1,9 ani - prima data fara mami

1,9 ani - prima data fara mami | Autor: Soleil

Link direct la acest mesaj

Buna seara!

Am o fetita care de Craciun va avea 1 an si 9 luni. Am planificat o vacanta la munte impreuna cu sotul meu imediat dupa Revelion. Este prima noastra iesire dupa aproape 3 ani fara ea... Vom lasa copilul la mama mea timp de aprox 10 zile.
Problema mea este daca acest lucru o va afecta pe Tiana. Ea se intelege foarte bine cu mama mea, se joaca impreuna, mama stie destul de bine cum sa se poarte cu ea, am mai lasat-o cu ea, dar nu mai mult de 1 zi.
Mi-e teama ca fetitei sa nu ii apara vreun sentiment de abandon, de parasire... Eu incerc de pe acum sa ii spun ca va sta cu "moca" (asa ii spune ea mamei mele) si se vor juca si se vor pupa, etc. Atunci, in preajma plecarii ii voi explica si ca noi vom lipsi o vreme si apoi ne vom intoarce, mi-am pus in gand sa ii vorbesc la telefon, sa ma auda, sa ii spun ca o iubesc si ca ne intoarcem in curand, lucruri din astea.

Cand ar fi mai bine sa incep sa ii explic clar ca noi vom lipsi mai multa vreme? De pe acum, atunci, in apropierea evenimentului? Ce as mai putea face ca Tiana sa nu se simta abandonata de mine?
Imi doresc tare mult vacanta asta, sunt constienta ca trebuie sa mai "rup" uneori acest copil de mine, dar... intr-un fel ma simt vinovata!
Inca ceva - nu stau cu ea permanent, lucrez, lipsesc cam 10 ore, timp in care sta cu o bona. Am mai lasat-o cu cate una din bunici cateva ore - n-au fost probleme, desi poate nu le mai vazuse de cateva saptamani.

Multumesc!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Soleil, este bine sa pregatesti copilul din timp ca sa aiba ocazia sa se adapteze la vesti.
Lasa-i poze cu voi, inregistreaza-ti vocea pe diferite dispozitive pe care sa le aiba oricand la indemana, sun-o, si sansele sunt mari sa fie bine

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Poate eu sunt mai insensibila, dar noi nu ne-am pus atatea probleme. Prima oara cand am plecat pe termen lung (8 zile) fara Stefania, avea tot 1 an si 9 luni si am lasat-o la socrii mei. Nu cred ca s-a simtit vreo clipa parasita, nu mi-au spus sa fi suferit, nu am sesizat vreo involutie. Dadeam telefon, cred ca zilnic, dar oricum ea atunci nu vorbea deloc la telefon. Presupun ca soacra mea ii arata poze, dar nu stiu cat de mult i-a explicat ce se intampla.

Cheia succesului consider ca a fost faptul ca era foarte obisnuita cu bunicii, desi nu ii vedea des (poate de 2-3 ori pe luna) mai ramasese la ei noaptea, asa ca probabil nu s-a considerat parasita.

Nu stiu, nu cred ca trebuie sa facem asa o tragedie din asta. Noi plecam si de revelion (ea va avea fix 2 1/2 ani) si nu ma simt deloc vinovata sau ca o abandonez. La urma urmei este tot in familie, in familia extinsa, eu cred ca ii face bine sa stie ca sunt atatea persoane care o iubesc si sa nu fie dependenta/obisnuita numai cu parintii.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Multumesc!

Sunt constienta de faptul ca trebuie sa o obisnuiesc si cu altii, nu numai cu mami sau cu tati, dar din cate am citit in ultima vreme, am senzatia ca mi-am ales prost momentul. Se pare ca nu e perioada buna pentru astfel de despartiri, de-aia imi fac atatea probleme.

O sa incerc sa ii explic, sa o pregatesc pentru ce va urma si o voi suna - poate nu zilnic, dar oricum...
S-ar putea ca totul sa fie absolut ok cu ea, cu mine sa fie mai complicat . Ca un oarecare sentiment al rupturii o sa am cu siguranta!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput