Bebelusi de mai-iunie 2005 (42)
Raspunsuri - Pagina 5

patriciaRO spune:
Tdi, La multi ani,
sa fiti fericiti si sa aveti parte de tot binele din lume!
O scumpa Alyssa...
Beatrice, mami de Alex pifos

Stefania Nicolae spune:
Buna la fete.
Ana (Ioana), Daria (Miky), Alex (Bea) si Stefan (Alina_a) sa fiti sanatosi sa cresteti mari si voiosi. Mamici sa va traiasca puiuti sa va bucurati de foarte multele realizari pe care le vor avea.
Am uitat sa va spun ce era mai important, si anume ca miercuri daca ne trec mucisori si nu se agraveaza starea, doamne fereste, facem si noi vaccinul antirujeolic, l-am intrebat ce vom face cu ROR-ul si a zis ca nu il mai facem ca oricum ea a facut si rubeola, si zic pai si cu O ce facem, ei lasa ca o sa vedem atunci.
Si tot uit, mamici cu bebici cu dintisori ai vostri cand ii spalati stau cu gurita deschisa din prima, ca a mea intai scoatelimba sa simta pasta si abia pe urma ma lasa s-o spal.
Revin ca imi facu fata o surpriza in pampers si trbui s-o spal.
Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

OlgaTarziu spune:
Elisor si tu suferi de migrene? Si la mine e a treia in saptamana asta. Sper sa nu ajung sa am zilnic ca cica se poate si atunci se face nu stiu ce tratament cu Botox (tragi niste injectii in cap si practic paralizeaza ceva nervi).
Loreen, sunt cu tine fata draga. Ai grija de voi.
Nelia mi-a scris. E foarte ocupata ca nu are timp nici sa respire. Dar zicea sa va spun ca e bine si e totul ok doar ca nu mai are cand sa intre. Si ca normal va pupa pe toate.
Vai ce groaza mi-e... Atatea am de facut ca ma apuca disperarea. Din pacate tati lucreaza pana vineri la 5 deci nici un ajutor din partea lui saracul. Asa ca vad eu ce pot face si cat. De prajituri nici nu se pune problema ca mananca prea mult timp.
Tony e marait rau, doarme super rau deja si ziua. Se pare ca totusi ne tragem dintii de sus. Eu cel putin cu asta ma consolez. Nu mai vrea nici suzeta asa ca pusul lui la somn e o aventura.
Nu mai stiu cine intreba de introducerea laptelui praf.La noi a fost o lupta cumplita ca nu voia si pace. I-am tot inlocuit cate o masa in cam 2 luni, timp in care in sfarsit s-a familiarizat cu gustul si l-a acceptam mai bine. Eu si acum il alaptez o data pe zi dar laptele clar e pe duca. De fapt asta am si vrut- sa-l intarc treptat si cat mai non-traumatizant. Asa e bine si pentru mine ca nu am dureri de sani sau altele. Ieri dimineatza mi-a tras o muscatura ca adormise bietul cu tzitzica lui. Era efectiv sa-mi muste jos sfarcul. Acu am rana... Sper sa scap fara infectie.
Va pup acum si in caz ca nu mai pot intra" Sarbatori fericite, un Craciun de vis si un An Nou pline de dragoste, fericire si impliniri. Sa va bucurati de puii vostri si de cei dragi si sa inchinati cate un pahar si pentru cei mai tristi decat noi! Sa ne gandim la cei care obisnuiau sa fie cu noi, la cei care ar da si viata pentru o familie. La cei care sufera dupa copilasii lor- mamanati. Va imbratisez pe toate si sa va dea cel de sus doar bucurii si caldura sufleteasca.
