lapte matern sau lapte praf?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Cred ca iustina se referea la faptul ca doctorul nu vrea sa-i recomande lapte praf, ca sa nu intarce bebele... sa nu renunte la lapticul mamei.. Nu cred ca n-a vrut sa-i dea lapte praf. Si eu cred ca face foarte bine doctorita ca nu-i recomanda lapte praf. Mai bine sanul. Incerca sa-i dai san mai des.. asa vei stimula lactatia. Daca tot ii e foame cred ca ar fi bine cu diversificarea.. Daca bea de ajuns lapte de la tine, nu are rost laptele praf... Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iustina spune:

Daca doc. doar imi recomanda, as fi ales laptele praf, bineinteles in completare, nu vreau sa-l intarc. Pur si simplu nu vrea sa-mi dea si nici sa-mi zica cum sa procedez ca l-as fi cumparat eu.
Victoras nu mananca la san, Adriana iar aici trebuie sa-i "multumesc" maternitatii din care am iesit amandoi la pamant cu sanatatea, iar eu nu pot sta sa ma uit la el cum plange ca ii mai este foame dupa ce mananca din biberon doar 80ml. Diversificarea am inceput-o, am mai spus-o.
Oricum, ieri am cumparat eu lapte praf si i-am dat in completare asa ca bbul meu nu a mai plans ieri de foame.
Va salut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuela spune:

Eu am pierdut laptele de la sin de doua ori si l-am "recuperat" imediat si in cantitate mare CU CEAI DE CHIMEN SI ANASON, amestecat, 7 lingurite din fiecare.
Succces!
Nu intarca bebelusul nici macar pt. confortul tau fizic sau psihic!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da' nu-l intzarca fata! E buna ideea cu lichidele, dar nu merge la toata lumea asha minunat, habar n-am de ce. Doar cu pompa nu o sa vina laptele in valuri in veci. Cred ca ai facut bine cum ai facut, Iustina.
Sanatate!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Iustina si copilul meu a fost hranit in maternitate cu lapte praf, desi am specificat asistentelor ca vreau sa-l alaptez. Si in 3 saptamani de chin am reusit sa-l trec pe san complet. Acum nu suporta biberonul.
Spor la hranit bebe, cum o fi. Dar daca bebe ia in greutate si e vesel, vioi, atunci sa stii ca-i ajunge laptele si plange din alta cauza... Dar tu stii mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Mie si acum imi vine sa plang cand ma gandesc ca mi-am privat copilul de cei mai bun pe lume-laptele de mama.Am primit nenumarate sfaturi ,cum ar fi:completare,diversificare.Si asa am facut.Si rau am facut.Alaptatul mai des duce la marirea productiei lactate.Odihna cat mai multa.Desi nu o sa prea poti la inceput,dar cu rabdare si ambitie o sa reusesti.Ies aproape in fiecare zi cu fetita mea in parc si le aud pe alte mamici ca nu reusesc sa-si intarce copii si mie imi vine sa plang.Vrei sa traiesti acelasi sentiment?Doare rau de tot!Pediatra ta este cea mai tare.A mea spune acum ca-i pare rau ca nu m-a incurajat cu alaptatul mai mult.Si o cred.
Imi doresc si al doilea copil,si daca Cel De Sus mi-l da,credema ca n-am sa mai repet aceleasi greseli.O sa tin de san cu DINTIIIII....
ITI TIN PUMNII!
Exista la Plafar niste tablete,NUTRINATAL se numesc.Au si marar in compoztie.Ii place la bb.Incearca si cu astea.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iustina spune:

V-am spus deja ca am cumparat lapte praf si ii dau in completare la laptle muls de la mine. Chestia asta nu a dus la intarcare, din contra, bbul meu e mai multumit, acum ca mananca indeajuns, iar eu fiind mai relaxata, am reusit sa "produc" mai mult lapte. Deci completarea nu inseamna intarcare.
Va salut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina liliana spune:

Exista la magazinele apicole Nutrinatal,pastilute pe baza de plante si produse apicole.Scrie pe prospect cum se administreaza si rau nu-ti poate face ca sunt pe baza naturala si nici nu costa mult.Ai putea sa incerci.

Cristina Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Pe la 2 luni, micutei mele nu-i mai ajungea laptele matern. Am cerut doctoritei sa ne dea lapte praf, dar nu a vrut, spunand ca nu se poate sa nu-i ajunga laptele si sa continui cu alptatul. Eram tare necajita ! O prietena, stiind despre problema mea, a gasit si mi-a mi-a dat un pliant despre "Nutrinatal",pastilepe baza de plante medicinale, care maresc secretia lactata si calmeaza colicile sugarului. Am folosit "Nutrinatal" zi de zi, cu efecte vizibile, pana pe la 9-10 luni. Nu imi pare rau ca doctorita nu a vrut sa imi dea lapte praf. Cristinuca are lapticul mult dorit si acum, la 1 an si 2 luni. Prietenele care au suplimentat cu lapte praf, pe la 2 luni su pierdut laptele matern.
La tine este mai greu din cauza pompitei. In timpul alaptatului, bb apasa cu barbia sanul, stimuland lactatia.

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikko spune:

Buna. Eu am o fetita de 4 luni si sa stii ca am patit si eu o data ca mi-a scazut laptele din cauza oboselii. Noi am inceput cu suc natural de la 6 saptamani, la 3 luni i-am dat mar cu biscuite iar acuma la 4 luni incepem cu supa de zarzavaturi. Eu am incercat sa evit laptele praf pe cat posibil. Beau multe lichide, bere si apa minerala (la recomandarea pediatrului).

Tot pe acest site am gasit la: Marirea productiei de lapte ca exista medicamente facute din plante care stimuleaza lactatia mamei. Mai multe date gasesti la urmatoarea adresa: http://www.breastfeeding.com/all_about/all_about_fenugreek.html.

Eu as incerca sa gasesc acest produs (bineinteles ca as vorbi si cu medicul pediatru ref la acest subiect) decat sa ii dau lapte praf.

Pofta buna si sa cresteti mari si sanatosi!
Nikko si Ioana

Mergi la inceput