ce spun babele
Raspunsuri - Pagina 4
inaioana spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Pe mine m-a enervat ideea ca trebuie sa ii dai copilului ceai. Trei babe mi-au crescut copilul si pe niciuna nu am putut sa o conving ca nu ii trebuie copilului ceai si mai ales zahar.
Bai, asta cu ceaiul e generala..eu nu-mi mai bat capul deja... Nu cunosc pe nimeni care sa nu-i dea copilului biberoane de ceai pe zi..degeaba (adica copilului sanatos). Ceai medicinal de cele mai diverse feluri, in cele mai fistichii combinatii...
mi se pare ca intr-un fel se obisnuieste copilul practic cu anumita doza de medicament pe zi, care nu-i foloseste la nimic...
Plus ca de ce l-ai umple de ceai cand ideea e sa bea laptic.
Habar-n-am! Asta mi se pare cea mai tare superstitie...pentru ca inca toata lumea o face fara sa se gandeasca de ce.
Evident, si aia cu parul e foarte raspandita printre tinerele mamici. Iarasi...n-as putea pricepe de ce nu stau sa se gandeasca 5 minute si isi botzesc frumusete de bucle de fetitza!
Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
pisi_ella spune:
Mie mi-a zis o baba ca, la baita, copilul trebuie "tras" pana geme!!! Adica sa-i faci masaj din ala mai violent, ca sa doarma bine!!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
codruta_grg spune:
Aaaa, mi-am mai adus aminte:
- sa furi caltzi cand esti gravisa si i se face la copil parul cretz (eu n-am furat si nu il are cretz )
Codruta & Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI
pisi_ella spune:
Da...faza cu ceaiu' e CRIMINALA!!! Soacra-mea imi tot zicea sa le dau si ceai....ca sa le tina de sete!!! Ca laptele cica potoleste doar foamea si apoi copilu' moare de sete!!! Eu le-am dat putin ceai la amandoi, de mititei, insa NUMAI CAND II DUREA BURTICA! (amandoi au avut colici) In rest...nu prea. Iar soacra-mea imi zicea ca trebuie sa le dau de mai multe ori pe zi, intre mese....sa le potoleasca setea!!!!!!!!!!!
Mentionez ca am avut lapte la greu...Emmei i-am dat pana la 1 an si 8 luni, tot asa mult am si acum, la Matei...Laptele de mama tine si de foame, si de sete....I-am mai deschis capu' soacra-mii...insa parca tot n-ar crede ...
_Ella, Emma & Matei
pisi_ella spune:
Da...si in timpul sarcinii...daca vezi un om handicapat sau nu stiu cum....Cica sa nu te uiti....ca iese la fel si copilu' tau
Sa va zic faza: eram gravida cu Emma si calatoream cu trenu', impreuna cu sotzu'...Mergeam la soacra-mea....Si la un moment dat imi zice sotzu' sa ma uit la mana unuia de langa noi. Ma uit si....ce vad? Omu' avea 6 degete la o mana!!! Buun!! Ne ingrozim amandoi...Trece timpu' si ajungem acasa la socri...II povestesc soacra-mii faza din tren si se sperie: "Aoleuuuu, de ce te-ai uitat???" Apoi il ia la rost pe barbatu' meu: "De ce-ai lasat-o sa se uite?? E gravida!! Nu are voie sa vada asa ceva!!" Era tare crizata, apoi m-a invatat ce sa zic daca ma mai uit la vreunul din asta: "Tu ca tine si copilul meu ca mine..."si nu mai stiu cum era!!!
_Ella, Emma & Matei
inaioana spune:
Si eu i-am dat Katjei ceai de colici dar...n-a avut efect. A mers foarte bine cu picaturele d-alea speciale (am uitat cum se numesc) Dar asta e altceva, era un scop medicinal. Dar asa fara scop...mi se pare chiar daunator.
