Raze in sarcina incipienta

Raze in sarcina incipienta | Autor: ralirali

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Fina mea a facut raze la plamani in saptamana 4 de la UM, nestiind ca este insarcinata. A cerut parerea a doi medici: unul a spus ca nu se pronunta si unul a zis sa pastreze sarcina si vor stabili la morfologia de 12 saptamani daca a fost afectat fatul.
A mai facut cineva raze in timpul sarcinii? Sau cunoasteti astfel de cazuri pentru a putea sa ii dau cateva exemple? Este tare nelinistita.
Merci mult!

Ralu 36+

www.tickercentral.com/view/4gkq/2" target="_blank">Anastasia in burtel

Poze cu familionul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

eu cunosc pe cineva care a facut raze cam in prima luna si care a pastrat sarcina .Totul a fost ok , dar bebe trebuie urmarit ecografic cu multa atentie , eventual un eco performant si un interpret bun .Prietene mea a vb cu un radiolog care a linistit-o.

ALIA
http://community.webshots.com/user/cypocs101
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si eu am facut o radiografie la plamini pt. o angajare, nestiind ca-s insarcinata. E adevarat, nu cred ca avea (sarcina) mai mult de citeva zile. Dar chiar si la o virsta atit de mica, de obicei razele X provoaca avort spontan. La mine nu! Pur si simplu a fost sa fie asa, ca sa se nasca dragalasa noastra Raluca-Ioana.

Sper ca si la fina ta sa fie la fel!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralirali spune:

Merci mult pentru raspunsuri, fetelor.
Simina, stiu ca tu esti medic si o sa ii transmit mesajul tau si din acest punct de vedere. Sper sa reuseasca si ea sa pastreze sarcina si sa fie totul bine, mai ales ca e prima data cand ramane insarcinata dupa 7 luni de incercari.

Ralu 37+

Poze cu familionul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Haha!
Stiind ca nu e bine ca a fost expus zigotul la raze X nu am mai zis nimanui, ca sa nu ma bata astia la cap sa... nu stiu ce! Asta atitudine de medic!!!

Tot din cauza asta am refuzat si amniocenteza, sa nu se intimple ceva. Eu oricum aveam de gind sa pastrez pe bebe, eu nu pot face avort (din cauza principiilor mele pe care nu le incalc!).

Multa sanatate, tizo!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralirali spune:

Ma bucur ca Raluca Ioana e sanatoasa si totul a mers bine. Nici eu nu as fi facut avort!
Sa stii ca tiza pe bune...ma cheama si Ioana.
Pupici tie, si mandretelor de copii.

Ralu 37+

Poze cu familionul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Conform ACOG (American College of Obstetricians and Gynecologists) expunerea femeii gravide la raze X in doza mai mica de 5 rad nu s-a demonstrat a avea efecte daunatoare asupra embrionului sau fatului. Pentru comparatie, o radiografie toracica implica o expunere fetala de 0,02-0,07 mrad (milirad). De asemenea, American College of Radiologists opineaza ca "nici o procedura diagnostica cu raze X efectuata o singura data in cursul sarcinii nu implica o expunere la radiatii care sa dauneze starii de bine a embrionului sau fatului" (in original "of the developing pre-embryo, embryo or fetus"). Prin urmare, ACOG este de parere ca expunerea la raze X pt proceduri diagnostice nu trebuie sa se numere printre indicatiile de avort terapeutic.

Sursa: ACOG Comittee Opinion nr. 299, September 2004: Guidelines for Diagnostic Imaging During Pregnancy.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Buna,fetelor.Eu sunt in sapt. 15 de sarcina si pe la 5-6 sapt. am fost la dentist unde mi-a facut o radiografie dentara si urmatoarea data mi-a mai facut vreo 3, cu toate ca i-am spus de la inceput ca sunt insarcinata.Mentionez ca mi-a pus un sort greu pe mine si aparatura era moderna,ca intreg cabinetul,de altfel.La 10 sapt. am fost la ginecolog si am uitat sa-i spun de vizita la dentist.Am facut atunci un eco unde am vazut bebele si dr. mi-a spus ca totul pare ok.Daca , Doamne fereste,ar fi ceva in neregula , credeti ca s-ar fi vazut la eco? Nu ma pricep.Am citit ca acel sort de plumb ar reduce efectul radiatiilor la zero. Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Fetelor, eu am facut o mamografie bilaterala la inceputul sarcinii. Avand CM neregulat nu-mi inchipuiam ca sunt gravi si nici desteptii de la clinica nu m-au intrebat. Am pastrat sarcina si am nascut un bebe sanatos de 4050g. Oricum nu l-as fi sacrificat desi o doctorita mi-a zis nici sa nu stau pe ganduri. Dar am gasit alt medic care mi-a explicat ca daca produsul de conceptie este afectat la o varsta atat de mica se aplica legea "totul sau nimic". Adica se elimina singur. La mine a fost bine.

Cornelia mami de Eduard(21 06 2004)
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput