Vaccinarea-pro si contra
Raspunsuri - Pagina 24
AC spune:
quote:
Originally posted by V. Erica
Acusor, te rog sa-mi spui si mie daca stii care e schema de vaccinare in Franta.![]()
Dana.. eu m-am mutat in.fr din US in septembrie. Fetita (2.5 ani) a fost vaccinata in US, iar baietelul are abia sase luni...deci mai avem de aflat despre schema de vaccinare .fr
In US daca mma si copilul sunt sanatosi asa arata schema de imunizare:
2,4,6, intre 15-18 luni, 4-6 ani, 11-12 DTP
2,4,6, intre 15-18 luni Hib (Haemophilus Influenza)si Pneumococ
2,4,6 -18luni, intre 4-6 ani Polio inactiv

1,intre 3-4,intre 6-18 HepB,
ROR zis MMR intre 12 si 15 luni,4-6 ani
Anti-Varicela intre 12 si 18 luni
Si nu e obligatoriu dar e recomandat Influenza intre 6-18 ani anual
Ce stiu de Franta e ca HepB si Varicela nu-s obligatorii iar DTP, Polio Hib se fac in Pentavacin 1,3,5 luni
Pneumococul nu e obligatoriu si e rambursat doar pentru familii cu minim trei copii.
Andreea si galusca
si brotacelul
V. Erica spune:
Acusor, multumesc pt raspuns. Poate afli totusi si schema din fr. si poate verifici tu urmatoarea info: am auzit ca in urma cu 2-3 ani, in Franta a fost un mare scandal cu vacinul Polio (sau DTP, nu sunt sigura), era produs la Pasteur si au fost niscai probleme cu el, astfel incat parintii au refuzat sa-l faca si pana la urma cica ar fi fost interzis in fr. Acelasi vaccin s-a facut in perioada aia in Ro, fiind importat din Fr.
... Deci, te rog daca poti intreaba, poate afli daca e adevarat, despre ce vaccin e vb etc.
Doina, eu am fost special la dna dr. Chirila care e imunoloaga si am intrebat-o si e impotriva.
Be happy!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
roxana1974 spune:
V.Erica, eu stiam ca scandalul fusese declansat de vaccinul anti hepatita A, o astept si eu pe Andreea cu detalii, daca afla ceva...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual
fdoina spune:
Multam muuult, Erica, acum nu mai am dubii (in ce NE priveste). Sper sa ajung sa iau si eu legatura cu dansii, ca mai am niste probleme medicale de lamurit.
Uite Crisi, cum cred eu ca se poate lupta , legal, pentru ca sa avem posibilitatea alegerii. Trebuie facute sapaturi si gasiti cat mai multi medici(romani), care se pricep, si care au argumente medicale contra vaccinarii generalizate. Apoi mediatizata toata treaba, nu pe internet, ci in presa, ca presa e o putere. Excelent ar fi sa reusim sa aducem in atentia posturilor tv treaba asta. Eu cred ca o data aprins focul, de noi, mamicile, s-ar putea sa apara multi oameni(competenti in aceasta privinta) care sa mai puna cate un surcel pe foc.
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Uite Crisi, cum cred eu ca se poate lupta , legal, pentru ca sa avem posibilitatea alegerii. Trebuie facute sapaturi si gasiti cat mai multi medici(romani), care se pricep, si care au argumente medicale contra vaccinarii generalizate. Apoi mediatizata toata treaba, nu pe internet, ci in presa, ca presa e o putere. Excelent ar fi sa reusim sa aducem in atentia posturilor tv treaba asta. Eu cred ca o data aprins focul, de noi, mamicile, s-ar putea sa apara multi oameni(competenti in aceasta privinta) care sa mai puna cate un surcel pe foc.
