Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (81)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

anda, esti tare mai, la bb 2 cel putin sti pe cine sa gatui dinainte!!
am zis ca mor de ras la faza cu "As fi avut putere sa le gatui pe-amandoua".. ca am incercat sa-mi imaginez faza.

si un "bravo" pentru atitudinea de la final. magaritza aia chiar merita!! pacat ca nu i-ai si motivat...

ilenutza, termina cu plansul, ca acum nu mai are rost... mai e un pic. linisteste-te, ca nici o nastere nu seamana cu alta!!!


si iar anda... cu romtelecomu', daca nu vrei 100E pe factura, te conectezi doar seara, dupa 8, iti salvezi subiectul, te deconectezi, citesti, scrii raspunsul, apoi intri iar, postezi si iesi!! asa scapi cam cu un mil...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

cristina, aha! acum nu mai este un secret ca sunt imbecila cu calculatoarele, asa ca zi0mi, cum salvez tot subiectul la mine in calc.?

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Ando, ti-am citit povestea si am ajuns la o concluzie: ne putem numi surori de suferintza. Si eu m-am confruntat cu acelashi tip de nashtere - cu dureri terifiante - din cauza ca am avut colul precum al tau. Ceea ce a fost si mai ingrozitor la mine e ca n-am avut parte nici de epidurala, deci durerea mea a fost cu mult prelungita.
Io mi-am pierdut cunostintza de cateva ori pe masa de nashtere insa nu stiu pt. cat timp. Stiu ca de cate ori ma trezeam, urlam ca mi-e rau iar Tutunaru nu pricepea ce vreau sa spun. In cele din urma si-a dat seama ce mi se intampla si mi-a bagat un tub d-ala cu oxigen in nas, insa porcaria era atat de prost asamblata incat imi aluneca incontinuu din nas, asha ca eram ca la inceput.
Partea si mai sinistra a fost ca, pe langa nenorocitul de col rugos, nici Dara nu putea sa iasa, fiindca era cu mainile la cap, asha ca se suisera pe mine atat moasa cat si rezidentul lui Tutunaru, un tip destul de solid. Cu astia doi pe mine nu puteam trage atat de mult aer incat sa-mi ajunga si sa-mping si sa-i si suport pe ei pe mine. Probabil ca de aici apareau pierderile de cunostintza: de la insuficienta oxigenare a creierului.
Eu am urlat teribil la expulzie iar durerea resimtzita atunci n-o pot compara cu nimic. Ca tot zicea Lavi ca durerea de la expulzie e mai mica decat la travaliu. Ei bine, in cazul meu n-a fost asha. La mine a fost cu muuuult mai mare decat cea a travaliului. Probabil ca din cauza colului prea rigid. Oricum, de la atata scremeala am avut fatza umflata vreo 2 zile si ochii plini de capilare sparte. Facusem o gramada de exercitzii de impins in timpul sarcinii, insa iata ca la momentul cu pricina n-am reusit sa evit ceea ce ma speria: cred ca mi-au crescut putzin si dioptriile fiindca vad cam in ceatza cu ochelarii cu care vedeam ok pana in momentul nashterii.
In plus, din cauza vacuumului pe care-l tot rasucea Tutunaru in mine ca s-o poata prinde pe Dara, n-am mai avut nici o clipa de relaxare intre contractii: totul devenise o durere continua. Nu stiu cat a durat chinul asta al expulziei, stiu doar ca dupa ce a scos-o pe Dara, Tutunaru a inceput sa ma laude ca sunt o fiintza plina de vointza si ca alta persoana aflata in situatia mea ar fi renuntzat sa colaboreze si ar fi cerut cezariana. Io stiu ca am vointza multa, insa situatia era total ingrata: trebuia sa scot copilul din mine asha ca nu prea aveam timp de mofturi si fitze. Cu sau fara durere, fetitza trebuia sa iasa afara vie si nevatamata. Asta era singurul gand pe care-l aveam in cap si ash fi suportat oricata durere pt. asta. Nu era de joaca.
Scosul placentei (si asta era ca prinsa in capse, asha ca T. a muncit putzin s-o scoata, cu pretzul altor mari dureri ale mele), masajul uterin si cusaturile mi s-au parut parfum pe langa ceea ce fusese inainte. E drept ca epiziomia mea a fost destul de mica.
Ce mi-a zis moasa dupa nashtere: "Ma, tu multe pacate trebuie sa fi avut de-ai nascut in halul asta". Sper ca macar sa le fi spalat pe toate cu Ariel, daca tot m-am chinuit atata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Vai, saracuta de tine Anda, tare greu a fost! Cat de diferite sunt corpurile noastre! Despre injectia de dilatare si clasica perfuzie cu oxitocina nu stiu daca inmoaie colul, parca, dar nu stiu....