Olga
Pozele lui Tony
Si maine e o zi

Androix spune:
Salut sunt moarta de oboseala dar cu treaba terminata, mai am sarmalele maine si cozonacii poimaine si gaaaaaataaaaaaa
Stefania, medicul nu s-a obosit sa iti povesteasca cum ca rivanolul este cam depasit, nu ca ar fi rau sau ceva dar pur si simplu sunt alte substante mult mai eficiente decat el. Nu inteleg de ce dreq se mai gaseste de cumparat. Ideea este ca prin spitalul municipal unde lucra nasa mea nu se mai folosea rivanol de ani buni. Iar ea nu mai lucreaza acolo de alti 3 ani. Deci... In concluzie, cand mai este cazul de rani deschise mai bine folositi spirtul asa cum spuse si doctorul sau cel mai bine betadina care dezinfecteaza super bine. Nici tinctura de iod nu se mai foloseste.
Ada74, ma bucur ca ai reusit sa ne mai zici cateceva despre voi. Va pupam si ne auzim cand o sa ai liber desi dupa cat zici ca muncesti cred ca vei prefera sa fi cu Sergiu si cu sotul tau.
Margott, e dulce foc! Vrem si noi caciulitza de mos, ca rpin carrefour sau pe undea am mai vazut nu erau masuri asa mici
Cat despre concursul de braduti sunt perfect de acord: eu ma inscriu la categoria cel mai baltzat brad!!!
Maysa, pai daca esti bucuresteanca se schimba treaba. Eu imi iau laptele cu reteta pe luna in curs pana in ultima zi a lunii respective. Acum cu sarbatorile nu stiu cum sta treaba dar ai putea sa faci o incercare daca ai timp. Ceri reteta si apoi mergi la protectia copilului din sectorul de care apartine pediatra. Tocmai mi-am adus aminte ca nu iei in prima luna in care ceri. Pentru ca se fac niste liste de copii, pe care le face pediatra si le trimite la protectia copilului si el apare pe tabel din luna urmatoare. Deci suna pediatra sa te puna neaparat pe lista ca daca nu il pierzi si pe luna ianuarie si chiar ca e pacat. Sa te treaca de luna asta, iar in ianuarie cand mergi la protectia copilului duci copie dupa buletinul tau, copie dupa prima reteta, copie dupa certificatul de nastere al copilului. Eu am mai dus si copie dupa buletinul sotului astfel ca putem merge cand eu cand el sa luam laptele.
Sufletzica, si ai mei sunt firma privata. CCM-ul se aplica peste tot. Este un contract general. Contractul individual nu poate sa prevada restrictii fata de ce prevede CCM. Se aplica la toata lumea, mai putin probabil (asta pentru ca nu sunt sigura) la ramurile care au propriul contract colectiv de munca, armata, politia, transporturile. In orice caz, ca sa aflati clar cum sta treaba dati un search pe google dupa contract colectiv de munca si cititi-l. Ce nenoroctit sa te dea afara. Atunci merita sa-l hartuiesti pentru banii astia. Pentru ca angajatorul trebuie sa-i suporte, nu statul.
Ti-am trimis cartea de diversificare.
New Mami, si tie Craciun fericit si an nou mai bun! sa ne "revedem" sanatoase pe DC dupa sarbatori!
Elisor, cum ma chemati de la 12 si intrati la 14??? Doamne, eu am zis ca faci nazuri de doctora ta ca can colo vad ca ai dreptate s-o schimbi. Pai eu am alergat intr-un suflet ca intarziasem si imi zisese sa nu intarzi din motivele pe care ti le-am spus si tie. Pe noi ne-a chemat la 11 si la si jumate erau vaccinati 8 copii. Cu un consult inainte de vaccin, iar alte parlamentari cum ar fi retelte si alte alea dupa vaccin trebuia sa astepti sa termine toti copiii.
Ai? Ce strecanit zici tu acolo ca ti-am facut pofta cu el? Noua ne da 3 cutii de lapte x 2 pungi cum se gasesc in comert= 6 pungi de 350g. Si la noi se pastreaza aceeasi cantitate pana la un an.
Deci cine stie: au aparut sau nu normele pentru faimoasa ordonanta?
