Copilasi martie-aprilie 2004 (73)
Raspunsuri - Pagina 13

codritu spune:
LA MULTI ANI!!! chiar daca mai cu intarziere, va doresc sa aveti parte de un an plin de bucurii si sanatate alaturi de familii si de cei dragi.
Apar si eu dupa o luuunga absenta, cred ca ati scris un capitol de cand nu am mai scris. Mi-e cam rau si nu mai stau deloc la calculator, as sta numai in pat daca as putea. Bietul Tudor l-am neglijat in ultima vreme, este puiul lui tati si tare se mai iubesc ei doi, mi-e drag sa-i vad. In afara de faptul ca mi-e rau si nu am energie sa fac nimic, totul decurge normal, de fapt si cu Tudor mi-a fost rau la inceput, sper sa nu mai dureze mult. La servici avem mult de lucru si pe nimeni nu intereseaza aici ca ti-e rau, trebuie sa-ti faci munca. Azi am ramas acasa pentru ca am fost la medic, el zice ca totul e OK, Doamne ajuta!
Va pup, o sa incerc sa va citesc chiar daca am sa scriu mai rar deocamdata, recuperez eu pe urma.
Tudorel

Mickyyy spune:
Seara buna si de la noi.
Io's picata din cer, abia azi mi-a zis mama ca s-a schimbat legea cu indemnitazia pentru CIC, asa ca acum sunt in ceata totala, citesc pe pagina de legislative si sa mor daca pricep ceva ! In fine, m-oi dumiri eu pana la urma cum vine treaba cu asta, da' am o singura intrebare la voi care sunteti mai la curent cu legea ca mine, bani cine o sa ni-i dea de acum incolo, primariile sau firma la care lucram? Ca daca-i da tot firma si e doar de depus niste acte pe la primarie, nu-i graba la mine, dar daca nu ni-i mai da firma la care lucram e de rau, ca am de umblat o gramada, mai ales ca io am buletin de pitesti si tre sa ma fatati pe la usile de pe la primaria de-acolo!
In fine, astea's maruntisuri....le-oi rezolva eu cumva. Ca nu cred sa fiu atat de batuta-n cap sa nu ma prind cum e cu legea, totul e sa am suficient timp sa citesc.
Claudelu, nici eu nu pot intra pe forum de la munca , i-a venit sefului o idee tampita sa ne restrictioneze accesul la diverse site-uri, asa ca daca vreau pe forum fie tre sa ma duc la singurul calculator s\din firma care e nerestrictionat, fie tre sa-i pun pe lista cu site-urile de care am nevoie si desprecopii, cu justificarea de rigoare, si n-am chef sa ma leg la cap daca nu ma doare, chit ca mi-ar da acces probabil.
mariana, felicitari pentru dintisori si maselute! Noi suntem la "tura II", de vreo 3 nopti ma tine daria nedormita, ii ies dintisorii de jos si-o tine tot intr-o scanceala, fie zi fie noapte
diana, si eu am avut pana acum cateva luni probleme cu malina cu somnul, nu atat de grave ca ale tale, dar oricum, erau, se trezea de cel putin 2-3 ori pe noapte, ba mai avea si crize de plans (exact acum 3 luni mi-a dormit si mie malina prima noapte cap-coada fara nici o trezire). totusi mi se pare destul de ciudata agitatia ei, n-ai incercat sa mai ceri parerea unui alt doctor decat cel la care mergi in mod curent? Doamne fereste, o fi avand fata vreo problema de nu doarme, eu am o prietena careia nu i-a dormit baietelul vreo 6 luni (era mic, intr-adevar, nu stia sa vorbeasca) si cand a fost cu el la doctor (altul decat pediatrul obisnuit) au descoperit avea saracutul probleme cu urechea, si dupa ce l-au tratat dormea de rupea. E doar o parere, e posibil sa nu aiba nimic, asta sa fie felul ei, dar macar pentru linistea ta ai mai putea cere un alt sfat de la un medic.
cat despre noi, in mare suntem bine, dar sunt o gramada de maruntisuri care se aduna din toate partile si parca nu se mai termina. oricum n-am chef sa ma mai plang aici si acum ca nu foloseste nimanui la nimic.
Poate doar sa va cer si voua sfatul cum e mai bine sa fac cu bona. M-am mai plans eu mai demult ca-i cam nehalita cucoana mea, si nu stiu cum sa fac sa fie mai bine. Pe de o parte sunt foarte multumita de ea cum are grija de fete, sunt curate, mananca bine, le scoate mereu la plimbare, se joaca cu ele, culmea e ca o si asculta malina (ceea ce cu mine nu prea se-ntampla cam deloc in ultima vreme), ce mai tura vura, se pricepe la copii. Insa vrea mult prea multi bani, luna ianuarie am zis ca-i dau aproape cum vrea ea, si din februarie mai vedem ce si cum facem. Numai ca la bani care-i dau ei (9 milioane!!!, si tot stramba nitel din nas ca ea ar fi vrut 10!!) pot sa-mi angajez inca o bona si sa stea fiecare fata cu bona ei si sa mai am si menajul facut. Insa ma gandesc ce nebunie ar fi cu 2 bone, mai mult ca sigur isi vor baga strambe una alteia, iar fetele vor fi bulversate. Ca sa nu mai zic ca stau intr-un apartament cu 2 camere, si ala cu chirie, presimt ca o sa-mi sara proprietareasa pe cap ca vrea chirie mai mare (ca daca-mi permit sa am 2 bone, e clar ca-mi permit sa platesc si chirie mai mare) sau ca-i aduc inca 2 persoane straine in casa (deja facuse ochii mari cand a aflat ca in afara de noi mai vine regulat si bona). Sa zicem ca aduc 2 bone, dar cum e mai bine, sa stea fiecare cu copilul ei si atat sau sa stea fiecare cu amandoi copii dar program mai scurt? Si colac peste pupaza, n-am gasit inca o a doua bona. Sau sa o schimb pe cucoana care o am acum si sa iau o alta bona pentru amandoua fetele, presupun ca la 6-7 milioane gasesc destul de usor doritoare. Dar nici asa nu imi vine, ca odata ce renunt la ea, daca's nemultumita de noua bona, inapoi nu pot s-o mai chem, si dau din lac in put! Oricum as lua-o, parca dau de mai multe rele decat bune, si mi-e ciuda, ca-i o bona tare buna si nu vreau sa renunt la ea, da nu-mi place sa fiu jecmanita pe fata! Iar ea nici gand sa accepte sa lucreze pe mai putini bani. Probabil ca simte ca's multumita de ea si intinde coarda.
Asta ar fi o problema care ma framanta, si nu-i dau de cap, mai ales ca barbata-meu se tot supara pe mine ca am eu ceva cu doamna de vreau s-o schimb, de parca banii pe care i-i dam ei sunt un chilipir si am eu pasarici pe creieras de nu's multumita.
O alta-i Daria, care nu vrea sa se-ngrase si pace! Nu cred sa aiba mai mult de 6kg jumate, e usoara ca un fulg, si-o incap inca hainutele din primele luni de viata!!! Pe bune, am perechi de pantalonasi de casa si body-uri care i le dadeam si-n prima luna si inca ii mai sunt bune, chit ca atunci ii erau mari iar acum ii stau fixe pe ea. In rest, e un copil perfect normal pentru varsta ei, rade, vorbeste (urla "ta ta" prin casa toata ziua, mama inca n-a catadicsit sa spuna), sta in fundulet, merge sustinuta de manute, se-ntinde dupa jucari, le trece dintr-o mana in alta, ma rog, cam tot ce-ar trebui sa faca un copil de varsta ei. Culmea e ca mananca orice-i introduc nou in meniu, n-am nici o problema cu diversificarea, deschide gurita la orice. Insa mananca doar cateva lingurite din fiecare fel de mancare, iar lapte mai mult de 100ml odata n-a baut in viata ei (pe zi nu cred sa bea jumate de litru de lapte), Inca mai suge, seara, noaptea si dimineata, dar se pare ca in curand n-o sa mai aiba ce, ca azi-noapte s-a trezitt urland si nu s-a linistit pana n-a halit vreo 70ml de biberon, de tzitzi nici n-a vrut sa se atinga.
hai ca s-a trezit daria...fug sa-i dau sa pape.....am scris cred ca cel mai lung mesaj din ultimele luni.....recupeerez
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004)
Daria Maria (22.06.2005)

Mickyyy spune:
Eee...si daca tot m-a apucat logoreea, si cum daria a adormit la loc.....sa va mai intreb ceva, voi cum rezolvati cu "cornitele" perversilor astia mici care la noi parca au inceput sa creasca din ce in ce mai mari?
