Mamici de ianuarie-februarie 2006 (105)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralirali spune:

Ioana, sunt pielea gainii de ce frumos ai scris cum se uita mama ta la Razvanel.
Cat despre greutati, vezi postarile lui Lavi02de la mamici de noiembrie, dec, sunt super complete si documentate (daca am inteles eu bine bebe ar tebui sa ia in medie intre 180-300g pe saptamana). Ea zicea ceva de o carte "Mama si Pruncul" scrisa de un medic, dupa care se ghideaza si e f buna.
Pupici la mamica si baietel .

Ralu 37+

www.tickercentral.com/view/4gkq/2" target="_blank">Anastasia in burtel

Poze cu familionul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasebe spune:

Rali Singur cutu stie ca ai ceva in burtica. Eu de cand sunt gravida, cateii nu mai sar pe burta mea, in schimb pe pupa pe ea, sau isi aseaza boticul pe ea. Si atunci bebe incepe sa miste.

Ioana Nu sunt neaparat impotriva suzetei. Am ce am cu premergatoarele. Nici sa aud de asa ceva. Dar totusi cum rezisti sa nu-l iei in brate, sa nu-l pupicesti toata ziulica??!! Cat despre mama ta... la ce te asteptai? E baiatul lu' bunica.

ana sebe 35+
poze catei: http://photos.yahoo.com/ana_sebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Ralu si noi pupam 2 fete, pe una dintre voi doar prin burtica, inca!
nu prea am cand sa citesc tot ce a scris lavi02, daca gasesti imi dai direct linkul la pagina? Te org frumos de tot!

Ioana lui Razvan Gabriel 03.12.2005
Pozicile mele

"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"

Mergi la inceput

Ana sa nu crezi ca sunt insensibila sau ca nu-l iubesc. Imi vine sa mor de dragul lui iar cand il doare burtica si plange mi-as da sufletul sa nu se chinuie asa si sa-i pot lua durerea. Dar ma gandeam ca daca il iau in brate se va obisnui asa iar dupa ce pleaca mama la Constanta, in 10 ianuarie, o sa-mi fie greu cu el daca nu stie sa stea singur. Ma pun de obicei in pat, ca am lipt patutul depat si am dat jos o laterala asa ca e chiar langa mine, il pupicesc, il mangai si povestim, ii cant, ii colind dar am evitat sa-l iau in brate. De acum o sa-l iau si in brate...dar nu des si mult....

Pozicile mele

"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor, mi-a aratat Ilenutza de la noi (nov-dec) ca ma citati pe aici, in lipsa! Bb trebuie sa ia cam 180-200g pe saptamana, minim 150. (asta din ce mo-au zis mie doctorii ca in nici o carte nu scrie)

Daca sunteti pe la minim, incercati in ordine:
-pus mai des la san (stimularile dese ale sanului fac sa creasca productia de lapte)
-ceaiuri de stimulare a lactatiei
-Galactogil (eu nu l-am incercat dar fetele zic ca e eficient)

Numai APOI treceti la completare cu lapte praf, daca nimic din astea nu a dat roade. (Bineinteles, daca VRETI sa alaptati.)

In orice conditii, VITAL ca sa aveti lapte este:
1. Sa dormiti in total, (minim) cele 8 ore pe zi
2. Sa mancati consistent
3. Sa nu va stresati, sa fiti cat mai linistite, sa va ganditi cu drag la puiut, sa nu va certati cu nimeni, etc.

Astea 3 sunt f f importante, nu le neglijati!

Nasteri usoare si mult laptic va doresc!
Lavi02

Mergi la inceput

Ioana, am incercat sa gasesc postarile lui Lavi referitoare la supt, dar sunt foarte multe...poate strang fetele toate sfaturile si ne dau acces si noua sa invatam de la ele..acum sunt in tratative.
Dar uite, am gasit cateva articole care poate te ajuta:
http://www.topsanatate.ro/article.php?id=19345
http://www.reclamamascataatentie/2_5_Copilul_nou_nascut_subc14.html
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=7.

La ultimele doua linkuri sunt mai multe articole, si despre colici si baita si altele. Sper sa iti fie de folos si peste vreo luna sa ne dai sfaturi tarite pe propria piele .

Ralu 37+

Poze cu familionul

Mergi la inceput

Multumim de sfaturi, Lavi02.
Pentru mine esti o enciclopedie vie si imi pare tare rau ca nu am salvat toate sfaturile tale. Desi te-am urmarit cu mare atentie, acum mi-e greu sa imi amintesc tot ce le-ai zis fetelor. Sa nu te superi pe noi daca te mai intrebam una alta.

Ralu 37+

Poze cu familionul

Mergi la inceput

Lavi02 si Ralu multumesc mult de tot. Eu ii fac proba suptului cam la fiecare masa, in medie manaca cam 80-85 de grame. Eu am mult laptic, e consistent iar bebe papa bine, dar ma gandesc ca a pus mai putin pana acum si pt ca el a fost prematur, si am inteles ca prematurii recupereaza un picut mai greu, dar cand ajung la greutatea care ar fi trebuit sa o aiba la 40 de saptamani se dezvolta in acelasi ritm cu bebeii nascuti la termen.

Pozicile mele

Mergi la inceput

Fetelor voiam sa va spun ca desi am cumparat din prima Pampers nr 2 midi, cel de 98 bucati, azi am fost nevoita sa-l trimit pe Cristi dupa Pampers nr. 1 pentru ca de cand face mai mult pipilic baietelul meu este tot timpul ud. Indiferent cat de bine ma chinui sa-i pun scutecul, tot i se scurge pipi si i se uda hainutele. Asta si pentru ca fiind mai micut (abia acum avem 3150 gr) la picioruse ramane destul de mult spatiu. Asta o spun ca simpla informatie, mai bine sunteti pregatite si cu alte marimi de Pampersi.
Am cumparat de proba 2 bucati de Pampers nr 1 si am fost super multumita (chiar daca sunt scumpi, adica aproape acelasi pret la jumatate cantitate fata de pampers 2) iar Cristi a luat 2 bucati de Papmers pt nou nascuti 3-5 kg, care aveau niste desene pe toata suprafata si mi s-au parut mai mititei si aia si nu a mai curs pipi...
Sper ca ati inteles ce am vrut sa zic, stiu ca am fost cam incoerenta!

Pozicile mele

Mergi la inceput

Saru'mana de informatie cu pampersii, e bine de tinut minte, sa nu credem noi ca avem babani ca tot bebe mici vor fi. Ioana, tot la mamicile mai mari am citit sa nu il cantaresti dupa fiecare supt pentru ca devine un stres pentru tine si trebe sa fii linistita. O data pe saptamana e suficient. Esti o fericita ca ai atata laptic si nu te mai stresa ca e bebe micut, ai sa vezi tu ce voinic il faci cu atata laptic.

Ralu 37+

Poze cu familionul

Mergi la inceput