calculator second hand?

calculator second hand? | Autor: sebitza

Link direct la acest mesaj

De ceva vreme studiez oferta de pe piata calculatoarelor. Am observat ca, la 10 mil se poate cumpara un sistem complet, inclusiv monitor, de marca. Intrebarea mea este: si-a luat cineva calculatoer second? Sunteti multumiti? e mare riscul sa se defecteze repede?
In plus, am un coleg specialist in asa ceva, care m-a incurajat sa optez pt second, intru-cat uzura morala e fff accelerata pe aceasta piata IT.
Voi ce parere aveti?

Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns razhore spune:

Depinde foarte mult ce intrebuintare va avea calculatorul pe care doresti sa il achizitionezi.
Merita sa iei ceva second hand dar numai daca te duci cu cineva care se pricepe, ca sa nu te pacalesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamaria spune:

Depinde la ce vrei sa folosesti calculatorul. Daca n-ai pretentii pentru cine stie ce jocuri, e ok si unul sh. Oricum in 10 milioane iti poti lua o unitate noua (la care upgrade-ul pe viitor sa fie mai usor si mai putin costisitor ) si un monitor sh.
Succes!

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sebitza spune:

Pai...calculatorul ar fi pentru acasa, adica: navigare net, jocuri, muzica, filme, si in plus, program de contabilitate.

Apropos: sa nu radeti de mine -eu sunt cam pe din afara, in sensul ca, desi lucrez 8 ore pe zi la calculator(contabilitate, office, etc),nu stiu prea bine de ce are nevoie un computer pt divertisment: adica- ascultat si inregistrat muzica(CD-RW?), filme? (DVD?), etc. Luminati-ma si pe mine, va rog!

Astept in continuare, cu interes experientele voastre vis-a-vis de calculatoarele second.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sebitza spune:

Nimeni...nimic?

Eu astept in continuare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamaria spune:

Stai, nu dispera ca-mi dau cu parerea, da' nu-s asa de matinala...
Dupa parerea mea cel putin CDRW, iar pentru contabilitate, muzica, Internet e ok si unul sh, dar cu CDRW nou. Eu zic sa cauti ceva oferte, sa treci aici configuratia si pretul si sa "hotaram".


Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_teo spune:

Dupa cum ai prezentat ce vrei sa faci cu calculator (aplicatii standard de 'home-computer') ti-as recomanda un P-III 1000, cu ram de 256 mb, un hard-disk de ... cate se da (de obicei sisteme din clasa asta pe second sunt echipate cu hard de 20 Gb, dar se poate inlocui cu un hard nou de 80 sau 120 Mb !), si ... sa treci direct la DVD-Writer, diferentia este de numai cateva sute de mii de lei comparativ cu un CD-Writer, si DVD-ul este din ce in ce mai mult folosit si la filme dar nu numai (se pot inregistra pe el pana la 4,7 Gb de date, comparativ cu 700 Mb pe CD !).
Unitatea centrala + DVD-Writer (nou) + un monitor bun de 17" (tot second) ar trebuie sa bat undeva intre 7 si 8 milioane de lei cu tva cu tot...

Eu personal folosesc computere second de ani de zile, niciodata nu am vrut sa pun bani multi intr-un sistem de 'ultima generatie' care oricum este deja depasit cand iesi din magazin...! Sistemele second sunt de obicei de marca (IBM, COMPAQ, DELL, bla bla bla) si sunt de calitate mai buna daca cele asamblate de furnizori locali. Faptul ca au fost folosite cativa ani inainte sa fi scoase la second prezinta un test de fiabilitate !

Sfatul meu este sa nu cumperi de la oricine, sunt cateva firme serioase pe piata de second si multi mici afaceristi mai putin serioasi... Este preferabil sa alegi o firma care se ocupa numai de computere second si care are activitate de mai multi ani.

Mergi la inceput