MISCARILE LUI BEBE S-AU RARIT
Buna,
Spuneti-mi va rog ce credeti ca mi se intampla:
Sun
17+, iar la eco de 17 sapt. mi s-a spus asa:
Sarcina unica in evolutie,
prezenta decompleta (nu inteleg termenul),
LA cantitate normala,
BCF ritmice 148/min, MF prezente,
placenta posterioara(ce inseamna?),grosime max 18 mm, (e bine sau rau?), la dist de OI aprox 30 mm, col lung 50 mm
MIC HEMATOM LA MARGINEA INFERIOARA A PLACENTEI - medicul mi-a spus ca s-a si dezlipit putin placenta in zona hematomului.
Am facut aceasta eco, la recomandarea medicului pt ca in ziua anterioara am avut o usoara durere de burta si o foarte mica sangerare (am sesizat-o pe hartia igienica - cateva punctulete rosu deschis)
Problema este ca medicul mi-a recomandar repaus la pat cel putin o saptamana, iar eu ieri nu am avut de lucru si m-am apucat sa fac mancare bang], iar acum ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca miscarile lui bebe sunt cam rare- inainte avea momente cand nu trece un minut intre 2 miscari - si acum e la fel dar sunt cam rare momentele de activitate si miscarile sun mai putine.
Ce parere aveti? E ceva trecator, sunt eu prea speriata, sau chiar ar tb sa anunt medicul?
Va rog sa imi raspundeti cat mai repede, pt ca de ieri nu mai am liniste - ma tem ca i-am facut rau lui bebe

Multumesc!
Raspunsuri
Bee spune:
Nu cred ca i-ai facut nimic rau lui bb. La 17 saptamani e normal sa nu-l simti chiar tot timpul! Multe fete nici nu simt primele miscari fetale la 17 saptamani. Dar daca doctorul ti-a recomandat repaus la pat, ar fi bine sa-i respecti sfatul, ca sa fii tu mai linistita si sa fie copilul ok. Eu cred totusi ca n-aveai cum sa-i faci rau facand mancare. Bafta si sanatate.
Bee
si Fetitza
Danutz@ spune:
Eu imi fac griji pt ca am stat in picioare vreo 2-3 ore si m-am tot deplasat prin bucatarie, de asta ma tem ca am gresit
toanca spune:
Si eu sunt de parare cu BEE; eu abia la 17 saptamani l-am simtit prima oara pe bebe; nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi;
Dar ar fi bine sa respecti sfatul medicului tau.
Faptul ca ai facut mancare nu cred ca e grav; important e sa nu faci efort (sa cari greutati sau mai stiu eu ce).
Asa ca stai linistita.
Toanca
si
Matei Alexandru 35+
poze
kikiriki spune:
Danuta,
eu pe bebe l-am simtit abia in jur de 18 saptamani! Asa ca nu dispera!! Nu te impacienta!!!
Dar daca intr-adevar e vorba de dezlipire de placenta (decolare cum spun ei) e recomandat sa nu faci prea mare efort si sa stai cat mai linistita!
Apoi cat priveste miscarie acestea inca sunt destul de putine pentru ca e destul de devreme, la 17 sapt. Abia mai tarziu o sa simti miscarie f. dese si mai puternice, intense. Dr mi-a spus ca nu toti copii sunt la fel si nici de miscat nu misca incontinuu. Au si perioade de somn, de liniste cand nu se misca atat de des.
Stai linistita! Ai grija de voi!
Kikiriki
28+ si
Luanna
Kikiriki
Lady_Hawk spune:
Danut@ nu cred ca trebuie sa iti faci griji...bebe este acum destul de mititel si are spatiu suficient incat sa se miste si tu sa nu-l simti decat atunci cand se loveste de peretele uterin...eu de exemplu abia pe la 19+ l-am simtit pe al meu si atunci vag si destul de rar...
Io
22+ cu beba_mica
beba_mica a noastra...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png