Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (81)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

ripley, din ce povestesti tu, era mai rau decat la municipal. eu la municipal n-am vazut carpe cu sange. oricum, conditiile de acolo m-au surprins in mod foarte placut, sa stiti. dar nu mai tine mult asta, ca l-au schimbat pe oprescu. f. bun manager. moasa ta este sora cu moasa mea!
aoleu, lordra, sa ma sufoc mai imi lipsea in timpul travaliului...saraca de tine!

eu daca mai fac vreun bebe, nici nu ma gandesc sa mai nasc natural! colul meu va ramane acelasi, asa ca nu vad de ce sa ma masochizez, plus devastarea de jos, pe care de-abia o tin sub control...cezariana scrie pe mine...daca mi-ar fi spus cineva dinainte cum o sa nasc...

cu streptococul e cam asa: bebe s-a nascut cu o infectie orl, in sensul ca avea muci cu puroi, daca-mi permiteti o imagine clara...de a doua zi i-au montat o branula intr-o vena a capului si ii injectau penicilina si inca ceva la ore fixe. analiza proteinei c reactive a iesit pozitiva, adica avea o infectie, dar in ultima zi mi-au zis ca n-are streptococul de grup B, adica nu l-a lkuat si micutul (in travaliu mi-au pus perfuzie cu penicilina numai cu o juma de ora inainte de expulzie (le-am spus eu). alta era infectia, dar nu stie nimeni cu ce. a mai luat niste augmentin 3 zile acasa si gata, dar bebe tot nu prea respira bine pe nas.
cu cei trei rinichi: mi-au promis in spital ca-i fac ecografie si nu i-au facut. nici acum nu stiu cati rinichi are. sper sa nu aiba nici o problema pana in ianuarie, ca in ianuarie il ducem noi la ecografie.

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

inuta, ce mai faci tu? ce mai face "pufuleata" ta?

felicitari tuturor fetelor care au nascut recent!

sa intre tania sa-i zic eu cu ce sa se dea pe cusatura:))))

Mergi la inceput

mama di tutti, iar esti suparacioasa:(
nu e adevarat ca cineva crede ca tu esti utila si sefa si atat. eu sunt sigura ca esti o sufletista. si noi ne pregatim de craciun printre picaturi, dar nu parasim forumul:) vino inapoi!

ieri ne-a cazut buricul si maine avem voie sa facem baita. ura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mai intru un pic (sunt cu Nati la san) ca va mai sunt datoare cu niste raspunsuri:
Mandy felliciri pt tonaj Ma bucur tare mult ca s-a rezolvat cu lapticul dupa aventura cu antibioticile. Sper ca s-a rezolvat intre timp si cu problema cealalta la tine.

Ina , una pt ca te-ai intors, a 2-a pt ca m-ai inteles in suferinta mea cu vaccinul; desi-s calita prin n vaccinuri cu Silvia, la nici unul n-am avut problemele de acum.

Ripley ma bucur tare mult pt ca instinctul tau si al familiei si al meu si al lui Noki a avut dreptate si cantarul a fost cel batut in cap Fii mai linistita in ce-o priveste pe Ana, copiii subalimentati arata altfel.

Ripley si Bic pentru regretele voastre privind nasterea naturala. Dar cand se poate - se poate, cand nu, nu. Uite eu am avut asa dureri incat da, am mai strans salteaua respectiv barele mesei, am mai gemut, am mai scrasnit din dinti, dar nu mi-am pierdut niciodata controlul si am stiut non-stop de mine, ce zic si ce fac. La prima nastere au fost cateva momente in care o luasem razna, strigam "mama" desi mama era moarta. Dar au fost putine si pe ansamblu n-a fost f rau. Pot sa zic ca am fost norocoasa. Daca aveam ghinionul Andei... o peridurala ar fi prins f bine! Pana la urma sa nu uitam scopul final - nasterea unui bb sanatos si o mami cat mai sanatoasa fizic si psihic, sa-l poata creste si nu numai de-aia.