Ai aici pt felul in care ai devenit mamica!

Gravidutelor ramase, nu fiti chiar asa speriate, majoritatea lumii naste mult mai usor! Eu chiar nu v-am mintit cand v-am povestit ce si cum am simtit.

Dar sunt foarte mahnita ca ai impresia ca am tarat cu fetele pe jos! Probabil mai multe aveti impresia asta desi nu asta a fost intentia mea si nu asta am simtit.

Se pare ca nu s-a inteles ca pe mine m-a deranjat ca se intreaba si nu se revine pt citirea raspunsurilor; faptul ca se repeta subiecte de conversatie e de inteles; nu pot sa zic ca ma dau in vant, dar il inteleg, NU ASTA AM AVUT EU DE REPROSAT, am zis doar in treacat de asta.

Uite, eu am remarcat la Mandy, a zis/intrebat ceva si eu i-am raspuns "pe lung", ea a mai intrat peste fo doo capitole, ca nu intra des; nu cred sa fi citit tot pe parcurs, dar a bagat un cuvant prin care mi-a aratat ca a citit raspunsul meu. Si asta m-a facut fericita, ca mi-am dat seama ca n-am scris degeaba.

Eu mi-am cerut iertare deja de cateva ori de la toate cele pe care v-am suparat , daca voi nu ma iertati si intelegeti - asta e, ma mai astept la rosii in continuare. Nu amenint ca plec pt ca sunt dependenta de voi , si chiar daca nu vi se pare, tin mult la multe dintre voi. Am avut si eu o zi lunga si grea ieri si cam proasta - cu prima febra la un pui asa mic la care nici medicamente nu prea ai voie sa-i dai, plus ca i-a curs o gramada de sange ca desteapta de asistenta a intepat-o prost si de doua ori si ce sa mai zic...

Pe mine m-a deranjat una, voi v-ati simtit atacate cu alta... si totul a pornit de la Cristina si Felicia, (nu de la mine!) care au remarcat ca eu scriu cam degeaba si mi-au dat apa la moara, m-au facut sa ma gandesc la asta, mie nu la asta imi statea capul in toata nebunia de ieri. A bineinteles ca vina e a mea, nu a voastra. Voi doar m-ati provocat.

Noki si eu am trecut prin pasa asta, cu plansul de fericire, dar la mine a fost in primele zile.

Pischi cum mai stati cu vomitatul? Eu am ajuns la concluzia ca totusi mai bine sa-i dau mai mult sa pape, vomita ea ce vomita dar tot ramane cu ceva, altfel nu pune pe ea ba o sa-mi scada si mie laptele. Asa ca nu mai stiu ce sa zic. In orice caz, ESENTIAL E SA ELIMINE BINE GAZELE! Intrerupe suptul, pune-o la ragait si dupa aia continui sa-i dai cata vreme vrea. Of!

Lordra sa ne spui ce-ai facut la Jianu!

Anda epiz asta nu trece brusc, trece incet, dar trece! Da-i inainte cu toate pomezile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

anda iubita...

iti pastrezi primul link al subiectului: de ex,
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64851

cum te-ai logat, il bagi pe-asta. apoi cum se incarca, dai "versiune pt imprimanta". si se incarca toate paginile intr-una singura. dai "save", ca sa nu-ti pice pc-ul si sa injuri, si te deconectezi.

poti sa-ti pastrezi si link direct spre pagina de postat, si pe-asta il salvezi.
ex: http://www.desprecopii.com/forum/post.asp?method=Reply&TOPIC_ID=64851&FORUM_ID=60

mie operatiunea asta de salvare imi lua cam 3 minute, apoi cea de raspuns inca pe atat. aaa, si dupa ce postezi, poti sa mai iei o "versiune pt imprimanta", ca poate s-a mai scris intre timp.

eu tot asa salvez subiectele, cand ajung la ultima pagina. se pastreaza mult mai bine decat copiate in word...

ps. nu e nimeni imbecil, doar ca nu s-a lovit de un lucru ca sa stie cum sa-l faca!!!


Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Ura! Imi lasa Ilincutza ambele maini libere sa pot scrie cu spor. Deci:
Lavi nu am fost suparata, ci surprinsa. De cand s-a nascut Ilinca nu ma mai supara decat ce e legat de ea. Am vrut sa nu mai zic nimic ca sa nu mai supar pe nimeni. Era doar o gluma intre mine si Cristina, ce Dumnezeu? Chiar nu mai e cazul sa glumim? Daca nu, sa stiu si eu.
Sincer, tot ce imi doresc de la acest forum este sa ne impartasim experientzele, mai ales acum ca trecem printr-o perioada minunata a vietii noastre. Si, dc se poate intr-o atmosfera destinsa, ca tot vin sarbatorile. In rest, toate mi se par acum nesemnificative. Nu cred ca e cazul de polemici acum.


Felicia mamica Ilincai Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Doamneeee,Ando,ce patishi,fato!
Esti tare,mai!
De fapt,snteto toate niste invingatoare,fetele care ati nascut natural in kinurile astea;si eu,care ma plangeam atat de prima zi de dupa cezariana; pai, mai fetelor,in prima zi am primit vizite,am ras,etc...faceam glume cu mama,cu Iulian...acu' mi-e di rusine ca m-am vaicarit atat de cezariana asta!
Sa nu mai spun ca la 4 zile dupa cezariana,fie 5,acasa,caram caditza cu apa a lui bebe...iar de burta nu mai zic:sunt mai slaba ca-nainte!
Deci,jos palaria,Anda si Lordra,si fetele care ati mai nascut natural,aproape fara epidurala!!!!!!
Si,Anda,felicitari si pentru stilul tau narativ:am ras si-am plans la povestea ta!
Sa-ti traiasca o mie de ani bebelu',si-zi sa vezi ce-ai sa le uiti pe toate!!!Offf,cate mai patimim noi mamicile,depresii post-partum,furia laptelui,epiziotomii,si nimic nu se compara totusi cu zambetul lu'bebe,mai incolo cand s-o face el mai mare peste 2-3 luni,si o rade la tzitzi si s-o uita strengareste la noi...abia astept!!!
Tine-o tot asha cu tratamentul,ca e bine...bravo...sunt progrese!
Inutza,nici sa nu te gandesti sa ne lasi pe-aci...pai,acum can dmai avem putin si ne mutam la bebelusi de nov_dec??
Si de ce te simti vinovata ca nu scrii mai mult,ca doar nu e competitie,care scrie km.de cuvinte e cea mai tare!!???
Nu,frate,fiecare vine cu ce sfat considera ca se potriveste acelei mamici...nu??
Hai,vino inapoi,si mai zi-ne de Rachelina!
Stii,kiar mi-am adus aminte,ziceai la-nceput ca fetita ta te foloseste pe post de suzeta,toata ziua cu tztitzi in gurita...cam asha si la Stefanel:nu mai sti care-s mese,care-s decat tzoncaneli de placere,tu cum ai dezvatat-o??
ca eu,daca nu-i dau tzitzi cand cauta cu guritza,kiar daca e mancat oracaie de cred c-o sa cheme vecinii politia!!!!:o)

Pupici la mamici si la cele 3 gravidute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Anda eu si Ina am mai raportat (in afara de Bic) transpiratii din alea, au durat cateva zile.

Anda, poti si sa salvezi in format html paginile (sa se pastreze exact asa cum le vezi acum si sa le deschizi tot cu browserul de web, dar local, pe calc tau), in meniul File din browser ai optiunea Save Page As.. si atunci ti le salveaza exact asa cum le vezi; dar e mai bine cum zice Cristina, cu versiunea pt imprimanta pt ca fisierul e mai mic si deci se download-eaza mai repede.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Subscriu si eu cu transpiratiile,mai ales in primele zile,can dma duceam la alaptat,mi-era o rusine,mai ales ca venea si dr.neo-natolog,si se apropia de mine,sa m-ajute sa-i bag mamelonul in gurita!
Daomne,si ce mai miroseam,proaspat spalata la sub-brat!
Si-acum sunt la fel,ma dusui dimineata,si mai ma spal si dupa-amiezile la sub-brat,si degeaba!!!!!

