Din Republica Moldova cine mai e? (partea 12)
Raspunsuri - Pagina 6
lia_c spune:
salutare,
iaka am revenit si eu cu piciorele pe pamint, adica in MD
mda... am cam multe de citit...
Noi am calatorit destul de bine dar nu se putea sa se termine bine datorita moldovenilor! deja cind ne intorceam am stat o graoza ca sa intram in vama moldovenilor... Erau o multime de busuri cu tralere si masini importate si era doar o singura coada! Ei am scapat noi de vama si nu mergem mult si dam in zapada... iarna adevarata ca in Siberia. Stergatoarele nu reuseau sa stearga zapada de pe parbriz... o multime de tiruri de-a lungul drumului impotmolite...Nici zare de vreo masina sa curete, sa stropeasca, sau vreo masina de politie care sa opreasca Tirurile la intrarea in acea zona ...eh... si aproape de Chisinau ne trezim ca zapada s-a terminat... Iar in Chisinau noroi in loc de zapada... Am ajuns spre dimineata istoviti... dar noi preconizasem sa ajungem pina la 24.00 in Chisinau... Dimineata la serv f greu... Ferice de sot ca sia- luat concediu si si-a implinit somnul, dar adevarul ca doar el a mers la volan si era f obosit!
Cit priveste Ro, f frumos, kiar si prin satele de rromi erau decoratiuni luminoase! Iar prin bucuresti ce sa va spun - te scaldai in lumini nu alta... Am filmat f mult, poze mai putin si doar cu aparatul simplu (nu digital)... Ne-am simtit f bine, doar ca a fost f putin timp... Mai vreau!
Restul va mai scriu miine ca am f mult de lucru si inca sint obosita...
lia_c
Balbina spune:
Cornelia, bine ai revenit acasa!
Eu aveam impresia ca voi o sa mergeti la Tirgoviste si nu mai ajungeti in Bucuresti. Ati stat mult in capitala? Mi-ar fi placut sa ne vedem. Ei, dar poate alta data.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
lia_c spune:
la Bucuresti am stat maximum 3 ore, duminica... Cea mica ii ieseau dintii si era cam mofturoasa, de aia am ajuns la Bucuresti, planul initial era sa vina ei la Tirgoviste...
Si eu visez macar citeva zile sa pot sta la Bucuresti... Sint atitea lucruri interesante de vazut... Sper atunci sa ne vedem...
lia_c
MamaElei spune:
Fiecare cu ce-l doare! Eu in continuare sint in cautare de retete masa de Rev (ca vom fi acasa si posibil sa vina nasii in vizita) si uitati si voi ce gasit aici
Voi?
Cornelia, bine ai revenit! Ma bucur ca totul a fost bine. Credeam ca veti ramine si de Revelion acolo. Spor la lucru, sa-l termini mai repede si sa mai scrii.
Rodica si PAULA (02.09.04)
Balbina spune:
Rodica, faine tartinele, le stiam din alta parte, dar mi se par destul de complicate (de facut, ca de mincat, hehe), cel putin pentru mine. Poate doar telefoanele mobile, alea sint mai simplute pentru mintea mea.
Sa va spun meniul meu aproximativ de Revelion, poate va inspirati careva:
Salata boeuf
Salata cu porumb, ciuperci si inimi de pui
Salata de vinete cu maioneza
Castraveti proaspeti cu sos de iaurt
Ciuperci marinate
Pui umplut + garnitura
La desert:
Tiramisu
Tort de brinza cu fructe
Poate o salata de fructe
Ma mai gindesc, poate mai adaug ceva.
------------------
Numai bine,
LiliaToma spune:
Pe langa meniul Nataliei o sa mai fie la aceeasi masa:
Salata de crabi cu porumb, oua si maioneza
Assorti de peste care va include:
peste afumat,
peste simplu murat,
sprote,
crabi,
peceni treski,
si vreau sa incerc niste rulouri mici din peste cu umplutura.. sunt in cautare de reteta perfecta
Si sa stiti ca de la masa noastra nu va lipsi bautura moldoveneascaaa..
Sunt tare fericita ca vom bea sampanie Cricova
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004) va ureaza SARBATORI FERICITE!!!
Crinia spune:
Salutare
Am ajuns si eu la camp.