Hai acuma sa citesc ce-ati mai scris....

Lavi02

PS: Precum v-am zis nu cred ca o sa mai apuc sa intru zilnic, nici sa citesc tot, nici sa raspund tot timpul daca stiu raspunsul, si nici sa acord sprijin moral atunci cand ar trebui. Pt ca:
-Silvia e in vacanta de maine, deci trebuie sa ma ocup si de ea
-trebuie sa ma ocup de toate pregatirile pt sarbatori, incluzand mancare, etc, n-are cine sa ma ajute
-mai vreau sa scap un pic de dependenta de DC.

Va pup

Mergi la inceput

Anda stai linistita ca i-am dat eu Taniei un SMS cu reteta ta pt epiz. Fara detalii, dar tot e ceva.

Bic eu nu inteleg de ce vrei tu sa obisnuiesti bb-le cu biberonul daca tu ai lapte. Bebeii se obisnuiesc cu biberonul oricand, mai usor sau mai greu. Plus ca exista varianta sa-l treci de la san direct la canita!

Dienuta ai fost mortala cu alternanta mesajelor de la mine si de la altcineva, nu am de ce sa ma supar. Dar e un semn ca ar fi cazul s-o las mai moale.

Chiar nu se stie nimic de Ilenuta??? Zicea ca anunta pe Noki si pe Xandra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Gata ma pun pe treaba. Deci povestea nasterii:
Poate unele dintre voi va aduceti aminte ca la controalele facute la sfarsitul lunii a opta atat la dr mea cat si la o prietena (ecografii+controala vaginal) eram avertizata ca n-o sa apuc luna dcembrie, ca bebitza e grabit tare. Saptamana de saptamana era tot mai jos.
Asa ca pe 9 noiembrie, dr. Dracea hotaraste ca, incepand cu 15 nov sa ma duc la control in fiecare marti, cu tot cu bagaj, in caz ca trebuie sa ma internez. M-a asigurat ca nu e nici o problema, poate veni in orice momet, nu e nici un risc pentru copil. Am mers pe mana ei, ca doar o serie de prietene mi-o recomandase ca pe un om excelent. Dar aveam eu totusi unele suspiciuni legate de lipsa de comunicare de care dadea dovada. Ce sa mai spun? Ca majoritatea controalelor nu durau mai mult de 10 minute si fara a-mi spune multe lucruri din proprie initiativa, niciun sfat, nimic? Imi spuneam ulterior "lasa, fii linistita, nu are ce sa-ti zica, e totul in regula". Mare greseala!
Un alt motiv pentru care nu imi faceam griji erau discutiile de la cursurile de gimnastica pentru gravide, unde toata lumea povestea cat de minunata si profesionista este echipa medicala din Giulesti si cum rezolva ei cazuri deosebit de grele.
Bun, deci date fiind cele de mai sus, precum si faptul ca am avut o sarcina fara probleme, m-am dus foarte increzatoare la controlul de pe 15 nov. Nu ma asteptam sa fiu internata, ma gandeam ca o saptamana mai are rabdare si fata mea. Dar se pare ca Ilinca seamana cu mine, grabita si repezita foc, ca dr. imi spune: "esti dilatata 2-3 cm". BUn, deci incepe circul. Aceasta era in jur de 11.
Toata perioada sarcinii toata lumea ma lauda: "vai ce slaba esti, tu nu ai luat nici un kg in plus, o sa nasti fara probleme". Eu oricum am suportat intotdeauna durerea, mai ales la dentist, asa ca nu imi era frica. Dar nici prin gand nu mi-a trecut ce va urma.

