Migrena

Migrena | Autor: arinna

Link direct la acest mesaj

Sufar de migrene de la 14 ani,migrena urata, cu aura, cu stare de rau....de la un timp s-au indesit, se repeta cateva zile la rand sau de cateva ori pe saptamana...am avut si alaltaieri noaptea si azi dimineata, cu stare de rau,mai rau ca de obicei, confuzie, lumini puternice in ochi-aura-

...mai e cineva care are asa ceva? Deci nu o durere de cap simpla, o stare de rau complexa, cu tulburari de vedere,durerile de cap pot sau nu sa apara...Se termina cu maini si picioare reci si frisoane...Greata, dureri in tample, ochi...

Se declanseaza cand nu te astepti, dupa stari de stress sau curent, dar nu in mod obligatoriu...

Ce medici pot fi consultati? Neurolog?

va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ARINNA - de unde stii ca este migrena daca nu ai mers pana acum la un medic? da,este indicat un medic neurolog, unul psihiatru sau chiar un generalist, care te poate indruma dupa un consult.
Daca intr-adevar ai avea migrena. Teoretic nu se prea vindeca. Este o afectiune, care de regula se mosteneste, in special de la mame si care cu trecerea timpului se amelioreaza pana la disparitie. Se urmareste combaterea durerii in momentul crizei si evitarea factorilor care o declanseaza, adica un tratament profilactic. In general, nu se consuma vin rosu, cascaval, cafea, cacao, ciocolata sau orice care contine tiramina. In momentele de durere, se pun comprese reci sau calde, depinde de ce stii ca-ti fac tie bine, sau chiar se face o baie fierbinte. Se sta intr-o camera intunecata, intinsa. Se respecta somnul. Si se evita treburile care te solicita nervos. Ideea e sa nu te obosesti, sa-mi lipseasca odihna, sa nu fumezi sau sa folosesti anticonceptionale, de regula accentueaza durerea.
Astea sunt, in mare, o serie de tratamente preventive, caci un tratament care sa te vindece eu nu cunosc, iar in cazul durerii se iau analgezice. Dar cred, totusi ca ar trebui sa te consulte un medic si nu sa asculti doar o parere.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Miria,

...multumesc pentru raspuns,chiar o sa merg pe 22 la un neurolog...am mai fost la medici demult, in copilarie, dar nu tsia nici unul ce este, ba ca e de la pubertate, ba de la ochi...crizele le fac de la 14 ani, si nu neaparat durerea ma afecteaza cat starea de rau si aura ...am citit si carti si sunt exact manifestarile undei migrene oftalmice ...Sunt intr-adevar suprasolicitata nervos si ma si culc tarziu mereu...cafea beau dar doar una dimineata, iar cofeina e chiar indicata pentru asa ceva...uneori apare de criza, alteori la multe luni...acum am 38 de ani si imi imaginez ca daca era altceva decat migrena ce am eu, apreau si alte probleme...Si am mai spus medicilor despre asta dar nu prea m-au luat in serios...
Oricum treaba asta imi incurca toata viata, nu stiu cand apare si de ce, in afara stresului- pe care il am mereu- si a curentului- pe care nu poti sa-l eviti intotdeauna, oricat te-ai proteja...

Asa ca o sa vad pe 22, mi-e cam urat sa ma duc - cat pesimism- dar ultima oara am avut o stare generala prea rea...

te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicuta spune:

Arrina,
Pai asa cum ti s-a mai raspuns durerea asta de cap si starea de rau pe care o ai poate sa aiba ..n.. motive.In primul rand consulta un oftalmolog,cu tensiunea arteriala cum stai ?Pe fond de stress sau oboseala poate sa-ti creasca tensiunea si ca urmare si dureri de cap si tot tacamu...Dar mai bine fa-ti un control general si analize..Succes pe 22 la medic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Multumesc Cicutza!

...tensiunea e buna, 12 sau 13,iar de la 14 ani iti dau seama cati medici m-au vazut...de diverse specialitati...inclusiv oftalmolog, am probleme cu ochii dar cica nu e de acolo...
Ma gandeam ca poate mai exista cineva care are asa ceva...Dupa cum spuneam nu durerile de cap ma deranjeaza cat aura si starea de rau...
Sper sa rezolv ceva la medic de data asta...

Pupici tuturor!

Mergi la inceput