FIV 52
Raspunsuri - Pagina 12

Moniland spune:
Crinuta sunt bine, si cu siguranta va fi mult mai bine dat viitoare. Multumesc. Ai un e-mail de la mine.
Smita esti o dulce. Inclin si eu sa cred ca a fost cea mai buna decizie pe care o puteam lua in aceasta situatie.

lauion spune:
Luli, unde ai facut analizele pentru sindrom? Si eu dupa FIV am iesit la Fundeni cu acelasi diagnostic, repetate la Institutul de Hematologie analizele nu au mai aratat la fel(asta nu insemna ca nu am nimic, dar nici nu am mai cautat nimic, a facut parte din 'programul de pauza')....
Oricum si daca chiar ai acest sindrom, sunt destule fete care au ramas insarcinate si au nascut bb-ei sanatosi si cu acest sindrom, bine ca stii de el!
pupici la toata lumea,

cristinici spune:
Cami si eu am trecut prin aceleasi incercari ca si tine, dar nu disper.Nu stiu de ce si tu si andicu aveti o impresie proasta despre Giulesti.Se comporta absolut normal si crede-ma ca nu am dat nici o spaga nimic, iar pe deasupra embriologii se ocupa de fiecare caz in parte. Sunt 2 embriologi( D-ne) asa ca activitatea se desfasoara in regula , chiar daca unul din ei lipseste.
Monica si Mihnea sarbatori fericite! la munte.
Crinuta mai asteapta poate tot raul spre bine, nu dispera.
Moniland imi pare rau ca a trebuit sa intrerupi, dar va fi bine data viitoare.cristinici

zisaCami spune:
Cristinici eu nu am nimic cu Giulestiul, din contra chiar am afirmat ca mi se pare cea mai buna optiune, din punct de vedere al procedurii, la ora asta in Romania! Daca ar fi sa mai incerc o data in tara, la Giulesti as incerca! Si as mai incerca cu d-na dr. Protopopescu, daca ar avea propria clinica!
Nu am de unde sa stiu cum se poarta personalul de la Giulesti cu pacientele, decat din ce am citit pe forum! Am ceva retineri in ce priveste partea de embriologie, deoarece in urma cu 3 ani sotul meu a facut 3 spermograme acolo si la toate am avut acelasi rezultat: azoospermie! Iar o luna mai tarziu, in Canada, avea oligospermie moderata cu 30 mil. de spermatozoizi!
Imi pare rau daca am dat impresia ca sunt disperata ... nu este deloc asa! Sunt mai degraba dezamagita! Mi-am spus doar parerea personala si atat, fiecare e liber sa aleaga ceea ce i se potriveste mai bine!
Cami

Avalon spune:
quote:
Originally posted by karula
Avalon,
am facut dupa punctie o pauza de doua-trei luni sa-si revina toate cele, dupa care am facut un prim ET. N-a fost sa fie. Am mai facut unul la cateva luni, dar nici ala cu noroc. Oricum, in urma hiperstimularii am obtinut 18 embrioni, iar acum mai am 7 congelati care asteapta cuminti sa nasc mai intai(am ramas natural si sunt in 6 sapt)si sa-i transfer si pe ei. S-au schimbat multe in procedura de FIV la Medsana de cand am facut eu (2003). Constat ca schimbarile sunt in bine si cred ca e greu acum sa mai apara necazuri ca ale mele.
Raluca
Raluca, scuza-ma, abia acum am vazut raspunsul tau... Deci tu esti graviduta acum? Ce veste minunata!

Iata fetelor, ca se intampla, dupa 2 ET nereusite , Raluca a ramas natural! La cat timp dupa al 2-lea ET ai ramas graviduta, Raluca?

luli spune:
quote:
Originally posted by Tia
luli, si eu m-am "trezit" cu acest sindrom dupa FIV-ul de anul trecut. ulterior am citit intr-un ghid medical german ca menogonul poate avea ca efect secundar instalarea sindromului de hipercoagulabilitate. oricum, asta nu impiedica aparitia unei sarcinii, doar probleme in luni mari (trim III) cu risc de avort.
Alexandru, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19306&whichpage=10" target="_blank">minunea noastra (14 iulie 2005)
Tia - efectul acesta advers il stiam dar nu m-am gandit ca poate sa se instaleze atat timp cat am facut preventiv pana la testul de sarcina tratam cu aspirina asa cum a fost recomandarea. Si apoi poate sa mai fie acest sindrom si dupa mai bine de un an? Eu am facut FIV-ul in nov anul trecut si testul l-am facut vineri.??!?!?!
Lachi draga mea tu ce mai faci?
Lauion - da - tot la Fundeni am facut testul...undeva in coltul sufletului ma gandeam ca va iesi pozitiv dar bucuria e prea mare cu spermograma ca sa mai fiu trista de asta... poate totusi nu e sindrom - si daca e, voi face tratament si gata.
Luli

luli spune:
Nounou - scuze - da e prima oara cand o testez pentru ca nu am stiut antecedente in familie...
Luli

smita spune:
Fetelor, am si eu o rugaminte la voi: puteti sa-mi spuneti dupa stmulare, cand a avut loc punctia, imediat a doua zi? Vreau sa stiu pentru ca m-a chemat miercuri la eco si as fi a 12a zi. Este o regula sau in functie de foliculi, endometru?
Va multumesc anticipat!
Sa auzim de bebe!

nounou spune:
Luli, sper sa nu fiu deplasata ... dar acest sindrom nu e posibil sa fi existat si inainte si sa fi cauzat pierderea sarcinii tale? :(

Moniland spune:
Punctia se face pe nemancate fiind sub anestezie generala. Dar mai intai se administreaza injectia de Pregnyl care declanseaza maturarea ovocitelor. Dupa 36 ore de la pregnyl se va face punctia. Depinde bineinteles si cum arata foliculii si cum e endometru.
Sanse mai mari de prindere al embrionului daca endometru >9.
Foliculii se punctioneaza daca sunt cel putin 3 buc. de dimensiunea de 15mm.(din informatiile primite de la medicul meu). Dupa administrarea Pregnylului acestia se mai pot dezvolta.
Bineinteles hotarirea o ia medicul tau.
Succes!
Monica