Pentru toate aspirantele si nu numai
Am decis sa va expun mai jos cateva momente “placute” din viata unei femei care asteapta sa devina insarcinata:
"Cum, nu ai copii!? Dar de ce nu ai copii? Si cati ani ai? Pai, ar fi timpul..."
Tu in timpul asta scasnesti din dinti si-ti vine sa-i arzi o palma. "Ce o **** pe ea grija de ce ai am sau nu am copii?"
sau
"Pentru mine a fost asa de usor sa raman insarcinata Acident."
"Yeah, right! Tot un accident este ca ai creierul mai neted decat o bila si principala ta preocupare in viata este ce mancare faci azi."
sau
"Probabil este ceva in neregula cu tine sau cu sotul tau. Ai fost la doctor? Cum, nu ai nimic? Du-te la alt doctor, ca sigur este ceva in neregula!"
In momentul asta tie iti trec prin cap toate gandurile negre si toti doctorii care au dat kix cu una sau alta. In plus vei fi absolut sigura ca ceva e in neregula si te vei stresa in consecinta.
sau
"Stii pe X. Nici ea nu poate sa faca copii. Si se chinuie de 5 ani. Stii, nu esti singura."
"Daaaa, ma incalzeste la calcai sa stiu ca mai e si alta care sufera ca mine." E ca si cum ai spune aluia de trage sa moara: "Stii, cunosc pe altul exact la fel ca tine." Consolare totala.
sau
"Tu ai luat anticonceptionale, nu-i asa? De-aia nu poti face copii. Si ce daca te-ai oprit cum 2 ani, cunosc pe una care s-a oprit de 3, iar doctorul i-a spus ca de-aia nu poate face copii, ca chestiile alea hormonale i-a atrofiat overe si trompe si tot." Blestemi ziua in care ai ales sa fii constienta si sa ai grija de tine. Mai bine "te fereai" sau "te ferea el" - ce-o mai fi insemnand si asta! Trompele ti le imaginezi ca strugurii lasati in vie pe timpul iernii. Iar te apuca disperarea.
Sau daca dai telefon si intrebi ce mai face:
"Stii, cu copiii... Dar tu nu ai cum sa stii. Lasa ca e mai bine asa ca tine, fara....".
"Ups! Isi aduse aminte ca n-am copii si ma consola de ma lecui." Daca ai bun simt nu-i inchizi telefonul pe loc, daca nu - dai cu flit rapid. In ambele cazuri eviti pe viitor orice tangenta cu persoana respectiva.
Chiar poporul roman in "intelepciunea" lui mioritica a debitat un proverb de genul "Cine are, sa-i traiasca, cine nu, sa nu-i doreasca."
Cine nu si-a dat seama, proverbul vizeaza pe toti cei ajunsi la varsta senectutii, ai caror copii isi au familiile lor si au refuzat sa fie un fel servitori ai parintilor, pentru ca "au o datorie de platit".
Inclusiv pe forumul asta am gasit zeci de retete neconventionale de facut copii: de la caderea intr-o adoratie divina habotnica, pana la a boteza sau a infia un copil. Credinta si a fi bun nu au absolut nici o legatura cu a ramane insarcinata. Uitati-va numai cate nenorocite, sectante sau criminale au copii. Probabil Dumnezeu era in vacanta cand au ramas ele insarcinate.
Probabil daca as pune aici pe forum o chestie ca "Eu am mancat numai mere padurete timp de 3 luni si am ramas gravida" o gramada de femei disperate vor incerca reteta mea fenomenala. Evident, chiar se vor simti mai bine gratie autosugestionarii, nu vor simti dintii sterpeziti, ba acele care vor ramane insarcinate (din cu totul alte motive decat merele) vor recomanda reteta-minune si altora.
Motivul e bineinteles undeva la mijloc. Poate fi stresul, probleme medicale sau orice altceva. Ideea e sa nu pleci urechea la toate rautatile debitate de toate "prietenele" si sa ai incredere ca pana la urma vei reusi. Tot ce vreau sa spun este ca suferinta si neimplinirea voastra nu ma face sa ma simt mai bine, dar cel putin nu ma mai simt singura... Iar pentru toate care aveti copii si ati dat sfaturi ca cele prezentate mai sus - va rog, aveti un dram de bun simt.
Sa fiti fericite!
Liana
Raspunsuri
Sabyna spune:
Extraordinar Liana!ai surprins cam toate ipostazele neplacute cel putin in care ne-am aflat.Sunt fericita pentru mesajul tau, deoarece incepusem sa cred ca sunt eu paranoica-ma aflu adesea intr-o ipostaza ca acelea si am reactii cel putin ostile!Cum nici una dintre fete nu "semnalase"nimic in sensul asta incepusem sa cred ca problema este la mine.Te pupic si eu una iti multumesc pentru subiect
adelasm spune:
Liana, super. Mi-a placut foarte mult. asa si este.Bine ca ne avem una pe alta.
sanatate si cat mai repede.pa
Kerstin spune:
M-am regasit in multe dintre ipostazele descrise de tine. Pacat!
Toti cunoscutii ma intreaba "Luna asta ai ramas? Cum, ti-a intarziat 2 zile? Nu-ti faci testul?"
Mariaa spune:
Sa va zic si eu o faza "tare" !!!!
Eram la o prietena care stia toata aventura noastra din ultimii 5 ani.