Asta cu "trasul" (masaj de-a dreptul violent facut copilului) cred ca se impupa foarte bine cu infasatul Adica daca saracu' sta toata ziua legat fedeles, poate ii prinde bine un masaj viguros ca sa se mai dezmorteasca si el
gangurici_licurici spune:
hai ca-s bune toate... nici nu m-am gandit ca sunt atatea cand am creat subectu'. Ma gandesc numai ce viata ar avea cineva daca s-ar lua dupa toate astea (si ma gandesc si la mama si la copil). Bine ca nu-s superstitioasa, da de loc. Si imi dau seama ca unele sunt stupide rau de tot (adica daca sunt unele inofensive, altele chiar pot face rau- cum adica sa scoti copilul de cap din baie? sau sa nu-l scoti din caas pana la botez? pai noi l-am botezat pe Matei la 5 luni, cum era sa nu-l scot din casa?) Maaai, ce tie si cu babele astea!!!
Inaioana, acuma ma cunosti pe mine, eu nu-i dau ceai lui Matei. Am incercat de cateva ori cat a fost bebe mic si avea colici, l-a refuzat, asa ca l-am lasat in pace. O singura data a accepatat sa bea ceai, cand era bolnav, tusea noaptea, si atunci i-am dat ceai ca sa nu aiba gatul uscat si iritat de la tuse. Cred ca a fost singura data cand Matei a baut cu adevarat ceai (vreo 100 ml). Iar cat a supt, iainte sa incep diversificarea, i-am dat doar lapte. Asa ca, uite ca mai sunt si exceptii (ma tem ca putine).
Mai ziceti, ca ma distrez de minune!
Mai are o chestie de-a dreptul stupida: daca esti gravida si ai pofta de ceva si nu-l mananci, poti sa avortezi copilul! ce ziceti de asa ceva?
rodicaosoian spune:
super subiectul
sa va zic si eu:sa nu arunci apa in care a facut baita seara,cica trebuie lasata pana dimineta,este valabil numai pana la botez
cand vine o femeie sa-ti vada bb sa nu fie pe ciclu, se zice ca face scoarta pe cap
cand il botezi ,tatal sa ramana acasa si sa faca diverse lucruri:sa sparga lemne,sa joace carti,sa danseze sa cante sa se uite dupa femei(asat numai daca este baiat)ca cica asa va fi copilul
dupa ce lai botezat sa vi acasa si sai faci baita ,in cada trebuie sa fie: flori, ca sa aiba o viata frumoasa,bani ,sa fie bogat si miere sai fie viaat dulce si apa sa fie aruncata la radacina unui copac
daca imi mai amintesc mai scriu
inaioana spune:
quote:
Originally posted by gangurici_licurici
Mai are o chestie de-a dreptul stupida: daca esti gravida si ai pofta de ceva si nu-l mananci, poti sa avortezi copilul! ce ziceti de asa ceva?
Ganguriciul
Taci din gura ca asta e buna. Asa pot sa pap tot ce vreau, nu conteaza ca sunt capsuni de 400 000 lei/kg
Barbati, nu va luati dupa ea, asta e adevar nu superstitie!!!!!
Aia cu iesitul afara pana la botez e ca sa-ti botezi copilul cat mai repede. La inceputul secolului (trecut) se botezau copiii si a a doua zi dupa nastere , mai ales ca mortalitatea infantila era mare.
Eu ar trebui sa nu o fi scos pe Katja din casa niciodata ca n-am botezat-o si nici n-am de gand!
ruxij spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
ha ha Lia, mie mi se urca tensiunea cand le auzeam insistand...
Bai, am uitat sa va zic una care nu ma deranjeaza deloc: cand vine cineva sa-ti vada bb-le prima data, musai sa-i dea bani
nu mai dati din coate...oricum, fiecare mâtză pe limba ei piere ...
Bey, acu' radem, dar io daca nu m-a ajutat Dumnezeu sa pot si eu sta cu copilul acasa, degeaba le spuneam sa NU dea ceai, pentru ca bebelusilor nu le trebuie nici ceai si nici apa, cand veneam acasa, tot aflam ca "a baut ceai". Mai tarziu, cand era mai mare, fi-miu nu bea apa domn'e, lui ii dadea soacra-mea tot ceai, indulcit cu ZAHAR la greu. N-am avut nici un succes nici cu soacra, nici cu mama si nici cu bona. Eu o tineam pe a mea, ele pe ale lor si tot ca ele faceau din moment ce nu eram acolo. Eu cand imi aduc aminte ma enervez