Diversificarea (1)
Raspunsuri - Pagina 17
vbartan spune:
Am si eu o mare problema. Pitica mea de 7 luni si jumatate cam de o luna incoace nu mananca foarte bine. Pana acum cateva zile aveam probleme la masa de legume. Acum de cateva zile avem probleme si la masa de la ora 18. Mananca foarte putin. Ia cateva lingurite si gata. La masa de legume daca mananca putin mai bea si lapte dupa, cantitatile variaza.
Ea are urmatorul program cu mici abateri in fiecare zi:
ora 8 se trezeste si bea 200 ml lapte
ora 10 doarme cam o ora
ora 11 - 11:30 manaca fructe de obicei cu cereale. preferatul ei este marul cu cereale. Uneori mananca doua mere. Dupa primeste suc de fructe.
ora 13-13:30 doarme cam 2 ore cu mici variatii in fiecare zi.
ora 15-15:30 masa de legume cu carne pui/vita/galbenus de ou. Aici este problema ca mananca f. putin. Dupa cum am spus de cele mai multe ori ia cateva lingurite si gata. Nu mai vrea si pace. Si nu am sanse sa o pacalesc nicicum. In final cedez si primeste laptic.
ora 18-18:30 mananca de obicei cereale cu lapte sau banane cu branzica, sau iaurt cu fructe, sau iaurt cu branzica. Dar de cateva zile si aici avem probleme. Eu zic ca e din cauza ca nu mai doarme inainte de aceasta. Nu stiu.
ora 21-21:30 laptele de seara tot 200 ml. Dar uneori daca mananca mai consistent la masa de la 18 nu il bea pe tot.
Aseara a baut de ex. 50 ml. S-a culcat apoi si a dormit pana la 8 azi dimineata.
Acum intrebarea mea este : Oare unde gresesc? Ar trebui sa ii dau doar patru mese pe zi si sa ii schimb putin si programul de somn? Ce ar trebui sa contina aceste patru mese daca ar fi asta solutia? Sau ce altceva as putea face?
Poate vedeti voi mai bine decat mine unde gresesc. Ce as putea sa schimb sa pape si ea mai binisor?
In ultima luna a luat in greutate 320 g.
Astept orice sugestii din partea voastra mamici cu mai mulkta experienta.
Sper ca s-a inteles ceva din mesajul meu ca eu sunt varza la ora asta.
Sanatate maxima va dorim tuturor.
Nina mamica de Renata Maria (15 aug. 2006)
Poze cu noi
Darria spune:
Nina, nu am experienta, piciul meu e un pic mai marisor decat al tau, are 10 luni dar uite cateva idei:
- e posibil sa-i creasca dintisorii? daca da: e un motiv sa refuze papa.
- nu i-as da completare laptic daca nu mananca legumele. Pana la urmatoarea masa primeste doar apa.
- nici fetita mea nu papa dar cat binevoieste sa manace la o masa cu atat ramane pana la urmatoarea, nu-i dau nimic altceva completare. Papa ft. putin, uneori ma mir din ce creste.
- in legume pun iaurtel si cateva picaturi de lamaie ca altfel nu le papa. Daca tu eviti citricele pana la 1 anisor, poti sa-i pui doar iaurtel.
- noi incercam sa respectam urmatorul program, in jurul orelor: 6 laptic, 10 fructe, 14 legume(cu carnita/galbenus), 18 iaurtel/branzica iar la 22 laptic. Este pe formula(humana).
- la noi varianta cu 4 mese nu merge. Ramanem la 5 fiindca si asa papa putin.
In primul rand o vizita la pediatru sa te asiguri ca acest refuz nu este din motive medicale.
Noi am fost iar pediatra ne-a spus ca papa cat are nevoie chiar daca este ft. putin.
Crestere usoara si pofta mare 
vbartan spune:
Darria, multumesc foarte mult pt. raspuns.
