despre fumat

despre fumat | Autor: mir76u

Link direct la acest mesaj

Sunt gravida in luna a 6-a si fumez parca mai mult decit inainte. Stiu ca nu este bine, toata lumea ma cearta, dar nu pot sa ma las si nici nu vreau cu adevarat. Ma gindesc ca nu il va afecta pe copilul meu acest lucru absolut deloc. Nu vreau de la voi sfaturi si nici nu vreau sa ma criticati, vreau doar sa aflu daca exista cineva care s-a aflat in situatia asta si care sa imi povesteasca despre copilul care s-a nascut si care a "fumat" in timpul sarcinii. va lmultumesc!!![copil]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Eu nu vreau sa-ti dau sfaturi, caci nici tu nu vrei asta si singurul sfat care se poate da il stii deja.

Dar o sa-ti spun numai cum il poate afecta fumatul pe bebelusul tau.
Gravide care au fumat in timpul sarcinii nu cunosc, toate fumatoarele pe care le cunosc eu au renuntat total la tigari in aceasta perioada.

Despre riscuri...

Inainte de sarcina: scaderea fertilitatii (fertilitate de 8% la o femeie care fumeaza cotidian 20 de tigari, fata de 22% la o femeie nefumatoare) si risc crescut de sarcina extrauterina.

Atunci cind mama fumeaza, fumeaza si bebe. El absoarbe nicotina prin placenta..
Studiile au demonstrat ca pentru "bebelusii tabac" riscurile sunt extrem de importante:

1. Risc de avort spontan

Numarul de avorturi spontane sunt multiplicate cu 3 in cazul unei mame fumatoare.
Fumatul pasiv, de asemenea, este foarte periculos (ai grija ca niciodata sa nu ramii alaturi de un fumator si sa aerisesti bine camerele in care a fumat careva)

2. Risc de nastere prematura

Riscul unei nasteri premature este de 2 ori mai mare in cazul unor membrane intacte.
Riscul rupturii premature a membranelor este multiplicat cu 3 inainte de saptamina 32-a de sarcina.

3. O greutate la nastere foarte mica si retard de dezvoltare

Greutatea medie a unui bebe cu o mama fumatoare este cam cu 300 de grame mai mica decit a unui bebe cu o mama nefumatoare.
In plus, intirzierea de crestere intrauterina este de 3 ori mai des intilnita la mamele fumatoare.

4. Un risc foarte crescut de complicatii la nastere

5. O diminuare a sistemului imunitar, mai ales contra infectiilor

6. Risc de perturbari ale dezvoltarii cerebrale, o inteligenta scazuta

Ca sa nu mai vorbim si de... riscul de moarte subita... Anul trecut s-a descoperit ca adevarata cauza a mortii subite a bebelusilor (in primul an de viata) este tot... fumatul.
Ai vazut articolul asta?

http://www.desprecopii.com/newsitem.asp?ID=605

Iti doresc succes, o nastere usoara si un sanatos!

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Cu blamarile de rigoare...
Eu am fumat in timpul sarcinii. Am incercat sa ma las, dar reuseam doar sa fumez mai mult :(
Asa ca nu esti singura. Si nu shtiu pe acest forum... dar am cunoscut alte gravide care in ochii lumii spuneau ca imediat ce au aflat ca-s insarcinate s-au lasat, dar cel putin doua am surprins fumind... si chiar mult...
Copilul meu este absolut ok din toate punctele de vedere pina acum.
Cit despre nicotina care ajunge in lapte... sint multe pareri ca ar ajunge, sint multe ca se varsa prea putina in singe si si mai putina ajunge la fat si in lapte.
Riscurile sint mari, e drept.
Intr-adevar fumatul face FOARTE MULT RAU si niciodata nu vei putea afla care sint urmarile decit in timp. Eu sint copil de mama fumatoare (2 pachete pe zi la vremea aceea), dar nu am fost alaptata decit 1 luna.
E drept, am nascut la 8 luni, dar in nici un caz din cauza fumatului. Cezariana anterioara a fost facuta prost si mi s-a rupt muschiul burtii de greutate. In rest... nu am avut nimic, nici eu nici copilul, dar trebuie sa recunosc ca am redus cit am putut fumatul. La maxim 10 tigari pe zi (am fost fumatoare "rea")...

Iti dau un sfat: incearca sa numeri cite tigari fumezi pe zi. A doua zi incearca sa fumezi cu una mai putin. Chestia asta poti s-o faci doua, chiar trei zile. Dupa asta, incearca sa mai scazi una... si incearca sa vezi pina la cite poti scadea.
Citeam undeva, un medic spunea ca daca o mama fumatoare vrea din tot sufletul sa fumeze o tigara, mai bine s-o faca decit sa se umple de nervi si disconfort (femeile care fumeaza stiu ce spun).
Sper sa nu-mi adun toate oalele in cap ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

Asa am raspuns astazi pe mail cuiva:

Scumpa mea, eu personal am fost o mare nesimtita in sensul ca nu m-am putut lasa de fumat in timpul sarcinii. Pina si in ziua in care am nascut, am fumat o tzigara. E drept ca fumam extraordinar de mult inainte, si, mai ales ca medicii mi-au spus ca este mai periculos sa ma las brusc de fumat, am continuat sa fumez. Primele 3-4 luni am fumat foarte putin in comparatie cu cit eram obisnuita, adica 4-5 tzigari pe zi. Simbata nu fumam deloc (pentru ca nu mergeam la serviciu). Nu fumam in birou (ci numai pe hol) si nici nu stateam in medii cu fum (fumul la mina a doua e mai periculos decit tigarile
pe care le fumezi tu). Singura perioada in care n-am fumat deloc au fost cele 3 saptamini in care am avut laptic si i-am stors cu pompa fetitei (pentru ca ea nu voia sa suga). Am fumat numai tzigari lights, Pall Mall Menthol primele luni, si dupa ce a aparut Kent Golden One, numai dintr-astea. Medicii (dar eu zic ca sint inconstienti) mi-au zis ca toata tevatura asta pe plan mondial este pentru scaderea fumatului pe ansamblu (pentru ca un procent dintre femeile care se lasa de fumat in timpul sarcinii nu se reapuca ulterior) si ca totusi urmarile asupra bebelusului nu sint chiar acelea vehiculate. Oricum riscuri exista. Mie la nastere, mi-a
zis doctorita ca daca n-as fi fumat fata ar fi avut cu 3-400 grame mai mult. Recunosc ca eu nu am avut vointa dar pentru cine are, este de dorit sa se lase de fumat. Lucru pe care ti-l recomand si tie. Sarcina usoara, nastere frumoasa si bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=30

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Scumpa Otilia :)
Si eu stiu si cred ca si fetele care fumeaza stiu si am citit tot ceea ce se scrie si se spune si se constata despre fumat.
Dar...
Asa cum scrie aici: "cei ce fumează mai mult de 6 tigări pe zi sunt dependenti de nicotină la fel ca un toxicoman de doza lui. Cea mai bună solutie o constituie tratamentul de substitutie nicotinică, tratament care se face numai sub supraveghere medicală." trebuie sa reamintesc ca cei din strainatate au suport pentru a face asa ceva si ca pe pielea mea spunind, fumatul e mai mult decit un viciu, este un drog real. Doar ca este legal.
Nu vreau sa stirnesc polemici, dar...
a arata unui fumator cit de rau ii face fumatul, la o adica este egal cu zero. Ca si alcoolicii, ca si dependentii de droguri rele ca heroine, cocaina, etc, si noi avem nevoie de indrumare, de ajutor, de suport, si-asa mai departe. Unii reusesc, altii nu. Insa nicidecum nu poti convinge un fumator sa se lase, doar cind ii zici cit de rau ii face si arunci cu pietre in el (nu ma refer aici la tine Otilia)
Eu am incercat, mi-am dat seama ca nu pot, si am convenit ca atunci cind o sa am permisiune de la medic, am sa dau 200 $ pe un pachet cu niste leucoplasturi speciale ptr. asa ceva. Acel tratament cu SUBSTITUTIE NICOTINICA de care se vorbea mai sus, dar care la noi in tzara nu se gaseste. Am mai incercat cu unul de la cineva si am constatat ca are efect. Insa momentan nu o pot face din cauza sanatatii precare. Acest tratament este tratament "de shoc" cu doze mari de nicotina si mi-ar face extrem de rau (nicotina este introdusa prin piele in singe, in cantitati foarte mari - egal cu aproape 3 tigari fumate de-odata, ca sa poata suplini la maxim nevoia fizica de tzigara; pe urma dozele scad intr-un ritm anume pina se ajunge la aproape nimic; se include si factorul psihic si ultimele parca nu mai au deloc nicotina. Tratamentul este de 4 luni, timp in care ai si un program alimentar de urmat, program de somn, de exercitii fizice care sa te sustina si sa nu-ti lase corpul sa se duca de ripa. Este excelent, dar programul acesta se gaseste doar in SUA din pacate... Eu una am sa mi-l iau cu prima ocazie.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!Eu am fumat primele 3 saptamani pana am aflat ca sunt insarcinata si apoi le-am lasat;nici nu le mai puteam suporta si imi facea rau fumul;Mama mea a fumat cat a fost gravida cu mine si prin urmare rinichiul meu stg nu s-a dezvoltat iar dreptul e foarte mare,asta este o consecinta a fumatului cea mai raspandita si in rest ar fi mult mai multe ca de exemplu sistemul nervos(asta se va vedea la scoala cand o sa te miri de ce nu "il duce capul")Daca nu mi-ar fi fost rau probabil ca as mai fi fumat si eu,nu stiu ce sa zic dar oricum 1-2 pe zi.Sa ai o nastere usoara si...de dragul bebelusului rarestele macar!!!Sa fim sanatosi!! Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Uite ca nu am vrut sa raspund la acest subiect,dar totusi o fac..
DEPENDENTA DE NICOTINA...DA!!! Eu fumam CEL PUTIN 1 PACHET,uneori si mai mult,nu m-a impiedicat,insa,sa ma las imediat ce am realizat ca voi avea "un" bebe...Si mi-a fost greu,foarte greu,dar eu cred ca DACA VREI,totul e posibil...Cine continua,VREA SA FUMEZE,nu e o scuza NU POT...E doar o parere,a mea,nu neaparat cea mai buna...sper sa nu supar pe nimeni...