In sfarsit ai pus punctul pe"i"
.Intr-adevar este cea mai buna idee dar, din pacate, pentru bebeii nostri va fi prea tarziu pana se vor lua ceva masuri.Iti dai seama cata munca presupune treaba asta? Este ca un job. Ma gandeam totusi sa iau legatura cu parintii care au copii bolnavi din cauza vacinurilor, sau, mai grav, decedati, insa crezi ca au ei chef de asa ceva acum? Nici nu vreau sa ma gandesc ce o fi in sufletul lor.
E adevarat ca medicii trebuie sa faca lumina in treaba asta, dar cati crezi ca isi permit sa se puna contra valului si a sistemului? Plus ca medicii de familie sunt obligati prin lege sa vaccineze (vezi topicul cu "copii nevaccinati" de la "Probleme legislative") deci care ar fi interesul lor?
Deocamdata ma rezum la net si la cresterea lui Radu insa, cu siguranta cand voi avea timpul si energia necesara voi incepe acest demers.
Stii care este totusi ciudatenia? Cazurile astea nu sunt atat de rare cum se credea pana acum. La tot pasul ma lovesc de ele. Deunazi, la coada la farmacie, doua mamici vorbeau intre ele, cum ca, copilul lui X a murit in urma vaccinului...Iti vine sa mori!
Floricel & comp.
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
crisiacob spune:
Bine ai venit Ivona in randurile noastre
!
Imi pare tare rau de cele intamplate copilului tau si ii doresc sanatate multa! Care au fost concluziile medicilor in cazul tau? Cine a platit pentru aceasta greseala?
Floricel & comp.
AC spune:
Dana si Roxy... o sa intreb cand ma intorc, acum sunt in vacanta peste Atlantic
Eu stiam ceva de Hep B pentru ca n-au vrut sa-mi continue vaccinarea copiluluicu asta...
Si Polio activ nu se mai face demult in EU.
Andreea si galusca
si brotacelul 
fdoina spune:
Crisi, noi doua cam semanam...Nici eu nu ma vad alergand sa strang marturii, sa bat la usi care se deschid greu, sa ma lupt cu morile de vant...Totusi, ma gandeam ca ar putea sa fie alte mamici, cu mai multa energie, timp, relatii etc, care ar face lucrul asta daca ar fi de parere ca merita. Deci, ce-ar fi sa incerci sa contactezi cateva mame-de- copii -mici- reporteri( crainici) tv, si sa le pui la curent cu ce se discuta aici?...Zic si eu...Oricum, pana se va face ceva (daca se va face) , eu ma bucur ca totusi Romania e o tara asa de putin civilizata, in care te mai poti strecura prin niste portite, pe langa lege...Ca eu din tot ce s-a scris la legislative pe topicul ala cu copii neveccinati, tot nu m-am convins ca daca nu-l vaccinezi cu ROR nu-l poti duce la gradi, ci doar ca_ti "asumi responsabilitatea"...Ador Romania, e printre putinele tari la ora asta in care mai poti cumpara la piata lapte nepasteurizat, si in plina epidemie de gripa aviara se gasesc oua "la tarani"
Andreea, cred ca ai dreptate ca e mai usor sa-i feresti pe copii foarte mici de adulti, decat de fratiorii lor , dar asta pentru ca vorbim de bolile copilariei, deci de boli care se faceau in copilarie, dar ce te faci daca rujeola nu se mai face in copilarie, ci atunci cand se asteapta omul mai putin...Si de ce sa vorbim de constiinta igienei personale, cand bolile astea se transmit in perioada cand nu esti constient ca le ai, altfel nimeni nu ar fi nebun sa stea langa un copil sanatos cand e bolnav...