M-am dus la camera de garda cu biletul de internare dat de dr. mea. In timp ce ma imbracam cu camasa lor, ma pufnea rasul: "bai, chiar o sa nasc!". Am ajuns in sala de travaliu la 12. Noroc -- ca stiam de mini-bagajul impus in Giulesti de la Lavi, asa ca am luat doar o sacosica pregatita dinainte cu ce trebuia. Restul i l-am dat lui Doru.
Un medic din sala de travaliu (unul tinar, sexos rau) a venit si mi-a pus un ovul cu oxitocina. Cum alaturi era o fatuca ce se vaicarea de mama focului, imediat am intrebat de peridurala. Mi s-a spus sa stau linistita e devreme.
Dupa o jumatate de ora, fatuca naste. Restul fetelor (sala de travaliu era full de tipe carora li se provocase nasterea, dar aflate la inceputul travaliului, in partea putin dureroasa) se uitau ingrozite la chinurile bietei fete. Ei as, zic eu, nu stie nimic despre nastere, nu a fost la cursuri, nu a citit nimic, nu a intrat pe un forum. Eu sunt instruita!
La 1,30 suna dr mea sa intrebe dc am ajuns si ce fac. Moasa care era de garda, pe nume Gabi (o tipa super) o intreaba dc este de acord sa-mi puna peridurala. Dr. accepta si cere sa fie instalata chiar atunci. Eu nu mai inteleg nimic: imi pune anestezia fara a vedea daca sunt dilatata indeajuns? Nu e cam devreme?
Intre timp, s-a intamplat ceva f.ciudat: tuturor pacientelor li se monitoriza bebeul, numai mie mi-a pus stetoscopul o data, a vazut ca e bine si atat. Probabil voiau sa vina dr. sa vada personal? Eu asta iar n-am inteles.
Vine anestezista - dr. Dumitrascu, o tipa pe care daca o vedeam pe strada credeam ca e la liceu, asa de tanara parea. La inceput m-am uitat neincrezatoare la ea, dar s-a dovedit a fi o tipa de nota 10.
Instalarea anesteziei nu m-a speriat deloc, chiar ma gandeam de ce se sperie unele doar de o intepatura. Doar cand a bagat acul am simtit un curent in maduva spinarii, atat. Apoi, in cateva secunde s-au dus si durerile acelea surde pe care le aveam pana atunci.
Iarasi nu se mai uita nimeni sa vada ce face bebe.
ora 3: vine dr. si o intreaba pe moasa ce fac. Eram f.bine, anestezia prinsese beton, chiar moasa Gabi radea de mine, ca stau ca la plaja.
Moasa o intreaba totusi pe dr. daca nu vrea sa ma consulte. Ea zice ca nu. "Nu, ma mir eu? De ce? Ma rog, stie ea mai bine." Ati mai vazut atata naivitate?
In jurul meu fetele incep sa se vaite. Eu in schimb simteam contractiile doar daca puneam mana pe burta. Le cronometrez - mi se parea mie ca sunt regulate si la 5 minute. Plus, ca imi venea sa vomit. A bun, zice moasa Gabi, esti dilatata 5-6. Iarasi, nu-mi venea sa cred ce usor se naste cu peridurala.
La 5 vine dr.Albu care era de garda vine sa controleze toate gravidele din sala de travaliu, sa vada ce se intampla ca nu mai era un loc liber si de 4 ore nu nascuse nimeni.
Cand am ajuns eu - soc - pai nu ma dilatasem DELOC. Si incepe sa traga de col si-l dilata pana la 4 cm. Ei, fetelor, nu stiu cine a inventat tehnica asta, dar e criminala. Chiar cu peridurala mea a durut. intre timp vine si dr.mea, afla in ce stare sunt si mi-o tranteste: "pai ce facem, ca eu termin programul la 7?" De parca eram eu vinovata ca nu ma dilat.