Ce eu simt ca am inceput sa pierd controlul, cel putin saptamana asta cat am fost plecata la serviciu toata ziua, Malina e argint viu, nu sta locului o clipa, nu ma mai asculta deloc, se pune pe plans (adica urlat) din orice, nu mai vrea sa doarma decat cu mine, o bate pe Daria, ce mai.....nu ma mai inteleg cu ea deloc. Si ce ma enerveaza la culmea e ca pe bona o asculta de nu-mi vine sa cred, bona o adoarme in 5 minute, mie-mi trebuie minim o ora, si atunci cu show-uri la greu, bona o lasa in fotoliu sa se uite la televizor si ea se duce sa faca curat in bucatarie de exemplu, si fie-mea nu se misca de pe fotoliu pana nu se-ntoarce bona. Pot s-o pun eu si-n baldachin ca tot nu sta mai mult de 5 secunde, dupa care vine fuga fuguta peste mine, chiar si la baie daca ma duc (mai nou ajunge la clante si deschide singura usile ). Ca sa nu mai zic ca i s-a trezit brusc simtul proprietati, de unde pana acum o saptamana impartea cu dariuta toate jucariile, acum i le smulge din mana!! ba-i mai trage si una daca vede ca daria n-o lasa din mana.
Si vad ca pedepsele mele nu mai dau rezultat, in general o pun in patut si-o las singura in dormitor, o perioada de timp mai lunga sau mai scurta, functie de gravitatea faptei. Si ma enerveaza ca pricepe tot ce-i spun, da nici gand sa-mi raspuna la intrebari sau sa vorbeasca cu mine sau macar sa ma asculte cand ii explic ce-a gresit si de ce-i pedepsita dupa ce face o boacana. Si intr-un final cand vede ea ca nu e rost s-o dau jos din patut incepe sa strige la mine "mami, uminteee, uminteee", sa-mi promita ca nu mai face, ca peste fix 5 minute, eventual cand nu's eu atenta sa fac din nou chestia pentru care a fost pedepsita, intentionat si pandind sa vada daca m-a pacalit!
Asa ca orice sfaturi si ideei despre cum ii faceti voi pe copii sa v-asculte sunt mai mult decat binevenite!
Si dupa atatea rele, ar trebui sa le spun si pe alea bune . Ii turuie gura in continuu, are vreo 3 cantecele si 2 poezioare pe care le tot repeta zi de zi de m-a innebunit (pe limba ei, bineinteles , favoritul fiind "un epalant, eeee legana, aaaaaaiaaaa aa ianjen, i indca ea, aaiaaaa, a mai aaaaa un epalant
- peste tot pe unde nu stie cuvintele baga niste aaaa-uri luuungi), a trecut deja in etapa "ce-urilor", ce-i aia fiind favoritul ei, si-mi arata tot ce gaseste prin casa si nu se lasa pana nu i le spun pe rand, are o gramada de cuvinte in vocabular, repeta aproape orice cuvant aude, face propozitii simple si da replici de te da pe spate atunci cand te astepti mai putin. Intr-o seara cand puneam masa s-a dus singura sa ia fata de masa favorita care era murdara, am incercat sa i-o iau din mana si sa-i explic ca-i mancare varsata de ea pe ea, la care Malina, pe un ton imposibil de redat aici se uita la mine si-mi zice "meeeergeee"; in alta zi incercam s-o convingem sa pronunte corect cuvintele, la ciocolata a fost simplu, i-am promis o ciocolata daca inlocuieste "cocoatele" din vocabularul ei cu ciocolata, insa la cascaval, care era gagaia in limbajul ei nu reuseam nimic, tot ii repetam cuvantul corect si ea se uita la noi fara sa zica nimic, la care intr-un final exasperata de atat cascaval tranteste un "gagaia" si-o ia la fuga strigand la noi "a pacaliiiit, a pacaliiit"; in alta zi venind cu tati de la piata, pe drum el isi aprinde o tigare si-o da jos dib brate pe malina, merge ea ce merge singurica pe langa el si la un momentdat se opreste in mijlocul trotuarului si-ncepe sa strige la el: "gata tati, arunca, arunca!". Si astea's doar cateva care-mi vin in minte, din ultimele zile, ca le face pe banda rulanta, in fiecare zi mai tranteste cate-o perla de-ti trece orice suparare, indiferent cat de nervos ai fost inainte. Mai nou incercam sa facem kk la "eceu", numai ca pana acum n-am reusit decat performanta de-al insira prin toata baia de vreo 2 ori
, mai trebuie sa lucram la sincronizare, ca deocamdata cum se vede fara pampers cum ii da drumu, nu conteaza unde
.
