Cerclaj

Cerclaj | Autor: ama_kaly

Link direct la acest mesaj

Ieri am fost la eco la Iosup, am aflat ca am un baietel sanatos si voinic,totul e bine mai putin colul care e scurt-28mm si OI deschis cu canal cervical dehiscent.Mi-a recomandat cerclaj si a zis ca dupa trebuie repaos toata sarcina.
Acum..eu nu stiu ce inseamna foarte bine acest lucru,deci fetelor care ati facut deja sau care stiti,ajutati-ma si pe mine cu informatii.Eu joi ma duc la dr si sper ca tot atunci sa fac si cerclajul sa nu mai stau asa cu colul deschis.Care sunt riscurile,ce implica astfel de interventie si tot ce mai trebuie stiut!!Vreau sa fiu pregatita!Va multumesc!io19+ cu Seby Poze mami si bebeBebe

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ama, pentru ca inca nu ti-a raspuns nimeni, ma bag eu pana una-alta.
Uite aici despre cerclaj :
http://folsomobgyn.com/cervical_cerclage.htm

http://www.americanpregnancy.org/pregnancycomplications/cervicalcerclage.html

si alte subiecte de pe DC unde s-a discutat despre el :

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56059&SearchTerms=cerclaj

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39363&SearchTerms=cerclaj

Iti urez sarcina usoara si bebe perfect (cum e deja!!!)
Si cel mai important, informeaza-te dar nu-ti face griji!
Pupicei pe burtici!

Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ama, cumnata mea a facut cerclaj de la 9 saptamani, din cauza ca mai pierduse o sarcina. Avea colul deschis. Interventia a durat foarte puitn timp, i-a facut anestezie totala, apoi s-a odihnit si si-a revenit imediat. Problema e ca la 7 luni, cand copilul se intoarce cu capul in jos si apasa pe col e mai bine sa nu stai in picioare. In plus, nu ai voie sa depui efort absolut deloc.

Cumnata mea a nascut chiar ieri un baietel urias si sanatos. Sarcina usoara si ai grija de tine si de bebe.

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Fetelor va multumesc din suflet pentru raspunsurile voastre!Chiar daca nu ati trecut voi prin asta,ati incercat sa ma ajutati.inaioana acum studiez linkurile puse de tine,iti multumesc!incerc sa nu-mi fac prea multe griji dar e destul de greu.Astept sa fac cerclajul si sa scap mai repede de stresul asta numeioana multam si tie!si eu sper sa ajung sa-l nasc la termen pe baietelul meu.Ma bucur sa aud cazuri in care nu au fost nici un fel de probleme in a duce nasterea la termen!Efort nu mai depun deloc,insa nu prea reusesc sa stau numai in pat ca nu am stare..acum stau lungita pe scaunul de la calculator cu o perna sub mine si cu picioarele in sus,deci sarcina nu apasa pe col in pozitia asta.
io19+ cu Seby Poze mami si bebeBebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Ama, eu am avut cerclaj si la Vladut (care are acum 3 ani si trei luni) si am inca (saptamana viitoare -38-scoatem firul) si la bb 2. La ambele interventii a fost mai usor ca la dentist. Am facut anestezie generala si habar n-am avut ce s-a intamplat. Am mai stat doua zile internata si pe urma gata. Nu sunt mari probleme. Doctorul mi-a explicat ca urmare a cerclajului, colul reactioneaza si se intareste in jurul firului, drept pentru care in timpul nasterii se poate rupe (la mine asa a fost la Vladut).

Cat despre repaos.......asa mi-a spus si mie dr. si l-am ascultat. In mare. Ca n-am putut sa stau numai in pat si inca nu pot. Oricum ma avertizeaza corpul imediat ca trebuie sa ma odihnesc si atunci las totul balta si ma urc in pat. Oricum asta ar fi imposibil mai ales ca vad ca mai ai un bb.

Nu cred ca poti sa te duci, sa-ti faca cerclaj si sa pleci acasa. Vei fi internata vreo 3 zile.

Pupici

Mergi la inceput

mariailin multumesc mult pentru raspuns!deci cu 2zile de internare scap si interventia nu e dureroasa nici dupa ce trece anestezia.
Nu mai am inca unul e primul,astept un baietel acum pe care il va chema Seby de aceea am caruciorul bleu la semnatura!io19+ cu Seby Poze mami si bebeBebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

ama, si eu am avut cerclaj de la 14 saptamani. Asa cum ti-au spus si fetele, se face sub anestezie generala, nu ai dureri dupa, stai internata 2-3 zile si gata. Repaus la pat mai mult sau mai putin, in functie de situatie. Eu am stat 6 luni la pat, am nascut la 38 saptamani si 4 zile prin cezariana programata. Sarcina ushoara si bebe sanatos!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

andruzza mercic mult..sper sa fie bine si sa duc sarcina pana la sfarsit.Sa-ti traiasca si tie baietelul si sa creasca mare si voinic.Pe mine nu ma incanta zilele care va trebui sa le petrec in spital,dar asta e..important e ca bebe sa fie bine.
Mai astept fete care au facut cerclaj sa raspunda sau care stiu cate ceva despre asta.Orice informatie e binevenita!io19+ cu Seby Poze mami si bebeBebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

, intelesesem din poze ca e bb2. Nu-ti face griji ca nu doare nici cand il pune, nici dupa anestezie, nici cand scoate firul.

, Maria

Mergi la inceput

mariailin nici o problema!maine il fac,sper sa ie bine!merci pentru incurajari!io19+ cu Seby Poze mami si bebeBebe

Mergi la inceput