Iar din ce am citit pe forum, se introduc fructele mai intai dimineata, la masa de la ora 10. Cum sa procedez?
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Cristina_C
Raspuns la: 20/05/2007 00:48:32
Darria spune:
Mai asteapta un pic, pana la 6 luni.
Am inceput div. cu suc mar + morcov dar consider ca a fost o greseala. Tb. sa incep cu legumele. Daca o sa mai am un bb. o sa incep cu legumele.
Poti sa introduci intai cerealele, apoi legumele si apoi fructele.
Pofta mare ![]()
TOMALAVINIA spune:
Darria, Cristina C multzumesc mult;. Mai am o intrebare:se incepe cu cite o linguritza in prima zi, apoi se mareste nr de linguritze, astfel incit sa nu imi afecteze secretia lactata, sa nu scada lapticul.Si la masa de dimineata, da?
TOMALAVINIA spune:
quote:Parerea mea e ca e prea repede cu supica de carne. Dupa 6 luni. Dar mai poti citi ce au postat alte mamici.Si mie mi-a recomandat medicul sa ii introduc supa de zarzavat de la 5 luni. l-am lasat sa zica, sa zica, ca eu tot cum imi spun alte mamici fac. mai bine merg pe mina lor, ca au experienta.
Originally posted by oradeanca
buna fetelor baietelul meu are 5 luni si dr. mi-a spus ca deja spre sfarsitul lunii pot sa ii prepar supa de carne si apoi sa ii dau carnea in pireu - nu e prea devreme? eu abia de o saptamana am inceput sa ii dau suc de mar, a fost alaptat exclusiv
Citisem intr-o revista MAMI, ca laptele de la sin este mai sarac in fe decit cel praf, dar din cel de la sin se absoarbe o cantitate mai mare de fe, asa ca nu se anemiaza copilul daca incepem diversificarea dupa 6 luni.
mai citeste, documenteaza-te si asculta-ti instinctul matern!
Sa cresteti mari!
Darria spune:
Toma Lavinia: da, in prima zi: o lingurita, a doua zi: doua lingurite, a treia zi: 3 lingurite, etc... In fiecare zi cresti cu cate o lingurita. Cel putin asa am procedat.
Mai exista si varianta: in prima zi o lingurita, a doua zi: 2 lingurite, etc... adica dublezi cantitatea. Eu am preferat prima varianta fiindca e mai sigura.
Pediatra mi-a rec. sa stau la legume 3-4 zile, inainte sa introduc alta - eu am preferat sa astept 7 zile.
Orice aliment este indicat sa fie introdus dimineata(in cazul fructelor) sau cel tarziu la amiaza(in cazul legumelor), ca sa ai timp sa vezi o reactie alergica(daca apare).
Cat despre laptic nu stiu ce sa-ti spun din propia experienta fiindca din pacate nu am beneficiat de aceasta placere.
Pofta mare ![]()