Fi-miu de doua zile tot il striga pe Ne-nea. Care nene el stie ca io nu cunosc nici un nene afar de tac-so, parol!
A primit Mihai un sac de jucarii de la guvern. A fost acreditat acolo cand inca mai lucra la stiri si acum i-au trimis. Nu stiu cum de stiu ei ca el are kinder si ce varsta are. Ma rog ideea e ca a primit o gramada de prostioare, cu lumini, butoane, cantece si sunete d-alea de te baga in dementa. Deocamdata i-am dat doar o naveta spatiala si este foarte incantat. Ma intreb cat o sa reziste. Aaaa si au pus si o sacosa cu ciocolati pentru parinti, probabil in semn de multumire ca am contribuit la sporul natural: o gramada de milka, kit-kat, chokotoff, toblerone si asa mai departe. Mai de pret ciocolatile decat jucariile
Deci nu mai pot frate, m-a diseprat barbata-miu cu lesinatu asta de Hrusca Numai clopotzei am in creer, tre sa skimb muzica ca-mi iau zborul.
Deci de fix 2 ore scriu la mesajul asta si nu-l mai termin pentru ca nu mai termin de citit... Dau send si revin cand termin de citit tot.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Androix spune:
Tzumpiloi, POWER TO THE PEOPLE!!!
Exact la asta ma refeream cand ziceam ca contractul individual nu poate sa prevada restrictii fata de CCM, ci poate doar sa dea conditii mai bune (Vezi 2 salarii bonus in loc de unul!)
Stefania, pai tu o speli deja pe dinti? Sunt depasita de evenimente. Stiu ca Nelia ne-a povestit o data mai demult cum sa spalam copiii pe dinti dar am uitat ca atunci nu ma interesa subiectul iar acum nici nu ma gandisem la asta. Deci scoateti-ma si pe mine din ceata: cu ce ii spalam pe dinti? ce pasta? ce periuta? cum facem sa nu inghita pasta? CUM II CLATIM?
Olga, sanatate multa, sa ai si tu parte de odihna si cat mai multe bucurii! Sa se cuminteasca Tonyla
Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Tdi spune:
No'sara buna pe la voi! a trecut si ziua de azi iar elanul meu muncitoresc s-a dovedit cam bleg...am reusit sa aranjez dulapurile de bucatarie (hai sa nu mint inainte de Craciun...un raft din ele), am spalat si am stat toata ziulica dupa fundul printesei Alyssa . mai tarziu calc iar maine facem cumparaturile, dau cu aspiratorul si spal geamurile. potoale nu fac decat o salata de boeuf (cum s-o scrie?)pentru masa festiva de duminica unde de restul se ocupa socrella si cumnata-mea. placinte nu, se mananca buretele
ala de la cutie, panettone...deh traditia bat-o vina!
as fi facut sarmale da' nu mai am varza, am pus la murat intr-o galeata 2 bucati jos in garaj ca sa nu parfumam in casa...intr-o zi vine sotzer victorios si-mi zice ca a aruncat sarmalele (?!) ca erau stricate!
aseara la stiri au zis de o tanti care a nascut in mai anu'asta si a donat lapte de la ea pentru alti bebei, aici se practica si unele spitale au "banca de lapte"...ia ghiciti cat lapte a donat femeia asta, pe langa ca alapteaza in paralel si fetita ei...205 litri!!! deh...avea si de unde ca-i facea concurenta si la pamela cu dotarile
. cat eram in spital am dat si eu la o fetita din incubator ca nu digera laptele praf iar mama ei n-avea inca...asta inseamna ca pitika mea are sora de lapte, nu?
ma duc sa-i fac papica, poate se sinchisescte si inghite ceva... fac si niste spaghetti cu fructe de mare pentru noi ca n-am nici un chef sa ma car pe la restaurant sa sarbatorim aniversarea casatoriei.
Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Tdi spune:
azi e 22 decembrie....ole ole ole...cati ani or fi de la revolutie?
Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Stefania Nicolae spune:
Mai e atreia oara cand scriu mesajul ori face cineva misto de mine ca nu imi explic cum imi dispare.
Asa ca o sa mai scurtez mesajul.
Loreen - saru' mana pt. Mebra mi-am notat, a fost sotul ieri seara si ne-a luat medicatia si tampa aia de la farmacie nu a fost in stare sa ii dea ce trebuie si i-a dat vitamina ce picaturi ce se iau pe cale bucala, am sa ii specific data viitoare Mebra ca asa cel putin cauta in calculator.Inca o data saru' mana.
Andreea - imi pare rau de sora ta, multa sanatate.
Bea - super cadou ce va facut micul mosiulic de ziua voastra ca pana la urma nasterea lui e si ziua ta, ei vezi de acum stie cu sa te dezmierde, chiar ca dragutul de el, mai dar ce slabuta esti..., si La multi ani pt. dulcica Anastasia sa creasca mare si sanatoasa sa va aduca bucurii, azi e sf. Anastasia daca esti nedumerita de urare.
Tdi - sa va bucurati unul de celalalt si impreuna de frumoasa micuta. Mai dar sunteti super tari daca tineti cont de ziua in care
, in fiecare luna?
Androix - saru' mana de faza cu rivanolul, habar nu aveam, mai si stii ca eu am cumparat pastile de betadina de la farmacie dupa ce am nascult si le fierbeam cu apa de le face-am solutie sa ma spal cu ea la taietura, dar am uitat. Cu spalatul pe dinti exista periuta si pasta speciala, periuta e de silocon, se baga pe deget si degetul tau un gurita, iar pe pasta scrie ca nu e problema daca o inghite, de pus nu trebui sa pui foarte multa la cati dinti au, cica cat un bob de orez, si pe urma, eu una ii dau cu degetul cu apa de cateva ori pe urma, si de gasit am gasit la farmacie si se cheama, cel putin ce am eu, nededent-baby si e doua sute si ceva.
Mai fete Elisor si Loreen cu voi mi-am luat si portia de jelit, imi pare tare rau pt. voi, putere va doresc.
Cica il scurtez, si tot am scris un pomelnic.
Cornelia - am uitat cand zicea-i ca plecati asa ca eu iti urez de pe acum sa aveti un craciun minunat si un an nou cu mult mai bun decat cel mai bun an al vostru de pana acum, pupici Mariei si lui Stefan.
Hai mai sa va las ca v-am plictisit destul .
Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

nelia spune:
Buna, buna si de la noi! In sfirsit! Ei, nu ca nu as mai fi avut timp chiar deloc, dar eu nu ma multumesc cu 5 minute, pentru ca voi sinteti multe la scris si eu singura la citit, si timpul meu de stat pe DC s-ar fi masurat in ore, nu in minute. Asa ca, am zis nu mai intru deloc pina cind nu termin treaba si apoi recuperez. Astazi am citit „in dunga“ cum spunea cineva mai sus, m-am uitat la unele poze si m-a apucat jena cind am vazut cit au crescut bebelusii si eu am ramas cu colajul promis intepenit la jumatate, de terminat il termin eu, asa ca amintire...) Lipsa mea de timp vine de la faptul ca am gasit ceva de lucru acasa, in afara de ziar, niste pliante si nu am putut sa refuz si ŕ cause de l’argent, dar si pentru ca astfel imi completez cele 600 de ore si pot sa spun si eu ca am ceva „experienta de munca canadiana“, buna pentru cind voi intra si eu pe piata de munca canadiana. Si, s-ar putea, nu stiu sigur, eu am trimis probele de lucru cerute si un portofoliu online (alt timp si alta mincare de peste), sa obtin ceva de lucru si din State (printr-un prieten). Nu va ginditi ca scot cine stie ce bani, doar citeva sute acolo, dar pe mine acum nu ma intereseaza neaparat banii (ei, ash, cine asteapta sa-i cheltuie miine, cind va fi ziua de cumparat cadouri!?!), cit adunarea la portofoliu de materiale lucrate pentru a arata, cind si daca o fi cazul, ce am lucrat de cind sint in Canada. Am nevoie de acest lucru, pentru ca noi sintem de trei ani si jumatate aici si eu, in afara de copii si casa, niste cursuri amarite de limba si aceste 600 de ore lucrate, nu am facut prea mare lucru pe aici. Si ma sperie astia care muncesc din primele luni de Canada si au facut si scoli aici, ca acum sint pe somaj sau isi cauta disperati de lucru. Eu chiar nu stiu ce voi face, nu stim nici macar daca raminem aici, poate ne tragem mai aproape de Olga sau ne vom uita la munti si de la ocean de pe o fereastra din Vancouver. Habar nu avem! Si asta se dezbate la noi in casa (dar partea asta imi place mult!) si adun informatii peste informatii cum e prin alte parti, sa luam o hotarire in cunostinta de cauza: raminem, daca raminem ce fac eu, cu ce continui dupa ce va face Tudora doi ani, plecam si daca plecam unde si ce vom face acolo. Ma rog... cam asta despre ocupatul meu.
Agata e bine, slava Domnului, sanatoasa tun de data aceasta. Creste ceva de speriat, am intolit-o din toata saracia, ca nu mai avea aproape nimic pe masura ei, desi ultima intolire a fost prin septembrie. Si i-am luat niste lucruri dragute foc, abia astept sa mai iau aparatul de la ziar si sa mai trag un rind de poze. Ca e asa de rau fara aparat digital, cu ala clasic nu pot sa fac poze unde si cind vreau eu. Daca ar citi sotu', ar spune ca nu stiu si nici macar nu-l contrazic!
Tudora creste si ea. Maninca bine, dar nu doarme noaptea. Am introdus aproape tot, mai putin ficatul (mi-e frica sa-i dau din comert), iaurtul (am incercat sa-i fac acasa si nu a iesit, va dati seama ce natural e laptele de aici, si ii iau si organic, ca de altfel toata mincarea ei), mai astept vreo luna si ii voi da din comert. Fetelor din Canada, Olga si Newmami (v-am admirat in poze, si casuta, si bradut... oau!), daca gasiti un iaurt si va convine, dati-mi si mie pontul, va rog. Nu i-am dat peste si banana din alimentele permise, am zis ca mai astept un pic, desi nu mai are nici o problema pe fata, i se usca intr-un timp. Spuneam ca a inceput sa manince mai bine, adica o cantitate mai mare, dar nu e grasuta ca sora-sa si nu ma pot abtine sa nu fac comparatie. O alaptez inca, nu-i dau altfel de lapte. Are masa de lapte dimineata, la 10 fructe sau suc de fructe sau nimic, la 13 prinzul, la 16 lapte sau fructe sau restul de la prinz, daca il vrea, la 7 cereale cu sau fara fructe si la 8.30, dupa baita inca o masa de lapte, pe care o tot continua pina dimineata, din ora in ora aproape.
