Clubul brasovencelor (2)
Raspunsuri - Pagina 7
nanadana spune:
Sanziana bine ati ajuns acasica si sper sa ne vedem in curand
Luna Noua sa-ti traiasca printesa
Andora sincha veche este un sat normal nu am vazut nimic special in el ,in afara ca la 4 sau 5 km este o statiune de bai cu nomol cred ca se numeste persani,sau poate acuma sa mai facut ceva ca eu am fost acum vreo 15 ani
Pupici la toata lumea
poze
DanaAntoine
andora spune:
Dana saru'mana pt raspuns. Eu vreau sa merg la templul in stanca (gresie) de la vreo 3 km de Sinca parca, au fost manastiri acolo am inteles, unii zic ca e incarcat de energii pozitive, localnicii il numesc "templul ursitelor", am citit multe articole despre el, am mai scris 2 cuvintele www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68331" target="_blank">aici - ca sa nu va incarc subiectul
Pup tuturor !
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
maria gastaldo spune:
lunanoua: sa iti traiasca ingerasul, imi pare tare rau pt chinul tau din maternitate, eu am avut doar 10 ore de chin dar la un moment dat vedeam si cruci pe tavan si incepusem sa imi zic toate rugaciunile pt ca ma speriasem tare de tot. Dar a trecut si le-am iertat si pe asistente care asteptau bani pt orice( 10000 pt o camasa mai buna adica nu cu gauri mari, atentie cand te curata etc.)Ce bine ca a trecut si ce bine ca sunt sanatosi bebeii.
Va propun ceva pt 1 iunie (stiu ca e devreme pt planuri, dar eu sunt asa de entuziasmata de bebitul meu incat imi iertati atitudinea copilaroasa: sa ne intalnim toate cu copii in parcul central, am auzit eu ca acolo sunt multe chestii faine pt bebei. Mie mi-ar face mare placere sa va cunosc si fizic nu numai electronic.
Ildy sa ai o nastere cat mai usoara. Astept poze cu bebele tau si cu tine.
multi pupici
Maria
nanadana spune:
Andora tocamai este tata la mine aici si l_am intrbat ,mi_a zis ca da este acel locas sacru si este la vreo 4 km de sinca veche acuma am inteles ca vor sa faca o manastire
Maria ideea nu este rea ,cu toate ca poate in perioada accea sar putea sa fiu si eu prin preajma
poze
DanaAntoine
andora spune:
Dana, multumesc mult , ar fi super sa faca manastire acolo iar! E bine ca e la 4 km, in veo 40 min suntem acolo
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
ildyqo spune:
Hello fetelor,
Imi place ideea de 1 iunie desi bebita mea este asteptata pe 19 iunie, asta asa dupa doctori ca voi stiti mai bine cum sunt calculele de acasa cu .... si promitem ca daca putem (adica nu nasc pana atunci) venim si noi, adica eu si bebitzaki in burtoi.
Poze cu tzaki nu am scanate iar cu burtoi am o poza din 20 ianuarie(4luni si cateva zile) acum avem aproape 5 luni si trebuie sa ne pozam din nou.
maria gastaldo si Deea - merci mult pentru informatiile din maternitate. Am auzit si eu de saloanele speciale dar am inteles ca sunt si destul de scumpe, si destul de greu de ajuns acolo de aceea ma intrebam daca merita sa ma agit si cum sa fac. Daca si restul saloanelor sunt ok atunci nu ma agit. Deea nu am inteles, tu ai fost in salon special sau obisnuit?
maria28 - nastere usoara si bebe sanatos. Sa nu ne uiti nici dupa ce nasti. Asteptam poze, detalii. (cand ai timp, ca imi dau seama ca aici va fii o problema).
Deea - 3.800g la 36 sapt? Bravoooo. Sa-ti creasca mare. Imi pare rau ca nu am vazut ieri mesajul sa-i urez multe-multe luni si sa-ti spun sa faci o codita frumoasa.
andora - de manastire nu am auzit. nu stiu. pana la sinca stiu cum se ajunge daca asta te ajuta, mai departe, din pacate nu.
suzi - bine ai venit acasa. cand ai timp da si tu un semn de viata. poate ne vedem.
la toata lumea, la mamici, la , la si sa auzim numai de bine.