Pe de alta parte, ce legatura avea vremea bunicii, cu numarul de copii si cu durata de viata? Cred ca mortalitatea in randul copiilor a scazut nu numai datorita vaccinarii (desi e clar ca si vaccinurile au salvat vieti), ci si datorita multor alti factori (cum ar fi imbunatatirea igienei, cresterea numarului de medici, a gradului de educatie a parintilor)
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Crisi, noi doua cam semanam...Nici eu nu ma vad alergand sa strang marturii, sa bat la usi care se deschid greu, sa ma lupt cu morile de vant...Totusi, ma gandeam ca ar putea sa fie alte mamici, cu mai multa energie, timp, relatii etc, care ar face lucrul asta daca ar fi de parere ca merita. Deci, ce-ar fi sa incerci sa contactezi cateva mame-de- copii -mici- reporteri( crainici) tv, si sa le pui la curent cu ce se discuta aici?...Zic si eu...Oricum, pana se va face ceva (daca se va face) , eu ma bucur ca totusi Romania e o tara asa de putin civilizata, in care te mai poti strecura prin niste portite, pe langa lege...Ca eu din tot ce s-a scris la legislative pe topicul ala cu copii neveccinati, tot nu m-am convins ca daca nu-l vaccinezi cu ROR nu-l poti duce la gradi, ci doar ca_ti "asumi responsabilitatea"...Ador Romania, e printre putinele tari la ora asta in care mai poti cumpara la piata lapte nepasteurizat, si in plina epidemie de gripa aviara se gasesc oua "la tarani"
Andreea, cred ca ai dreptate ca e mai usor sa-i feresti pe copii foarte mici de adulti, decat de fratiorii lor , dar asta pentru ca vorbim de bolile copilariei, deci de boli care se faceau in copilarie, dar ce te faci daca rujeola nu se mai face in copilarie, ci atunci cand se asteapta omul mai putin...Si de ce sa vorbim de constiinta igienei personale, cand bolile astea se transmit in perioada cand nu esti constient ca le ai, altfel nimeni nu ar fi nebun sa stea langa un copil sanatos cand e bolnav...
Pe de alta parte, ce legatura avea vremea bunicii, cu numarul de copii si cu durata de viata? Cred ca mortalitatea in randul copiilor a scazut nu numai datorita vaccinarii (desi e clar ca si vaccinurile au salvat vieti), ci si datorita multor alti factori (cum ar fi imbunatatirea igienei, cresterea numarului de medici, a gradului de educatie a parintilor)
Doina, esti olteanca de-a mea, cu suflet mare!
(eu sunt nascuta si crescuta in Craiova)Sa stii ca nu este o idee rea cu mamicile reporter...Am sa incerc sa iau legatura cu cineva si...cine stie?
Si eu iubesc tara mea de nu mai pot dar nu mai sufar romanii. Parca devin din ce in ce mai prosti si ignoranti
. Persoanele de pe forum sunt excluse, bineintelesFloricel & comp.
irina.c. spune:
Am citit si eu toate cele 16 pagini,foarte interesant subiectul,Crisiacob multumesc ca l-ai deschis.
Sincera sa fiu,pana acum nu mi-am pus niciodata problema sa nu-mi vaccinez copilul.Tin minte ca,pe cand Ilinca avea cateva luni si urma sa-i fac un vaccin,mama mea mi-a sugerat sa nu o vaccinez.Avea o prietena,doctorita,care nu-i facuse nici un vaccin copilului.Mi s-a parut ceva tare riscant-sa n-o vaccinez,asa ca am facut cu constinciozitate toate vaccinarile obligatorii.Ba chiar am vrut sa-i fac si cateva neobligatorii-cele legate de meningita.Aveam un stres cu meningita asta,fiindca in clasa cu handicapati sever in care am lucrat aveam un copil retardat din cauza unei meningite facute la 3 ani.Dar doctorita de familie mi-a mai taiat din avant,explicandu-mi ca degeaba introduc eu niste virusi in corpul copilului,fiindca sunt alte sute care pot da boala.Si mi-a recomandat sa nu-i mai fac alte vaccinari,iar eu am ascultat-o.
Oricum,am tremurat la fiecare vaccin,in special la cel antipolio,fiindca am o prietena cu semipareza dreapta din cauza lui.Cu ajutorul lui Dumnezeu,vad ca Ilinca le-a depasit cu bine,dar o sa ma informez mai bine pentru viitor.Stiam ca exista riscuri ale vaccinarii,dar totdeauna m-am gandit ca beneficiile sunt mai mari.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today