La un moment dat fiu-su (12 ani) rastoara un pahar cu apa pe masa....asta se enerveaza pe moment,explodeaza si pe cine sa-si verse nervii ??? Pe mine,si-mi tuna urmatoarea replica: "Vezi ??? Sa-ti dea D-zeu sa nici nu faci !!!! Uite de ce-s in stare !!!!"
Am ramas fara cuvinte,mi-a picat fatza de uimire,revolta,consternare si toata amaraciunea stransa-n 5 ani s-a adunat pe chipul meu...Ce vina aveam eu ?? Cu ce am gresit ??
In urmatoarele 5 minute am parasit casa respectiva si nici pana in ziua de azi nu am mai calcat pe acolo fara un motiv foarte bine intemeiat.
Noi sa fim sanatoase,caci restul lumii nu conteaza...
Sanatate maxima,Maria
Rabdarea este cheia fericirii.
Simona_ spune:
Un super subiect.
Si eu sunt la fel:
ei: " ... si tu, casatorita de 3 ani si nimic. Ce mai astepti?"
eu:" am foarte mult de lucru, nu am timp nici sa respir dar sa mai fac copii"
sau
ei: " cand ne chemi la botez?, tot nimic nimic"
eu: "sa dea Dumnezeu sa va chem la botez cand va fi si sa nu veniti"
sau
ei: "nu crezi ca ar fi timpul sa faceti si voi un copil?"
eu (in gand) nu crezi ca nu e treaba ta ce fac si cand fac eu
raspuns ... va veni si vremea aceea
EI: "m-am intalnit cu x, e din nou gravida si tu tot nimic - buna de samanta cucoana"
...si lista poate cotinua Inventez tot felul de raspunsuri ca doar nu le-oi spune care e problema.
Simona
angiVa spune:
Era anul trecut inceputul lui martie. Tocmai iesisem de 2 zile din spital dupa ce am pierdut a 2-a sarcina. Ma suna cumnata sa ma intrebe daca mergem la ziua socrului nostru cu masina, intr-o localitate invecinata. Zic ca da. Zice: "Pai hai sa plecam la 16 dupamasa, ca atunci ies de la lucru!". Zic: "Noi trebui sa plecam mai devreme ca trecem pe la Metro sa luam cadoul pt. socru, dar fii linistita, daca vrei il luam cu noi pe copil(nepotelul nostru) si il ducem cu masina sa nu indure frigul de pe tren." . La care ea s-a suparat f. tare si m-a intrebat cum de mi-a trecut prin cap asa o idee , si mi-a mai precizat ca ea ma intelege de fapt, ca eu n-am copii si habar nu am ce inseamna sa porti de grija copilului, ca o sa vad eu pe pielea mea daca o sa am copii vreodata!
..... trist, dar adevarat
Catalina spune:
Draga Liana,
iti multumesc pentru postarea acestui subiect. Ma regasesc cu totul in el, aceste remarci le aud aproape zilnic de la colegi la serviciu (cu 2/3 copii acasa), de la soacra si amicele ei care vin la o cafea, de la amicii nostri (nu si de la adevaratii nostri prieteni, pentru ca acestia stiu ca ne doare).
Da, e bine ca ne avem una pe alta, din pacate pentru o perioada lunga de timp ma regaseam complet in ultima categorie descrisa de tine, aceea a celor ce, cu capul inainte se aruncau in aproape orice tratament ce le garanta reusita. Acum incerc sa imi schimb conceptia pentru ca obsesia mea imi aduce necazuri mai mari decat am crezut ca pot avea si sper ca in curand sa pot zambi atunci cand raspund la intrebarile mai mult sau mai putin rautacioase legate de aceasta latura a vietii mele.
Fara a cadea intr-o "adoratie divina habotnica" simt ca ma ajuta foarte mult credinta in Dumnezeu. Sa ne intelegem, credinta in Dumnezeu, aceea din sufletul meu, rugaciunile mele directe catre EL, iara nu cine stie ce ritualuri ortodoxe.
Inca o data iti multumesc ca mi-ai confirmat faptul ca nu am inebunit de tot ...
Catalina, o viitoare mamica
danat spune:
Ntz, ntz, ntz, muuulta luuuume nebuna . asa e natura umana, cind are nu jtie sa aprecieze, iar cind nu i se da, isi doreshte cu toata ardoarea.....dar chiar sa dai astfel de replici dure cu referire la copii, mi se pare......pfffff, nici nu shtiu sa denumesc cum mi se pare, un amestec de egoism, superficialitate, prostie, bleah .
Mariaa, si ca sa vezi ca lumea vorbeshte fara sa gindeasca, sa vezi faza: acum fro 2 ani discutam cu o colega, care are un baietzel infiat, despre problemele pe care le aveam eu cu anexitele repetate, cu ovarele mele inflamate, si imi zice " aaa, e clar! tu nu o sa poti sa faci copii, ca si mine, titi zic eu!" Crede-ma ca am simtit ca mi se taie genunchii de asa o comparatie, si i-am replikat scurt, dar crezand ceea ce zic : "ba nu e adevarat, eu o sa fac copii!"
Ei, uite ca Dumnezeu ne-a ajutat, si visul nostru e in burtika, pe cale sa se materializeze ceea ce va doresk si voua fetelor dragelor
danat
Mariaa spune:
Sa dea Dumnezeu !!!
Cele rele sa se spele,cele bune sa se-adune !!!
Sanatate maxima,Maria