casatoria

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fetelor celor care m-au intrebat de vad casatoria urita le rapsund nu ca e urita, ci foarte, foarte, grea... tinerele femei nu stiu in ce se baga. Daca ar fi dupa mine eu as face o procedura de casatorie asemanatoare celei de divort. cum la divort ai 3 infatisari in care esti intrebat daca nu te-ai razgindit, asemanator as face obligatoriu ca cei care vor sa se casatoreasca sa stea impreuna sa imparta responsabilitatile si la fiecare 4 luni sa vina in fata ofiterului starii civile care sa-i intrebe "v-ati razgindit?" Daca trec cu bine le-as da acordul sa se casatoreasca. A te castori dupa mine e ca si cum cu buna stiinta te bagi la jug, te pui in lanturi. Doar sint atitea proverbe despre asta in limba romana. Credeti ca au fost inventate de oameni fericiti care s-au casatorit la 21 ani?stiu o gramada de cupluri care sint impreuna numai de dragul copiilor. TOATE prietenele mele trecute de 40 ani si casatorite de 20+ ani imi psun ca ar fi vrut sa se mai distreze nitel. Pina si cele casatorite din amor nebun care si-au sedus barbatii si facut sa divorteze de nevstele lor ca sa le ia pe ele mi-au spus asta! La ce conteaza certificatul de casatorie? Intreaba asta pe cei care ies din biroul unui avocat de divort care are tarif de $200/ora! Iar pe cele care imi spun ca se distreaza mai bine in doi, asta cred, dar din momentul in care apare copilul adios! Pui distractiile in cui pt. urmatorii 18 ani. Prin distractie nu inteleg mersul la Arlechino sau activitati pt. copii ci distractie de adulti, mers la spectacol, restaurante, citit, mers in excursii cu prieteni necasatoriti pina si vederea unui film rated R la tv... pina si sex caci de multe ori femeia va fi asa de obosita incit nici asta nu va mai dori. Pina si mersul la cosmetica sau coafor... caci uneori n-ai timp, ai atitea de facut, da spalat, calcat, curat cumparaturi si facut mincare si daca la 20 faci asta din dragaoste la 30 o faci din obligatie. Intodeauna intr-o casatorie femeia isi lasa nevoile ei la urma, ori cind esti necasatorit femeia are grija numai de sufletul ei. Mai fetelor daca toate ar fi bune si frumoase statistic vorbind si casatoria ar fi acea institutie minunata care ziceti voi ca e, nu credeti ca forumul asta ar fi plin numai cu povesti despre "cit de buna si fericita e casnicia mea", un fel de Stepford Wife club (daca ati vazut filmul?) Asa cum la 21 ani probabil ca hormonii joaca feste si toate fetele viseaza ca se marita si traiesc happily ever after si vor bebei pe care sa-i stearga la fund, asa cum doreau papusi cind erau fetitze, va zic fetelor ca la 40+ iti scade rabdarea, entuziasmul si it vrei tot mai mult viata inapoi. Puteti sa ma faceti meschina, I don't care! O sa-mi dati dreptate peste 20 ani. Si cind te casatoresti la 21 ani fara sa ai un job stabil, si o casa a ta, nu te distrezi in 2, ci in 4 sau 6 caci mai ai si parinti si socri care iti vor dicta ce sa faci cu viata ta cit timp stai sub acoperisul lor si traiesti pe banii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

eu sunt maritata de 5 ani; acum 4 ani as fi raspuns ca fetele maritate de un an,care sunt incantate de institutia casatoriei.
acum spun ca Adrienne are dreptate.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mai Adriana, tu vezi lucrurile prea extremist, de parca aparitia copilului inseamna sinucidere curata. Dar, acel copil este copilul tau, fata de care simti dragoste, nu obligatie, iar alaturi de care daca mergi intr-un parc de distractii pentru copii, nu iti mai trebuie nici o distractie pentru adulti. Tu ai regretat vreodata, cand ti-ai distrat copilul, ca nu esti in alta parte? Nu te-ai bucurat impreuna cu el, dar asa, din inima, de parca ai fi redeveni copil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Sunt de acord cu toate raspunsurile de aici desi nu suntdestul de matura cum ziceti dumneavoastra dar daca e asa greu eu zic sa nu ne mai casatorim sa ramanen singure ca si la 20 si la 30 poti sa faci aceleasi greseli.Eu stiu ca vb in general dar cateodata va duceti prea in extrema.si nu toate femeile doresc acelasi lucru fie ele la 20 fie ele la 30 .Eu cred ca cele care s-au casatorit la 20 si ceva de ani au fost mai mature decat majoritatea fetelor la 20 nu?Altfel nu se mai maritau si isi traiau viata dupa cum ziceti multe dintre dumneavoastra ca ar trebui.Dar daca noi nu vrem sa traim cum ati fi vrut sa traiti dumneavoastra?Fiecare percepe distractia la 20 de ani altfel.Eu daca as fi gandit ca celelalte fete de 20 de ani probabil ca nu as vrea dar nu gandesc la fel ca ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