Si, de unde eram trata excelent pana atunci, ma trezesc -- ca atata dr cat si moasa incep sa se uite piezis la mine.
Si incepe dr.mea sa ma dilate cu mana: asa a ajuns de la 4 la 8. De durere, imi venea sa ma dau jos sa spun, gata, eu ma las de meserie! Nasc -- cand mi-o veni sorocul.
Dar la dilatatie aproape 8, surpriza - pulsul bebeului scade de la 90 la 60, ajunge iar la 90, iar scade. DR.mea, in timp ce presta in continuare la dilatarea mea manuala, se uita ingrijorata cand la monitor, cand la dr.Albu. La care acesta ii zice: "pai ce faci, ca sufera bb? Du-o!"
Au, unde? Nimeni nu-mi zicea nimic. Dr. nici nu vorbea cu mine, nu-mi explicase pana atunci ce se intampla. Imi spune, asa intr-o doara, "stii, nu stiu ce se intampla, cred ca bb a pensat ceva? Trebuie sa facem cezariana" Nu inteleg nimic, dar vedeam monitorul. Eram paralizata.
Ma pun pe masa mobila (sau cum s-o chema ea, ca nu ma pricep) si dr si moasa incep sa-mi turuie sa nu-mi fac probleme (iar celebra fraza), ca
nu prezinta nici un risc -- cezariana, tot cu peridurala se va face (de parca ma mai interesa ce tip de anestezie voi avea).
Cand ies pe sala, il gasesc pe Doru si-i spun sa fie linistit, dar voi face cezariana. El se albeste, fiind - normal - socat de asa veste, dupa ce ii transmisesem inainte prin infirmiera ca ma simt excelent.
Cand ajung jos, se pregateau ustensilele pentru operatie, iar anestezista imi baga doza necesara cezarienei. Imediat nu mai simt nimic de la brau in jos.
Aici iar s-a intamplat ceva ciudat: ma aseaza in pozitie adecvata nasterii normale, dar mi se leaga mainile. Dr. verifica inca o data colul si zice "hai ca vine. Impinge!" Noroc -- ca fusesem la cursurile de gym, ca altfel nu stiam cum sa ma screm. Acum alta problema, era uterul mobil - nu glumesc, asa a zis moasa Gabi, ca se misca de la dreapta la stanga ca un peste si nu poate sa-l prinda.
Ma chinui eu pe 2 contractii, iar la a 3-a vine si o asistenta care flancheaza partea stannga, iar moasa Gabi partea dreapta. Si vine pe lume Ilincutza, saraca, vanata toata, dupa ce a stat atat "pe drum".
Sincera sa fiu, m-am speriat de cum arata: parca era din Alien. Aflu ca e bine, nu e mica - 3,2 kg la aproape 37 de saptamani. Incep sa tremur din toti rarunchii, aveam impresia ca sunt toate geamurile deschise. Mi s-a spus ca e de la efort. Dar de unde efort, ca eu nu simteam nimic?
Nu am simit cand m-a taiat, cand a iesit, cand m-a cusut. Doar eram lesinata. A doua zi a venit dr. la mine, a verificat uterul si, bineinteles, ca nu am primit o alta explicatie decat: "nu stiu ce s-a intamplat, a fost o nastere atipica".
ASa ca am ramas peste noapte la reanimare si, din pacate, nu a fost chip sa dorm. Cand a trecut efectul anesteziei - pe la ora 2 a.m., durerile au fost atroce. Aveam impresia ca ma rup in doua. Am luat un Algolcalmin si am dormit pana la 3 cand a venit iar o tipa din sala de travaliu care nu reusise sa nasca. Ma uitam la ea cu mila, imi inchipuisem cat s-a chinuit ca nici avea peridurala.
Ma invinovatesc si acum ca am acceptat sa mi se provoace nasterea. Poate Ilincutza nu suferea in timpu travaliului. In schimb, Doru e f.furios pe Dracea care ne-a asigurat ca nu e nici un risc.

