Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (77)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Nu va mai enumar ca sunteti multe care ati sarit. Daca sunteti asa de convinse de cat de buna este epidurala de ce nu o faceti si voi. Va rog sa vizitati centre de recuperare si sa intrebati toti parintii de acolo sa va spuna din ce cauza copilul lor este paralizat, ......pe viata, sa nu va surprinda daca peste 90% si sunt foarte multi, va vor spune ca dr. ginecolog este vinovat. Eu va dau un sfat voi faceti ce vreti, sunt o mamica cu un copil cu probleme si as inebuni sa aflu ca un dr. mi-a nenorocit copilul la nastere, nu stiti prin ce trece un parinte cand la nastere afla ca a fost un accindent si ca va fi orb, paralizat...sau ca-i moare copilul dupa cateva ore de la nastere. Eu va spun din cazuri concrete si am multe, ar fi pre dureros sa vin si cu alte exemple.
Mai bine va previn decat sa aud ca nu ati stiut si aveti un copil nenorocit pe viata. Cine are urechi de auzit sa auda.

Sarbatori fericite si indestulate.

Paulacu Paul 37+ siAlexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Dordia, tu reusesti sa-l faci pe cel mic sa manance? Ca io nu. Stau uneori cu sanii plini si ma rog de Dara sa se trezeasca, sa-i golesc, insa ea suge tot cand are ea chef.
Oricum, eu cred ca bebe nu sta flamand. De multe ori a mea mananca pana-i cade sanul din gura, o bat pe spate, o pun in patutz ferm convinsa ca e satula si, dupa circa 5 minute se trezeshte cu gura la urechi si cere iar sa pape. Deci nu stau bebei flamânzi cand, foarte bine, pot face scandal ca mai vor.

Chiar asha, intrebare: oare laptele meu (destul de mult, dupa gustul meu) e stimulat doar de faptul ca beau cate 2 litri de ceai de anason+fenicul pe zi? Oare daca n-ash mai bea atata ceai d-asta stimulant, ash avea tot la fel de mult?
Io sper sa nu fie o dependentza intre lapte si ceai fiindca nu prea am chef sa beau nu stiu cate luni ceai d-asta. Dar acum mi-e teama sa probez: nu-mi permit sa micsorez ratzia de lapte a micutzei doar ca sa-mi satisfac curiozitatea.

Mergi la inceput

Paula, eu aveam trusa epidurala in buzunar doar ca n-am avut anestezist care sa mi-o faca. Deci, daca era dupa mine, mi-ash fi facut-o fara discutzie.
Referitor la gravide care au nascut cu ajutorul ei, cunosc o gramada de cazuri fericite. Probabil ca pot aparea si probleme daca dai peste un medic incompetent care habar n-are sa-ti faca anestezia, insa doar in cazul asta. Si nu vad ce-are copilul paralizat cu epidurala de la nashtere. De unde pana unde sa iasa paralizat? Explica-mi si mie cauza ca io nu-nteleg.
Bafta multa la nascut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi02, Cristina sunt inca pe aici si ... in aceiasi formatie . In curand vom forma grupul fetelor cu termenul depasit!

Cu sarmale sau fara, eu tot vreau sa nasc inainte de Craciun! Sotul meu zice ca nasc maine - are el un feeling. Sa aiba, ca eu nu simt chiar nimic .

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 39+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

mralu mesajele membrilor noi apar cu intarziere. Asa ca daca cumva ne-ai mai intrebat acest aspect, se poate sa nu fi observat mesajul tau. Intrebarea ta este delicata: majoritatea dintre noi sunt multumite de medicii cu care am nascut. I-am pune intr-o situatie proasta daca am scrie pe internet, intr-un spatiu public, daca si cat au primit de la noi.

In principiu intre 100 de dolari sau de euro si... the sky is the limit. Depinde de localitate, de spital, de medic, de tipul nasterii si mai ales de buzunarul tau!