ana maria , ai si tu partea ta de dreptate cu o mica precizare insa. greselile de la 30 de ani sunt rareori aceleasi ca la 20. oricum natura e facuta in asa fel incat sa invatam din propriile greseli si nu din ale altora. intodeauna tinerii cred ca stiu cel mai bine si cand ajung la maturitate incearca sa-si sfatuiasca copiii ,care la randul lor vor ignora sfaturile parintilor si ciclul va continua la nesfarsit.

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Adrienne, nu stiu citi ani ai tu. Eu am 30.
Si nu-mi doresc deloc viata de celibatara inapoi - ba chiar vreau cu disperare un copil pe care sa il sterg la fund si sa ne intrerupa din vizionarea filmelor "n" rated!

Am trecut de vreo 2 ani de stadiul pe care il descrii tu: vreau sa ma distrez, vreau sa imi traiesc viata, eu sint buricul pamintului si merit tot ce e mai bun, conteaza doar confortul si aspectul meu - iar dupa mine, potopul....

Si, da, mi-am luat sotul din bratele altei femeie, a fost si este pasiune 100%. Dar la un moment dat pasiunea, ca si viata sociala, nu mai este suficienta.
Si nici sa traiesti doar pentru tine nu mai e suficient.
E o concluzie pe care nu ti-o poate impune nimeni.
Ajungi sa o simti singura, mai devreme sau mai tirziu.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

la 21 de ani m-am maritat. repede. Am avut un prieten multi ani din liceu, care la un moment dat mi-a aratat ca poti sa stai cu un om o via si nu stii ce are in cap. Deci cand mi-am cunosct sotul 23 ani, frumos de-am picat, serios, atent, dragastos, ne-am casatorit imediat. Sa fi trait in concubinaj cum spunea cineva aic? de ce? daca-s buna de iubit sunt buna si de luat de nevasta. Poate ca exista si femei care nu vor sa se casatoreasca, dar eu nu le inteleg. Poate ca ala nu e omul langa care vor sa traiasca toata viata. Eu l-am vrut pentru totdeuna si l-am luat.

Apoi din ce povesteste adrienne12, m-am speriat... abia acum am realizat ce-am pierdut. Nimic. Ne-am distrat impreuna, am avut unul grija celuilalt, ne-am plimbat impreuna, ne-am luat casa impreuna ( singuri am fi reusit in vreo 20 de ani), am crescut impreuna, am hotarat impreuna ca copilul nostru sa vina la 28, resp 30 ani. Am trait impreuna si bune si rele. Si daca n-o mai fi sa fie, asta este o sa vad atunci ce-o sa fac. Dar n-o sa-mi sfatuiesc fata sa nu se marite decat la N ani ca la 25 de ani i se coace mintea. Sa caste bine ochii ce prieteni isi face, sa caste bine ochii cu cine umbla si pe cine accepta in preajma ei. Sper sa fiu acolo si vad totul si daca are nevoie sa -i pot fi de ajutor.

PS in mai 2006 vom face 14 ani de casnicie.

PS nu am nici cea mai mica intentie sa supar pe cineva cu mesajul meu.

6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

SARBATORI FERICITE la toata lumea, si un an nou mai bun, incununat cu multa sanatate, multe bucurii si realizari!!!

Pur si simplu nu m-am putut abtine, am postat si eu si mi-am spus punctul de vedere, si am continuat sa urmaresc topicul. Apoi am observat cum s-a deschis o mica disputa intre cele doua cluburi (pt si contra casatoriei) si am realizat ca nu are rost sa ma ambalez sa va explic ce a vrut sa spuna Adrienne, pt ca acel ce vrea sa INTELEAGA mesajul si punctul ei de vedere, il intelege, iar cel ce nu vrea, va continua sa incerce sa-i demonstreze ca el/ea are dreptate.
Si totusi, mai intervin odata....desi stiu ca este pierdere de vreme.