Cam atat am putut eu sa povestesc acum in miez de noapte. Comparativ cu nasterile lui ripley si anda, sunt mic copil. Sau mai bine zis "sunt un caz atipic"

Felicia mamica Ilincai Teodora

http://pg.photos.yahoo.com/ph/feliciamirela2001/album?.dir=768b

Mergi la inceput

Daca ma mai suportati, incerc sa va scot din ceata in problema LAPTELUI DULCE baut de noi.

Doi dr pediatri renumiti in care am incredere (in ambii) mi-au dat urm sfaturi contradictorii:
dr nr 1: cand alaptezi bea lapte, 600 ml pe zi
dr nr 2: cand alaptezi nu bea lapte.

Asa ca eu coroborez cu ce mai stiu , si anume:
Pt digerarea lactozei (=glucida din lapte), in ap digestiv al copiilor exista o enzima cred, lactaza (cum a zis si Silvia). La maturitate in schimb, la UNII oameni lactaza se diminueaza sau dispare. Acei oameni, daca beau lapte dulce, fac balonari, gaze, colici, dureri de burta, etc, pt ca la ei laptele se digera f greu. Eu ma numar printre ei.

In schimb la iaurt lactoza e fermentata, deci nu mai e nevoie sa o transforme organismul.

Am mai citit ca digerarea lactozei se face mai usor daca laptele nu e simplu ci amestecat cu cacao, cafea, cereale, paine, biscuiti, etc.

Asa ca sunt oameni care suporta f bine laptele si sunt care nu.

De aici eu am tras CONCLUZIA PERSONALA ca daca noi ca mame avem probleme de la lapte, nu e bine sa bem, o sa aiba si bb colici, iar daca pt noi e OK inseamna ca in corpul nostru nu se produce nici un hur-du-du cu ocazia laptelui baut si e OK sa bem.

Voua cum vi se pare concluzia mea?

Eu fiindca am gaze, colici , etc de la lapte, mananc la greu cascaval, telemea, cas, unt, branza fagaras, nu ma feresc nici de smantana.. si Natalia n-are colici. Ma gandesc sa incep sa iau si niste Ca medicament dar deocamdata mai iau Fe , iar Ca scade absorbtia Fe.

Ma culc ca mi-e somn si am reusit in sfarsit s=o pun in patuc pe Nati.
Noapte buna.

Mergi la inceput

Felicia, am citit si povestea ta, ai dreptate, ciudat rau s-a comportat Dracea ta. Eu cred ca pb a fost ca ti-au pus prea repede peridurala, dupa aia f urat cu trasul de col... cam barbari! Dar norocul tau ca aveai col moale, cred ca daca iti conducea travaliul cu bun simt si cu cap nasteai f usor si fara pb. Faza cu ora 7... je-nan-ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

A NASCUT ILENUTZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SMS la 1 noaptea, darpe care amu, la papa, l-am vazut:

"BAIAT, 3.500, 55 CM, NATURAL CU EDIPURALA, 5 CM. EPIZIOTOMIE, TRAVALIU EFECTIV 4 ORE, CU NASTERE CU TOT, 11.37".

Sa-ti traiasca feciorul, draga Ilenuto, sa fie voinic si sanatos si norocos iar tu sa terefaci repede de tot!

Cred ca 11.37 inseamna de fapt 23.37, avind in vedere ca am primit sms-ul la 1 noaptea...
Fug inca la nani. revin dimineata!

Poze cu mami si Sarah
CRACIUN FERICIT SI PLIN DE BUCURII!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

wow, eram sigura ca nu se va aventura nimeni s-o citeasca. M-am mirat si eu cat am scris. M-am asezat la tastatura si nu m-am mai putut opri.

Lavi , ehe, cate ar mai fi de povestit despre Dracea. Uite iti mai dau un singur exemplu: acum o saptamana imi dau seama ca de fapt la controlul de 6 saptamani ea s-ar putea sa fie in concediu prenatal. Am avut drum la maternitate si am trecut si pe la cabinetul ei. Mi-a confirmat temerile, dar a adaugat ca, nici o problema, e un control obisnuit, pot sa ma duc oriunde.
Ce mai, am luat teapa! Sau poate nu sunt eu sarmanta, ca sa stii cu prietenele mele s-a purtat f.bine. Dar ele au facut toate cezariene. Poate ca ii displac nasterile normale.

Felicia mamica Ilincai Teodora

http://pg.photos.yahoo.com/ph/feliciamirela2001/album?.dir=768b

Mergi la inceput