P.S.
Am alaptat cinci luni jumate,bebeii implinesc peste 12 zile 1 AN,dar tot nu fumez,desi ma gindesc inca la tigara si,practic,as avea liber sa fumez...SUCCES!
PEACE

Theodora, Alexandros, Yannis(11 luni...)
Duble the joy,duble the love,twins are a blessing,from above...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_c spune:

Aceleasi framintari le-am avut si eu, imi era rusine si cautam in disperare pe Internet care sunt efectele fumatului. Nu m-am lasat (n-am reusit) si m-am simtit mizerabil. Mi-am cumparat filtre de nicotina si fumam si cele mai slabe tigari (ultra lights) daca o fi adevarat ca sunt mai slabe. Fumez si in prezent. Am mers la servici pina in ultimele zile si n-am stat locului o clipa.
Puiul meu s-a nascut prin cezariana, la termen (ma rog, cred ca mai putea sta vreo 2 sapt. dar a fost decizia doctoritei si eu am ascultat-o), dar cu greutate mica (2850 g) dar in trei luni a ajuns cam la 6 kg. Pana la 8 luni a facut o singura rino-faringita, pe care a luat-o de la mine. Este foarte bine, activ, atent, dezvoltat psiho-motor normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

inainte de sarcina fumam cel putin 1 pachet pe zi si o mai aveam drept exemplu si pe prietena mea cea mai buna care a fumat in sarcina si totul a fost in regula (cel putin aparent), insa cand am ramas insarcinata nu am putut suporta gandul ca i-as putea face rau copilului meu pe care mi l-am dorit atat de mult si am renuntat. a fost greu, foarte greu si acum imi este (alaptez), se intampla de multe ori sa visez ca fumez, dar ori de cate ori aveam tendinta de a-mi aprinde tigara imi spuneam " bun, mi-aprind tigarea, ma simt eu bine si copilul? daca se intampla ceva cu el, daca va avea de suferit din pricina asta cum am sa mai pot eu trai linistita, cum am sa mai pot privi in ochii lui Bogdan (sotul)?" crede-ma ca gandindu-ma la asta am reusit sa ma abtin, dar recunosc ca a fost foarte greu, insa pe masura ce treceau zilele si reuseam sa sa nu fumez simteam ca sunt mai puternica decat viciul. sincer, n-am crezut ca o sa fiu in stare si nimeni din jurul meu nu credea asta, dar am reusit si mi-am demonstrat si mie insami ca, daca vreau cu adevarat ... pot.
te rog, te rog mult,incearca si ai sa vezi ca se poate, daca reusesti macar o data cand vrei sa aprinzi o tigara sa nu o faci, ai sa poti si a doua si a treia oara si ...

va doresc numai bine tie si micutei minuni din burtica ta!
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Nu fumez, dar m-am convins ca exista fumatori si fumatori. Unii sunt dependenti desi fumeaza 10 tigari pe zi. Altii fumeaza un pachet pe zi dar ar putea sa se lase si a doua zi.
Fiica de fumatoare inraita fiind, va pot spune ca m-a ajutat acest fapt pentru ca si acum mi se intorce stomacul pe dos cand imi amintesc cum imi mirosea parul cand stateam la mama acasa. Iar aversiunea fata de alcool i-o datorez tatalui.:)
Asa ca viciile parintilor pot fi lectii pentru copii. Iar cei ce cred ca zeci de carti de medicina spun povesti cand atentioneaza asupra riscurilor, se mint singuri.
Dar cum suma viciilor ramane constanta... probabil ca nu e o tragedie sa fumezi din cand in cand, atat timp cat ai grija sa nu fie copilul in preajma.

Si ca tot vorbim de tigari, stiati ca ele contin in proportie de 90% tutun romanesc? Poate ca asta e o veste buna...

Multa sanatate tuturor. Si mult succes daca incercati sa va lasati.

Florina

Mergi la inceput