Anda,de ce nu-ti pui tu un cablu dintr-asta de retea,imposibil sa n-ai tu un pusti pe palier care sa te conecteze,sau ma rog,la scara!
Sau,stai la casa!?
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Iaca si eu pe aici, chiar daca voi fi din nou ignorata...
Pentru ca de data asta chiar simt nevoia sa scriu cateva cuvinte, chiar daca bebe urla, chiar daca ar trebui poate sa dorm putin, chiar daca ar trebui sa mai aranjez putin prin casa sau sa gatesc. De data asta am sa-mi spun parerea, pentru ca de asta este forum! Cui nu ii place ce citeste, este liber sa isi spuna parerea, asa cum fac si eu acum.
Sun membru DC de mai mult de un an. Am inceput prin a scrie medicului care dadea consultatii on-line in urma cu ceva vreme, cand eu eram pacienta pentru infertilitate primara si voiam a doua opinie. Apoi am intrat pe forumuri referitoare la infertilitate si aspirante... De cate ori am avut ceva de spus, un sfat sau de pus o intrebare, o faceam fara sa-mi fie teama ca cineva imi va spune ca nu am dreptul s-o fac, pentru ca nu postez suficient de mult sau de regulat.
In plus, mie nu imi ajunge ziua pentru cat de multa treaba am. Nu am nici un ajutor in casa, ba chiar am mama si mama-soacra care necesita ingrijiri speciale. NU ma plang, ci ma ocup de toate cu un zambet pe buze, buna-dispozitie, chiar si cand nu imi vine sa fac altceva decat sa plang in hohote, pana ma epuizez. Ok, chiar o fac cateodata, cat pot eu de rar...
Am intrat pe mai multe forumuri, nu numai pe cele ale DC. Ce am observat e ca oricine poate intreba ce il intereseaza, fara ca mai tarziu sa mai posteze altceva decat un (normal) "multumesc pentru informatii". Raspunsul poate veni peste un minut sau peste o saptamana. Omul intra rabdator zilnic si verifica... NImeni nu se supara. Forumurile nu sunt altceva decat o sursa de informatii, pentru "taclale" s-au inventat chat-urile, telefoanele, messenger-urile samd. Nu e neobisnuit ca forumul asta s-a transformat in altceva, pentru ca e un subiect de foarte mare interes. In plus, exista persoane care au foarte mult timp rezervat discutiilor pe internet. Insa fiind membru DC, ma astept sa pot participa oricand am nevoie la o discutie pe forumul care ma intereseaza la acel moment. Nu am crezut ca voi fi pusa in situatia ca, desi sunt membru, sa nu fiu acceptata la discutiile pe un anume subiect, doar pentru ca, fara voie, acolo s-a creat un fel de club elitist. De la inceput am avut probleme. Am dorit din suflet sa-mi pot pune pozele si datele personale in contul comun. Aveam impresia ca oricine o poate face, cu conditia sa fie mamica de noiembrie-decembrie. Eram atat de mandra de cum arat, de cum ma simt, de ceea ce am de spus... Voiam ca macar cateva persoane (cele de pe forum) sa ma cunoasca. Imi facea atat de multa placere sa ma uit la voi si mi se parea dragut si corect sa ma vedeti si voi pe mine. Nu mi s-a permis si la momentul respectiv am acceptat asta. Fiecare subiect are un moderator care stabileste regulile si le-am acceptat.
Mai tarziu, dupa ce am nascut, n-am mai aut timp nici sa ma duc la toaleta! Cand reuseam performanta de a scrie un mesaj, eram taaare mandra de mine. Intru ZILNIC de mai multe ori pe forum si citesc, insa nu am timp intotdeauna sa si scriu. Ba, mai mult, in primele saptamani ii citeam si barbatului meu ce se scrie referitor la probleme cu care ne confruntam si noi. Si ii ziceam in special: uite, imi place tare mult de tipa asta, lavi02, ca gandeste exact la fel ca mine... In plus, jos palaria! e mai tanara cu 6-7 ani decat mine, face parte din generatia care pare sa nu mai aiba nici un fel de bun simt, doar aere! Fata asta are bun simt si cunostinte in cap cat pentru un oras intreg!