La 4 mese pe zi ma gandeam ca poate asa ar papa mai bine fiind intervalul mai mare intre mese. Legat de iaurt, i-am pus si eu si nu prea a avut succes. Programul vostru de masa este ideal. Ea de cele mai multe ori nu se trezeste inainte de 8 iar seara nu mai poate de somn desi doarme si pe parcursul zilei destul de bine.
Intr-o zi am sa incerc sa nu ii mai dau completare de laptic dupa masa de legume sa vad ce se intampla.
Vom merge si la medic din nou. Dar de fiecare data zice ca nu are nimic copilul ci imi tot spune sa incerc tot felul de mancarici, dar care nu au succes.
Dintisorii... de vreo 2 luni sunt umflate gingiutele dar dintii inca nu apar. Saliveaza mult, isi musca buzita de jos. posibil sa fie si de la dinti. Ca in rest nu e foarte maraita. E un copil destul de cuminte si linistit.
mai vedem ce va fi. Sper sa ne revenim. Desi daca spui ca sunt si alti bebei care papa foarte putin si le ajunge atat... O fi si ea tot la fel ca ei.
sanatate, crestere mare si pofta buna va dorim si noi.
Nina mamica de Renata Maria (15 aug. 2006)
Poze cu noi
nusicasiely spune:
s-au mai dat sfaturi despre asta mai sus.i-ai pus niste laptic in piure?poate ar trebui sa ii diversifici mai mult meniul?sau pur si simplu nu ii e prea foame.si noi avem zile in care nu prea mancam.doarme bine?a fost racit?sa nu aiba vreo infectie urinara.
miralu spune:
santeti totusi mamici mai fericite, fetita mea de 6,5 luni nu vrea legume sub nici o forma nici supa nici pireu am ancercat tot felul de variante cu lapte cu 2pic. lamaie untcu lapte, lapte cu pireu nu vrea si gata dar ai place sucul de fructe,laptele cu ceriale dar la biberon la lingurita mai gros ne cam strambam, ne mai place iaurtul dar numai danonino cai dulce cei acrut nu ne place scuipa si fff. mult ai place pireul de fructe de la hip, o sa ancep variante cu branzica dar cum se spune sa nu introducem decat un aliment nou o sa ancerc zilele astea astept branzica proaspata. problema este ca nici eu nu mancam legumele din ciorba pana pe la 10 ani posibil sa ma mosteneasca nu stiu dar ami trebuie o tona de rabdare iar la capitolul asta nu stau stralucit totusi ancerc sa fac fata. SANATATE LA MAMICI SI BEBEI SI CRESTERE CAT MAI USOARA.

gonghy spune:
Miralu nu o forta,daca vrea papa daca nu,nu.Nu incerca fortat pt ca,cu cat o fortezi cu atat mai mult iti va refuza mancarea.
Crezi ca nu are timp si pentru mancare,o viata intreaga de acum incolo.Ia-o incet,da-i cei place si printre mai incerci,putin cate putin cu pireut de legume.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
Laura si bebe Maya
miralu spune:
ok. te voi asculta findca am ajuns la aceiasi concluzie. Multumesc. Sanatate si tie si lu bebe 
Sheannamp spune:
Initial creeata de fainareaaura

am un baietel de 5 luni si ar cam fi timpul sa mancam.am tot incercat pana acum sucuri de fructe stoarse dar as dori sa mancam de_a binelea numai ca nu prea stim ce ati fi dragute sa ne ajutati? ca sunt cam tanara si neexperimentata!mami si Flavius va multumesc anticipat!
nusicasiely spune:
eu am inceput inainte de 4 luni cu suc si apoi am inceput sa ii pun cate putina pulpa de mar,si apoi am ingrosat pana am ajuns la piure.apoi l-am imbogatit cu cereale,si de la 5 luni cu branza calcica.am inceput de la 4 luni si cu cereale in lapte treptat,cate o masura,pana am ajuns la o masa de cereale,fie la culcare,fie la ora 18,in functie de situatie.de la 5 luni am inceput si cu putin piure de morcovi cu cartofi.