Dordia, OMUL LUI DUMNEZEU!!! Bebeii astia nu sunt ceas! Poate omul n-a avut chef (o fi fost obosit dupa prea mult urlat) aseara sa suga atat de mult asa ca s-a sculat mai devreme, la 4 sa mai deguste niste laptic. Treaba cu proba suptului e asa: nu se face ca sa determini cat a mancat la o masa, mai ales bebelusii alaptati mananca destul de alandala, ci ca sa faci totalul si sa determini cat mananca pe o zi. Dar inclusiv in manualul de pediatrie ptr medicinisti scrie ca nu se recomanda sa faci proba suptului decat in situatii particulare, pt ca e stresanta pt mama si duce la scaderea secretiei de lapte. Diana, trebuie sa ai incredere in puiul tau! El mananca atat cat ii cere corpul! Nu se mai pune acum problema ca nu are forta sa suga - are 1 luna deja si inteleg ca e voinicut. Problema asta se pune la nou-nascuti, la prematuri, la cei cu icter sau alte probleme - in primele saptamani. Dupa ce odata "s-a inzdravenit" nu se mai "des-zdraveneste" decat in caz de boala. Ceea ce nu cred ca-i cazul.

Uite, Nati mai nou nu se mai trezeste noaptea la fel de des in schimb ziua vrea mai des. Ceea ce mie imi convine. Dar si ea isi schimba programul si comportamentul de la o zi la alta. Ba pare insatiabila, ba nici nu goleste un san... ce sa fac, doar n-o sa dau in boala la fiecare chestie dinasta!

Lordra de acord cu tine. Cu ceaiul nu stiu ce sa-ti zic, uite de-aia eu nu m-am apucat eu de asa ceva, am zis ca ma apuc sa beau doar in cazul in care ia sub 180-200/sapt.

Tania, Alexandrina, Ilenuta ca voi sunteti primul val!

Mergi la inceput

[red[Lordra[/red] ce poti sa incerci e sa scazi treptat cantitatea de ceai si sa-ti cresti laptele prin stimulare suplimentara. Asta daca chiar o sa scada laptele ceea ce eu ma indoiesc intr-o buna masura.

Cat despre lohii, pe mine nu ma intreba ca la mine e subiect sensibil. La aproape 7 saptamani ieri a curs maroniu, azi galbui. Daca pana la sf anului nu-mi trec -> histeroscopie + eventual chiuretaj ma paste. Dar eu sunt binecunoscuta pe aici pt aceste problemute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mralu spune:

Buna dragelor
Mai intai va multumesc ca mi-ati raspuns, dupa care zic ca o sa nasc la Polizu, nastere normala.
Am dpn=30 decembrie si imi este tare frica de ce-o fii in zilele alea in maternitate, nici macar nu stiu sigur daca doctorul meu va fii in Bucuresti.
Va pup.
Raluca si bb Crina

Mergi la inceput

Lavi, ce inseamna stimulare suplimentara?

Mergi la inceput

Pai daca tu sa zicem ca n-o sa mai produci la fel de mult lapte bb o sa vrea sa suga mai des, tu o sa-l pui mai des la san si sugand iti stimuleaza secretia de lapte. Am zis suplimentara pt ca va fi o stimulare in plus fata de ce e acum.

Mergi la inceput

Lavi, aha, am inteles. Ma gandesc sa reduc totusi cantitatea de ceai fiindca, probabil, la un moment dat, bebe va creshte si va avea nevoie de lapte mai mult. O sa ajung, vorba unei prietene, sa beau cisterne de ceai.
Gata, de maine, beau doar 1-2 cani pe zi. Daca am la fel de mult lapte, sau pe-aproape, sistez ceaiul pt. o vreme. In functie de cum se va satura bebe o sa decid ce e mai bine de facut.
Multzam pt. lamurire

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64298" target="_blank">Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (78)

Mergi la inceput