Sa spun acum cu sinceritate de ce am disparut complet din peisaj de ceva vreme (gresit, de altfel): nu puteam posta suficient de des ca sa-mi "castig" dreptul de a fi pe forum, pentru ca:
1. nu am timp sa stau pe internet;
2. cand o fac, am si alte treburi in afara de a scrie ceva, doar de dragul de a scrie, cand nu am mare lucru de spus...
3. de obicei, lavi02 e la post si raspunde extrem de pertinent. Ce sa scriu atunci? "de acord cu ce a scris lavi"???
4. au fost situatii in care chiar aveam sfaturi pentru unele dintre fete. insa intrasem intr-un cerc vicios: nu voiam sa atrag atentia ca mai exist, dar scriu rar; nu voiam sa fur statutul castigat de lavi de a avea raspuns la orice.
5. au fost situatii in care aveam o intrebare, referitor la ceva foarte important pentru mine. Nu am mai intrebat, pentru ca am facut-o o data sau de doua ori si nu am primit nici un fel de raspuns, parca nimeni nu observase mesajul meu... Intram cu rabdare zile in sir, ca pe alte forumuri, pana sa-mi fie clar ca de fapt sunt ignorata.
6. Unele fete aveau problme la care aveam raspuns. Dilema: le dau PM, si ma ascund (nu-mi sta in fire) sau imi asum riscul de a fi penibila in ochii unora si postez raspuns pe forum? N-am mai facut nici una, nici alta.
Concluzia: pana la urma, scopul forumului este de a obtine si a oferi informatii. Poate intra oricine care este membru DC. In cazul mamicilor de noiembrie-decembrie asta nu se intampla, decat pentru cateva fete acceptate, care stau toata ziua pe aici. Eu una n-am timp nici sa mananc, nici sa beau un pahar de apa. Acum stau cu bbe de gat si imi urla de vreo 10 minute. Pauza si revin.
Ok. I'm back!
Ideea este ca nu stiu cand am sa mai scriu, insa o voi face cand consider. Pentru ca uite, bebe a urlat de foame, i-am dat sa pape, insa el vrea acum mai mult decat atat: vrea sa-l alint, sa-i vorbesc, sa-l iubesc. Asta voi face dupa ce trimit mesajul. Daca imi mai ramane timp, citesc ce scrieti. Daca imi ramane si mai mult timp, am sa va scriu. Fara suparare, dar forumul e al tuturor care au nevoie de el. Pot pune pariu cu oricare dintre voi ca mai sunt o multime de fete care citesc ce scrie aici, poate copiaza informatii de interes pentru ele, insa nu au intrat niciodata sa scrie un mesaj. Si eu am facut parte din categoria asta multa vreme pana sa ma inscriu ca membru si sa trimit primul mesaj!
Lavi02, nu cred ca te-am suparat numai pe tine acum cu mesajul meu, ci si pe multe alte fete, care sunt in tabara ta. Pentru ca s-au creat bisericute, vreti sau nu vreti sa recunoasteti... Insa noi suntem cele care facem regulile aici, noi TOATE, si fiecare si-a creat propriul rol si si-a scris propriile replici. E un scenariu facut din mers, si unele si-au asumat de buna-voie rolul de supuse, iar altele de sefi. Totul e in regula, daca nu se exagereaza, nici cu laudarea unor persoane, nici cu discreditarea altora. Fiecare se comporta cum ii e felul si aici nu este loc pentru "educarea" comportamentului, decat in masura in care incalcam regulile bunului simt! Alte reguli nu au ce sa caute pe un forum deschis. Deocamdata, dupa cum se vede (am un baietel nascut in noiembrie si sunt tare fericita!) singurul subiect care ma interseaza e cel la care raspund acum.
Asa ca, Ina, te rog intoarce-te la forum, ca si tu ai nevoie de el.
Va pup pe toate! Sarbatori fericite! Multa pace in casele voastre si liniste in suflete, sa traiti in buna intelegere cu cei dragi. Sa aveti parte de multa dragoste.
Pe... data viitoare!
Nicoleta si Bogdanel

Mergi la inceput