Dureri de spate in sarcina

Dureri de spate in sarcina | Autor: LICUTA1

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care este insarcinata in sapt a 5-a , si din sapt a 4-a are niste dureri de spate ingrozitoare.
La Dr.gineco ia spus sa vina in sapt a 6-a sa vada si la eco.
Intre timp am inteles ca sa fost la urgenta si un dr. de acolo ia dat gravibino 2ml, utrogestan 4/zi, nospa si supozitaore scobutil.
Este foarte speriata, mai ales ca e la prima sarcina si are peste 35 ani, si asteapta aceasta sarcina de aproape 10ani.
In sapt a 3-a a rdicat ceva greu(a coborat niste mobila pe scari), dar durerile au inceput abia dupa ce a vazut testul pozitiv in sapt a 4-a.
Sunt normale durerile de spate in primele saptamani de sarcina?
Se teme sa nu fie sarcina extrauterina, dar din cate stiu eu la extrauterina apare si sangerarea
Va rog sa imi raspundeti daca a mai patit cineva asa ceva.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Buna, eu am avut dureri de spate mai ales cand stateam la birou si am pierdut sarcina la 6 saptamani, dar cred ca nu e neaparat sa fie ceva atat de grav, mai ales daca nu sangereaza. In general, in primele saptamani de sarcina mai apar dureri de spate si de burtica.
Eu i-as recomanda repaos total, cel putin pana se convinge ca totul e in regula.

ignatica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

Durerile de spate doctorii le considera consecinte ale unor posibile contractii. Tratamentul care l-a primit cu injectii si pastile sa-l faca ca este tocmai pentru a impiedica orice posibila pierdere de sarcina.
Radiografie la spate oricum nu poate face in perioada asta. Sa se gindeasca daca nu a mai avut probleme cu spatele sau daca nu e o problema psihica.
Oricum sa stea cit mai mult in pat si sa nu ridice nimic.
Si eu am dureri de spate dar nu mai stiu din ce saptamina. Am avut si la incheietura piciorului de ziceai ca l-am rupt. O sarcina vine cu transformari si fizice si psihice.
Sanatate si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

buna,

si eu am dureri de spate, dar nu din cauza contractiilor.
si eu mi-am intrebat medicul si am aflat ca nu am voie sa iau nimic pentru durerile de spate. Sfatuieste-o pe prietena ta sa discute cu medicul ei ginecolog-e cel mai bine pentru ea si pentru bebe.

Mihaela

12+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;101/st/20060618/k/e328/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Buna.Durerile de spate sunt si nu sunt normale.Depinde de cat de grave sunt.Dar, daca prietena ta asteapta aceasta sarcina de peste 10 ani ar fi bine sa inceteze sa mai ridice mobila si sa stea la un repaus total pana la 14 saptamani cand intra in trimestrul 2 si riscul de pierdere a sarcinii se reduce considerabil!
Sanatate si numai bine!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel,SI CU BURTICA!
Semnatura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Durerile de spate normale, cum s-ar zice, sunt in ultimul trimestru, atunci cand sarcina este mai grea si se schimba centrul de greutate.
Daca apar mai repede, pot fi intradevar periculoase - contractii.

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI

Mergi la inceput