cetatenia greaca
![](images/user_woman.png)
Ma poate ajuta cineva cu informatii despre cum pot obtine cetatenia greaca pentru baietelul meu?Tatal este grec.Am declaratia data de tata la notar prin care recunoaste copilul.
Raspunsuri
michelle7 spune:
da o cautare pe net la ambasada Greciei si daca nu gasesti info pe net suna la ambasada. e cel mai sigur
Michelle 7
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
byanka spune:
Ma gandeam ca poate cineva a mai trecut prin asta si-mi poate da detalii.Am sunat la consulat si mi-au zis ca trebuie sa vin cu tatal copilului dar din pacate a disparut...Tot ce stiu pana acum este ca daca unul din parinti este grec, copilul are dreptul la cetatenie.Am dovada ca tatal este grec.Mai departe stie cineva cum sa fac?....
Maria2 spune:
Este foarte important unde l-ai nascut.In Grecia(deci ar trebui sa ai acea foaie provizorie de la clinica) sau in Romania.Si la fel de important in fata carei autorirati a dat declaratia de recunoastere a copilului-notar grec sau roman-.
Mult succes si nervi tari
byanka spune:
Mutumesc pentru incurajari Maria
Baietelul l-am nascut in Romania.Tatal copilului a venit in Romania si a recunoscut copilul la 3 luni dupa nastere.Declaratia a fost data cu ajutorul unui traducator autorizat.Am intrebat daca se va recunoaste declaratia si in Grecia si mi-au spus ca da.Acum incerc sa fac demersurile la consulat pentru cetatenie si ei imi spun ca nu-mi recunosc declaratia si ca trebuie sa vin cu tatal copilului.Nu inteleg de ce din moment ce a fost legalizata. Ce pot face mai departe? Are cineva idee?
michelle7 spune:
poate ar fi mai indicat sa apelezi la ajutorul unui avocat daca deja te-ai lovit de refuzul consulatului.
Michelle 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Byanka sau poate la o asociatie sau ceva pt tutela minorului. In definitiv e vorba de dreptul lui ( al copilului).
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Maria2 spune:
Trebuie foarte multa lupta si multi nervi intinsi atunci cand vorbim deacte grecesti.
Grecia este una dintre putinele tari ale UE care dau foarte, foarte greu cetatenie si care in genere nu recunosc nici un act facut cu alte autoritati decat cele grecesti.
De exemplu in Grecia permisul de conducere romanesc (international sau nu) devine nul in momentul in care esti pe rezidenta si nu pe turism. Trebuie sa faci scoala iar(800 euro) si sa iei carnet grecesc.
Sa revenim la puiutul tau: din pacate cred ca va trebui neaparat sa -l gasesti pe dragul de tatic si el sa mearga la dimosul de care tine(un fel de primarie) si acolo sa-l treaca la "merida" lui(asta s-ar traduce "parte"). Cu hartia asta(si dupa cate stiu eu numai cu asta) bebe devine cetatean grec.
Ar mai putea forta putin situatia notarul in fata caruia a facut declaratia daca lucreaza cu unul dintre putinii traducatori greci autorizati din Romania. Daca traducatorul autorizat la care ai foast este roman nu cred ca este vreo sansa asa.
Toate cele bune
Polixeni spune:
Draga Byanka,
Din pacate situatia ta e cam complicata. La cine ai fost la Consulat? Ai vb direct cu Consulul?Incearca sa obtii o audienta direct la consul.Eventual in situatii de genul asta ar trebui sa mergi si cu un avocat. Ati fost casatoriti? SI eu sunt casatorita cu un grec si cand ne-am casatorit la consulat a tb sa dau o declaratie prin care am fost de acord ca toti copiii rezultati din aceasta casatorie ca poarte numele de familie al sotului.Grecii oricum nu recunosc nici un act scos in Romania,chit ca are traducere,chit ca e autorizat de notar,chit ca are apostila de la Haga. (asa am patit eu aici cu actele mele dupa ce le-am tradus)Ca sa fie valabil un act la ei tb sa fie tradus in Grecia, cu semnaturi si stampile din Grecia.
Totusi mergi la un avocat si explica-i situatia ta.
Mult mult succes!! Si sarbatori fericite tuturor!!
Poli