Ildy 21+ cu bebitzaki in burtica
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/ildyqo/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20600;104/st/20060619/dt/7/k/3b28/preg.png
andora spune:
Ildiqo mai intai pup burticuta ! Da, m-ar interesa sa aflu si cum se ajunge in satul Sinca, daca ai timp si poti sa-mi spui pe scurt... rsman datoare. Eu nu am masina, o sa cobor cred in Brasov si de acolo nu mai stiu
Pupici tuturor!!!!!!!!
ildyqo spune:
Hello Andora,
De ajuns in sinca fara masina nu stiu cat e de simplu. Eu iti spun cam ajungi in cazul in care mai convingi pe cineva si veniti cu masina. Daca nu am gasit niste nr. de tel. de la autogarile din brasov, trebuie sa aiba careva autobuz si in sinca (probabil autogara 2). http://www.brasovtravelguide.ro/bv-en/brasov/transport.php. Vezi ca autogara 1 este chiar langa gara, restul nu-s chiar aproape.
Deci cu masina: te duci pe ruta Brasov - Fagarasi - Sibiu (asta ca si directie iti spun ca nu ajungi nici pana la fagarasi, ceva de genul bv- ghimbav - codlea - valeni - persani daca nu am uitat ceva dar pe acolo). Inainte sa iesi din comuna Persani (chiar la iesire) se face un drum la stanga , ai indicatoare (chiar sinca veche, sinca nou dar sa nu te incurce chiar daca scrie Poiana Marului ca tot directia aia e). De acolo nu ai cum sa gresesti drumul, eventual te indruma localnicii.
Asta e versiunea mai simpla dar un picut mai lunga (nu cu mult), o alta varianta ar fii prin Tohan dar este si mai complicat si drumul este mai rau.
Sper din tot sufletul ca nu m-a lasat memoria dar daca cumva nu e corect ce iti scriu eu acum sper sa vina fetele cu rectificari.
Ildy
LunaNoua spune:
Andora, eu am fost la Sinca Veche. Se ajunge cu masina mica. Nu stiu de transportul in comun nik. Ce vrei sa stii cum e pe acolo? Templul? Sau te intereseaza altceva?
, Deea mamica cu ingerasa
Pozele ale mele
LunaNoua spune:
Nanadana, Maria, Ildy, multumim pt aprecieri
Andora, acum am vazut mesajul tau. Deci templul te intereseaza.
Templul nu e nimic din ceea ce zice in linkul tau Parerea mea. Sper sa nu fiu offtopic daca imi expun un pic parerile in legatura cu acest loc, care nu e departe de Brasov. Pana una alta, suntem la clubul brasovencelor, nu ?
Este un lacas mult mai vechi decat se crede, si decat vrea biserica sa credem. Este un templu mai vechi decat religia ortodoxa. Are o vechime dinaintea venirii Mantuitorului. Eu am citit o carte cu studii facute asupra acestui loc, dar din pacate, am pierdut-o . Acest loc a fost loc de refugiu pentru niste calugari urmariti in razboi de nemti. Pana la urma au fost descoperiti si ucisi, iar templul jefuit. Aceasta este singura legatura pe care o are acest templu cu biserica ortodoxa. Am zis ca a fost jefuit, dar nu de obiecte religioase, ci de braul de cristale care era pozitionat de jur imprejurul peretilor. Acum a ramas doar locul unde au fost incrustate acele cristale, ce aveau diferite roluri, printre care si vindecarea. Chiar si acum, daca tii mana in dreptul braului (care acum este doar un sant in perete) amprenta cristalelor se simte. Peretele se simte mai "cald" in dreptul santului acela. Pentru cine are un pic de sensibilitate extrasenzoriala, acea grota de nisip este o comoara. Pentru altii, ea inseamna doar o grota, scrijelita toata cu "vali + ilinca = love", vandalizata, pazita de un nene cam "dus". Singura atractie turistica este altarul, care are incrustata steaua lui David, iar in centrul ei simbolul yin-yang (cred ca asa se scrie). Langa aceasta inscriptie este incrustat un portret din lateral. Multi zic ca este chipul Mantuitorului, eu nu cred asta. Ce sa caute Mantuitorul alaturi de steaua lui David si de simbolul yin-yang? Nu vreau sa speculez mai mult pe tema asta, dar mai sunt multe de zis. Oricum, in zona se construieste o biserica, care vrea sa integreze si acest templu in cultura ortodoxa, ceea ce mie mi se pare foarte, foarte naspa. Se denatureaza si istoria, si religia ortodoxa prin acest lucru. Dar, asta e ... e doar parerea mea... si ... cine sunt eu ?
Imi cer scuze ca m-am intins ca o placinta cu subiectul asta, dar m-a atins la coarda sensibila
Pupici la brasovence
, Deea mamica cu ingerasa
Pozele ale mele