. Singura problema, de altfel, pe care o am cu Tudora: nopti nedormite. Nu urla, nu plinge, doar ca nu doarme si mai vrea si companie pe deasupra... ca nu scriu cuvintul tita ca mise face rau de cit ma suge noaptea! La prinz ii dau legume cu carnita/galbenus/brinza de vaci (brinza a iesit din laptele cumparat si inca foarte buna) pe care i le fac in diferite moduri: piure, ciorbita de perisoare, sufleu, budinci, perisoare cu sos alb, orez cu carne si legume etc. I-am dat carnita de pui facuta la gratar si se pare ca asa i-a placut cel mai mult, iar cea de vitel i-o fac ori perisoare, ori fiarta, ori la cuptor, cu legume. I-am facut si budinca de orez cu carne, mai dietetica (fara ceapa prajita si doar cu un pic de unt sau ulei de masline). I-am facut si deserturi: sufleuri si budinci dulci (indulcite cu fructe sau cu sirop de artar), papanasi fierti etc. Nu se omoara dupa mincat ca sora-sa, dar ma declar satisfacuta cu cit maninca. Are la aproape 8 luni, 72 cm si 8.800. A avut si 9, dar se pare ca s-a lungit si nu a mai luat in greutate, ca nu dormim noaptea. La capitolul „progrese“ sint multe chestii noi: vorbim – tata, dada, baba, gaga, aaa-gaga-tata-gaga (spre incintarea Agatei si a lui ta-su, care cred ca pe ei in striga). Dupa cum va dati seama, nici urma de mama, aia e femeie cu tita, cu plimbatul, cu mincatul, cu pupatul in curisorul ei de fetita frumoasa. Ca tare dragalasa e! Mor de incintare si uit de toate cind ma uit si la ea si la caprita aia mare. Mergem – in patru labe prin toata casa si unde gaseste ceva interesant si o posibilitate de a se agata, se ridica in picioare. Va merge mai repede ca Agata, chiar ma uimeste, face pasi daca o tii de sub brate si merge singurica, tremurind toata ca o babuta si chiuind nevoie-mare, de-a lungul patutului, tarcului (locuri unde nu prea mai vrea sa stea pentru ca a descoperit ca e casa mare si mult mai interesanta decit primele doua) si chiar de-a lungul canapelei si al fotoliului. Mai cade si mai da cite un cap de parchet, dar nu a plins niciodata, se ridica si o ia de la capat. Acum sintem la capitolul invatat sa mincam cu lingurita singura si sa bem din canita (nu vrea canita cu cioc, asa ca bea din canita normala). Dupa ce o hranesc bine, ii pun un castronel in fata cu un rest de mincare, o canita de plastic, ii dau o lingurita de plastic si, spre incintarea ei si disperarea mea, in 10 minute imi da de smotruit cam o juma' de ora.
Important e sa fie cupchilu' sanatos si fericit! Gata cu plozii! Ei, si ce, credeati ca am ceva sa va spun si despre mine? V-ati inselat! Nu m-am tuns, nu mi-am luat nimic nou, nici macar nu am mai slabit! Dar va veni si vremea mea! Acusica! In schimb, am facut curatenie peste tot, moama ce am mai muncit doua zile. Si peretii i-am sters! Am spalat si calcat aproape tot! Acum ma duc sa mai finisez si pina diseara va fi gata tot. Miine cadouri, si simbata avem petrecere la o fetita care e nascuta chiar de Ajun, unde va veni si Mos Craciun. Si in prima zi si a doua, am gasit solutia: mergem la nasii Tudorei, si apoi vin ei la noi. Sa nu zicem ca nu am iesit, nu? De Revelion vom merge la niste prieteni, vom fi citeva familii, cu copii de toate virstele, printre care trei bebelusi de 5-8 luni si trei copii de 3-5 ani! Ah, si mai am de trimis si felicitari acasa si pe la prieteni, dar am zis ca le concep eu, cu fetele si mos Craciun si nu am cumparat. Rezultatul este ca zac linga colaj, incepute, dar neterminate. Sa stiti ca eu, teoretic, am bune intentii, practica ma omoara si timpul. Si faptul ca, tot timpul cred ca le pot face pe toate. Si cam le fac, dar unele cu intirziere: colajul cadou de-un an, felicitarile de Craciun cam pe la Pasti si tot asa! Offf! Gata, va las, am terminat si eu raportul lunar, ma duc din nou la treaba! E ora 13 si pe aragaz nici urma de mincare pentru Tudora. Si ma mai duc si dupa una la gradinita, care asteapta sa manince pe la 7 spaghete, ca asa i-a promis ma-sa. Va pup si va doresc un Craciun cit mai alb si fericit!
Cornelia, de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com