brinza dulce
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tomecica/tomecica.jpg)
va rog sa-mi spuneti , daca stiti , retete cu brinza dulce.
multumesc frumos
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Ce fel de retete vrei,de mancare sau de dulciuri?
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Off topic: Adriana a urmat ceva cursuri de desen ? Extraordinare desene pt un copil de 7 ani...
Off off topic: frumosi copii ai...
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tomecica/tomecica.jpg)
tomecica spune:
RETETE DE DULCIURI [ MAI MULT].dar nu-mi strica nici cele de "mancare".
multumesc pt aprecieri. Adriana nu a urmat nici un curs de desen. De vreo 3 saptamani am inscris-o la Palatul copiilor , dar pina acum nu a invatat nimic in plus fata de ce stia. Doar isi mai omoara timpul........... Vreau sa mearga undeva unde sa invete ceva , dar pina gasesc vom continua cu Palatul
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
Apai sa zic si eu o reteta de budinca f buna pe care o fac eu des pentru baietelul meu:
(cantitatile sunt calculate pt o tava de cca 5 cm inaltime si cu suprafata cam cat un caiet studentesc)
Deci
750 gr brinzica de vaci
5 oua (merge si cu 4)
200 gr smintina (mai groasa)
3-4 linguri gris
4-5 linguri zahar tos (in fct de cat iti place de dulce)
stafide, coaja de portocala si/ sau lamaie (daca ai), un pachetel zahar vanilat
Procesul tehnologic:
Albusurile se separa intr-un castron si se bat spuma cu mixerul. In alt castron mai mare se pun brinza de vaci, galbenusurile, zaharul, smintina, stafidele, grisul, coaja de portocala, zaharul vanilat. Se amesteca toate si dupa ce s-a omogenizat, se adauga incet, amestecand usor si albusurile pina se omogenizeaza totul.
Tava se pregateste ungand-o cu ulei putin si apoi tapetand-o cu gris.
Amestecul pregatit se pune in tava si se da la foc incet cam o ora. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare daca e patruns. Spre final se da putin mai tare focul sa se rumeneasca.
Pofta buna!
P.S. Noi folosim acest amestec si pt Pasti si facem pasca. Se adauga un pic mai mult gris in cazul asta.
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lilach spune:
Chiar astazi le-am facut copiilor clatite cu brinza dulce. Stiu ca le plac foarte mult. Pregatesti clatitele si pe urma le umpli cu brinza amestecata cu un plic de zahar vanilat, zahar dupa gust si un ou. Brinza trebuie sa fie ca o pasta. Sint foarte bune.
Pofta buna.
Desenele fetitei tale sint intradevar extraordinare.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Mmm,foarte bune clatitele cu branza de vaci,dupa ce le umpli le poti pune intr-o tava yena,torni deasupra smantana si le bagi la cuptor putin pana se rumenesc usor...yammy..
Tomecica,poti incerca si tortul nemtesc cu branza ,reteta Nataliei,il gasesti la Dulciurile Nataliei,e foarte bun.
Am o multime de reteta de placinte ,care se pot face cu mere sau cu branza dulce.Majoritatea le gasesti pe aici la un subiect despre placinte cu mere.Postez doar o reteta de la o prietena.
Placinta cu mere/branza de vaci/dovleac
2 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de lapte, 1 cana de ulei, putina sare, mirodenii, 1,5 lingurita bicarbonat Na stins, faina cat cuprinde ( sa iasa o compozitie semilichida, cam ca la chec)
Se bat ouale cu zaharul,se adauga laptele,uleiul,sarea, mirodeniile,bicarbonatul(eu am pus praf de copt)si faina
- In tava unsa si infainata se toarna jumatate/ trei sferturi din compozitie. Se intinde cu lingura pe toata suprafata.
- Se prepara umplutura care poate fi din dovleac calit cu zahar SAU mere rase cu tot cu coaja, calite cu zahar si scortisoara, stoarse - 2 -2,5kg mere SAU 1 kg branza de vaci cu 4-5 oua, zahar si stafide. Se intinde in tava.
- Se acopera cu restul de compozitie care se mai dilueaza cu putin lapte.
- Se lasa la cuptor la foc potrivit pana se desprind marginile si se coloreaza suprafata ( cam 0,5 h), apoi se ridica mai sus in cuptor pana se rumeneste de tot
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Adriana, tocmai intrasem in acest subiect, ca sa spun de tortul de brinza si sa zic ca tu l-ai facut si ti-a placut.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tomecica/tomecica.jpg)
tomecica spune:
multumesc mult.
chiar azi o sa facuna din retete. nu m-am hotarat care , cred ca cea care-mi va parea mai usoara.
Mai astept si alte retete
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Uite ce-am gasit acum intr-o revista,asta mi-a adus aminte ca de multa vreme ma chinui s-o fac,poate reusesc zilele astea...
Alivanca moldoveneasca
1 kg branza de vaci
600 g smantana
6 oua
6 linguri de faina alba
8 linguri de malai
25 gr zahar vanilat
1/2 lingurita sare
Se amesteca branza cu 200 gr de smantana si ouale,peste care se adauga faina,malaiul si sarea.Se obtine o pasta omogena,daca branza este prea uscata se adauga putin lapte.Se pregateste o tava rotunda care se unge cu unt sau margarina si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia in tava si se coace in cuptorul incins,timp de 30/40 minute,la foc potrivit. Se serveste calda cu restul de smantana batuta cu zahar vanilat.
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)