Dragele mele, fiecare incearca sa vorbeasca din propria experienta si prin prisma propriilor convingeri si conceptii.
Nu spun ca eu am drepate si Ana Maria nu. Eu respect parerile fiecareia dintre voi. Dar cred ca o judecati cam aspru pe biata Adrienne care, stiu prea bīne ca nu vorbeste deloc prostii, ba din contra.
Intr-adevar, unele dintre voi ati facut o experienta grozava cu casatoria, dar eu totusi continui sa afirm ca este o loterie.
Oricat de mult ti-ai dori sa incerci sa cunosti omul, nu vei reusi niciodata sa il cunosti atat de bine incat sa ai o garantie ca nu vei regreta.

Ori Adrienne nu va sugereaza sa nu va mai casatoriti deloc, asa cum ai tras concluzia Ana Maria, ci sa o faceti dupa ce ati luat in calcul circumstamtele...pt ca uneori doar dragostea NU ESTE DE AJUNS, din pacate.
Iar fraze de genul: da hai sa ne casatorim, ne iubim, de ce sa mai asteptam, totul va fi asa de minunat......ma scuzati, mi se par puerile. Or fi persoane care au reactionat impulsiv, dar, eu una nu vreau sa fac asa ceva cand vine vorba de viata mea....ca nu imi cumpar o masina pe care sa o dau inapoi daca nu-mi mai plac scaunele din spate!

Imi pare rau ca ati reactionat atat de critic la adresa cuiva care va vrea numai binele.
Cele care aveti o casnicie atat de stralucita si va distrati de minune cu copiii in parc, ati uitat sa mentionati cum va venea sa va smulgeti parul din cap cand copilul nu doarmea deja nopti la randul si voi nu mai stiati incotro....cand nu ati mai facut o baie de nu stiu cat timp pt ca de-abia aveti timp de dormit!
Hai sa fim seriosi!

Sa va ajute Dumnezeu sa fiti la fel de fericite, chiar sa va creasca satisfactiile, dar sa nu uitati, ca nu toata lumea o duce atat de usor, desi toata lumea a "cascat" ochiii, ca nimeni nu a vrut sa se casatoreasca cu vreun ratat, dar, se poate intampla.

Cu alte cuvinte, daca eu am o casnicie fericita, e o prostie sa afirm ca, acest act este o experienta minunata, la fel cum, daca am trait o experienta mizerabila, nu pot sa afirm ca, facand acest pas veti avea parte de o experienta amara.

Ori, atunci cand ai cerut sfaturi draga Ana-Maria, ai vrut sa auzi doar ceea ce ti-ar placea sa auzi, sau realitatea, si anume franturi din experientele fiecaruia???

Mama mea vitrega ne sfatuia (pe mine si pe sora mea):
"Sa-i schimbati mama, ca pe sosete, cum nu va convine, nu mai stati la compromisuri". Ei bine, eu pot spune ca nu am avut decat doua relatii si de lunga durata. Deci nu am facut ceea ce a spus ea, dar am citit printre randuri si i-am inteles mesajul. Asta trebuie sa faceti si voi cu mesajele de aici, si nu sa le despicati in patru.

Mai lasati-o in pace pe Adrienne, mie nu-mi place sistemul asta, cum apare cineva cu un alt punct de vedere, cum sarim pe el ca nu ne place!

P.S.: Da, am vazut "The Stepford Wives" si mi-a placut foarte mult. Ar trebui vazut, mai ales ca are mare legatura cu topic-ul ;-)

Mergi la inceput

Eu nu am vrut sa aud doar ce mi-er conveni mie am mai spus ca inteleg toate punctele de vedere pentru ca sunteti cu mai multa experienta doar ca nimeni nu se gfandeste la toate relele care ti se pot intampla cand te casatoresti.Eu una nu am nimic cu punctul de vedere al lui Adrienne12 am inteles ff bine ce vrea sa spuna pt ca imi plac persoanele oneste care spun ce gandesc.Cu multa stima Ana

Mergi la inceput

De cand am intrat pe acest forum e adevarat ca m-am speriat putin de cate probleme poate avea o casatorie(am citit de la toate subiectele)si sper sa facem fata.E adevarat sunt multe la care nu m-am gandit dar nu pot sa fiu decat optimista si poate ca iubirea nu e de ajuns dar sunt sigura ca ajuta.Sunt indragostita ce sa fac ?si vreau sa traiesc toata viata cu el.Cu multa stima Ana

Mergi la inceput