si gata, ca ne-am laudat destul . Chit ca daca ar fi sa le spun pe toate cate le face, cu bune si reke, nu mi-ar ajunge o noapte.
Am fugit la nani, pupici si noapte buna!
Daria Maria (22.06.2005)

SimoV spune:
Micky - aaaa, ce m-am distrat de poantele Malinei! O scumpa si o smechera! Bravo ei! NU am sfaturi legate de educatia nazdravanilor - abia fac fata la ai mei nu sa ma mai bag cu sfaturi la altii... :) Eu zic ca noi avem pretentii prea mari de la ei - sa ne inteleaga, sa sasculte, etc. Sunt inca f. mici si testeaza terenul. (cum ziceai tu ca te pandeste - exact asa face Mia, Lucas e mai cuminte, multumesc lui Dumnezeu, dar el are alte chestii - el e marait, se supara repede, trebuie luat in brate, totul e o tragedie pt. el) Eu incerc sa fiu ferma si sa nu ma abat de la regulile importante (mai ales legate de ceea ce ii pune pe ei in pericol si alte chestii), restul le mai las de la mine, ca n-o fi foc... Or intelege ei mai multe cand sunt mai mari. Acum, parerea mea e ca nu inteleg ei nici "pedepsele" astea mici, gen lasat singuri in dormitor...
Legat de bona: Eu n-as lua 2 bone. Parerea mea e ca ar fi o bulibaseala mare. Cum zici tu - si-ar baga strambe, fiecare are stilul ei, s-ar certa, n-ar iesi bine deloc. S-ar putea sa ai dreptate si cu riscul de a iti creste chiria propr. apt, crezand ca va scaldati in bani. Referitor la alta bona sa ingijeasca ambele fete... asta numai tu poti hotara. E clar ca e f.f. greu de gasit o bona de care sa fii multumita, or tu pari f. multumita. Pe de alta parte sigur nu e singura bona buna din Bucuresti. Dar e bona care iti place tie. Se pare ca vi se potriveste stilul la copii. Dar inteleg f. bine aspectul financiar. Chiar asa, cum sunt eu, in totala necunostinta de cauza cu salariile bonelor in Ro, mi se par f. multi bani. Dar poate merita sa te scuteasca de bataia de cap ce ar implica o cautare de alta bona, plus ca fetele deja sunt obisnuite cu ea, etc. Asta numai tu stii. Deci nu ti-am dat nici un sfat - am gandit si eu scriind aici... Imi pare rau ca trebuie sa iei o hotarare atat de grea.
Codruta - chiar am vrut sa intreb de tine. Imi pare rau ca te simti atat de obosita si ai greturi, dar bebe sa fie sanatos si trec ele greturile (zise o mama care n-a avut avut NICIODATA greturi cu sarcina ...). Iti doresc din suflet sa te simti mai bine. Si scrie-ne mai des...
Katalina!!! Unde esti???

LauraFlo spune:
Mickyyy nici nu pot sa-mi imaginez cum te descurci....Bona eu zic s-o pastrezi, sa stii ca 10 mil la doi copii nu mi se pare extraordinar de mult ( mai ales ca Malina o iubeste si o asculta si ea vrea si poate sa se ocupe si de Daria ) . In Galati prin firma de plasare de bone salariul este de 4 500 000 la program de 9-10 ore pe zi, iar Bucurestiul are preturi mai mari.
Si Daria face ca Malina ta. Ba plange imediat ce nu-i convine cate ceva, ba te cearta . E geloasa si isi manifesta simtul proprietatii doar la persoane deocamdata. De ex se supara daca ma pupa taticutul ei iubit, sau daca pe sora mea ( pe care o iubeste la nebunie ) o draganeste sotul ei. La jucarii n-am observat, dar deocamdata le imparte doar cu noi ca altii copii nu prea ne vin in vizita.
Eu cred ca e doar o faza si ca trebuie ,ca de obicei, sa avem rabdare si sa le explicam de mii de ori ca nu e bine, nu-i frumos, etc. Acum fiicamea e la faza cu Ba nu Ba da. Ii place asa de mult, ca se contrazice singurica nu doar pe noi.
Codruta se spune ca sarcinile nu seamana intre ele, poate aceasta va fi mai usoara. Pupici multi si ...sarcina usoara !
Simona, si eu asa cred, ca vrem cam multe de la puii nostri. Cateodata imi aduc aminte ca nici nu are doi ani si eu vreau de la ea sa-si stranga jucariile , sa-si faca patul sau sa spuna poezii.... Sunt niste puisori inca.
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

LauraFlo spune:
La multi ani ! Sa fiti sanatosi si sanatoase , frumosi si frumoase, norocul sa va surada !
Ioni si Ioane sa fiti iubiti !
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mickyyy spune:
La multi ani Ioni si Ioane!!
As vrea sa scriu mai multe da' nu ma lasa Daria.
cddfc 7m uyc xvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vccx v f
gata, v-a urat si ea de bine , e-n culmea extazului cand o las sa bate-n taste!
Iar capra mare e plecata cu sorcova...tocmai azi de ziua ei, nici macar nu mai vrea sa vorbeasca cu noi la telefon, darami-te sa vina acasa. E de ieri seara la bona, unde sunt si cei 2 nepotei ai ei, si-i o nebunie acolo de zile mari, cica i-au facut si tort azi de ziua ei si i-au cantat la multi ani!
Nu ma mai inteleg cu daria, se repede-n tastatura si mai mult sterg decat scriu!
Gata...am fugit....week-end placut si inca o datA LA multi ani sarbatoritilor!
Daria Maria (22.06.2005)

Nedda spune:
Dragi mamici, va salut si eu la sfarsit de capitol.
Pentru ca nu v-am "vazut" pe anul acesta va urez un An Nou fericit si prosper!
Azi zic si un LA MULTI ANI calduros pentru toti cei cu numele Ion sau Ioana! Sa fiti fericiti!
...si am fugit! Mai vin la povesti zilele urmatoare si poate si citesc ce-ati mai scris.
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Claudelu spune:
Fetelor Eu nu mai inteleg nimic...pana cand am icneput munca am avut un copil extrem, da credeti-ma pe cuvant extrem de cuminte...nu stiu dar de cand am inceput munca e fff violent cu mine si extrem extrem de rau...acum, de ex, inainte de culcare m-a fericit cu o cana in cap
Efectiv mi-am iesit din minti si i-am tras una la fund
dar credeti ca s-a calmat?? NUUUUU...s-a indreptat sa ma scuipe
Mai eu nu stiu de unde a invatat el asta...el toata ziua cu mama, dar mama sincer e o femeie cu capu pe umeri, doar a crescut doua fete cucuiete si nu ne-a permis ff multe...si ea se lauda ca e f cuminte, ca e o adevarata placere sa stea cu el, dar cand vin eu acasa e schimbat de-a dreptu...azi pe strada mi-a tras niste crize
Nu stiu ce sa fac, cum sa procedez, sunt disperata, credeti-ma
si-mi vreau copilul inapoi, adica pe ala cuminte si iubaret
Claudia&Raul (01.04.2004)