Lilia despre ce fel de rulouri vorbeai? Vad ca sarbatoriti cu Natalia Revelionul, dar Alina tot e cu voi? Nu mai apare ea pe aici. Oare totul e bine?
Cornelia cred ca in pofida faptului ca drumul a fost cam greu si obositor, dar ti-a ramas o impresie frumoasa de Craciun sarbatorit de cei dragi. Plus ca ai mai vazut si luminatia din Bucuresti.
Rodica e o arta nu alta tartinele.
Iti spun si eu ce voi face de Revelion:
-pirjoale
-sarmale
-rulouri din piept de gaina cu ciuperci si cascaval
-salata din brocolli, avocado, ou
-salata din vinete cu maioneza si nuci
-salata din piept de gaina cu ciuperci
-evident ca Brownies Cappucino
Cam atit, daca ceva mai revin.
Si inca cite ceva le face o prietena unde vom petrece Revelionul.
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Davina spune:
Buna fetele ,
am aparut si eu dupa un we lung .
Simbata am fost la un spectacol de balet "Spargatorul de nuci" care a fost foarte frumos.De fapt a fost pentru prima data cind am vazut balet.Vreo 4-5 din personajele principale erau balerini rusi si ukraineni .
Craciunul a fost ok,l-am petrecut in sinul familiei .De dimineata am deschis cadourile .Pe la prinz sotul cu Deanna imbracata in craciunita s-au dus sa imparte cadourile pe la rude si eu am gatit cite ceva la cina .Am facut mancaruri traditionale americane si ca desert un tort buturuga si atit.
De revelion nu stiu daca m-ai gatim pentru ca si acum mai avem jumatate de curcan si altele ...Mancaruri romanesti as face dar nu gasesc varza murata si nici maioneza buna ...
Lucia ti-a iesit foarte frumos prajiturele.
Lilia mi-a placut felicitarea ta cu printesa .
Natalia mi-au placut fursecurile tale ,cred ca si super bune au fost.
Cornelia bine ca ati ajuns cu bine inapoi .
Crinia ati fost pe la sanius cu Luci ?
Rodica foarte frumoase tartinele dar si greu de facut .Eu sincer nu m-as apuca ca-mi ia cred ca jumatate de zi sa le fac si se maninca foarte repede ...Tu cauti ceva nou si original sa faci de revelion ?
Alina ?unde esti ?????????
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
Balbina spune:
Salutari tuturor de la Alina. Ea e foarte ocupata si nu prea are timp sa intre pe aici. A zis ca poate dupa sarbatori se va mai elibera.
Karina, m-a interesat salata ta de vinete cu nuci. Cum o faci, pur si simplu pui citeva miezuri de nuca in salata de vinata? Nuca sa fie macinata sau taiata bucatele? Ca eu salata de vinete oricum o sa fac, si am si nuci, asa ca ma intereseaza.
Alina/Davina, ce te invidiez pentru ca ai fost la balet, imi inhcipui ce frumos a fost.
Fursecurile da, au fost foarte bune, i-au placut mult si lui Vlad, a rontatit continuu din ele.
------------------
Numai bine,
alinkav spune:
Buna dragelor!Cu intarziere Craciun Fericit!
Am cam lipsit, dar nu ma lungesc, ca trebuie sa apara socrii, care vin de la Ucraina, la noi de Revelion. A plecat sotul sa-i intampine la marginea orasului.
Ca sa fiu in tema, eu am asa meniu de Revelion:
- salata beauf(Olivie)
- salata cu crab/porumb/oua si cascaval(eu mai pun si cascaval)
- salata limba vita/castraveti murati/morcov/ cascaval/maioneza
- sfecla rosie/maioneza/usturoi si nuci
- ciuperci marinate
- racituri
- rata umpluta
- peste la cuptor
- sarmale
- si mai fac niste snitele pe care le tai mai marunt, ptr platou cu mezeluri(cascaval, branza, rosii, castraveti)
Desert va fi Brownies-in cantitati industriale, si un tort, a da, si tort din clatite cu visine si frisca!
Am asa meniu mai mare, ptr ca vom fi mai multi, si ptr ca a doua zi primim vizite , deci chefuim la maxim!
Mai ales ca anul asta iesim in oras, seara inainte de ora 12 noaptea.Cam la 11 intentionam sa venim inapoi, flamanzi si inghetati , gata sa intampinam Noul An!
Gata, am fugit!
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)