Bebelusi de iulie-august 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 10

Monica-Elena spune:
Fetele care ati inceput diversificarea va intrebam si eu ce fructe mai dati voi la bb. ce fructe ii dai si cum coapte sau crude? Cu ce ii subtiezi piureul de fructe ca sa il dai cu bibe?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

svety spune:
Piureul de fructe se da cu lingurita, sau pui mai multa zeama de fructe. Dar fructele sunt bune crude. Daca le incalzesti putin s-ar putea sa-i placa mai mult.

peca spune:
quote:
Originally posted by delia grozav
Peca a nascut sora ta? Unde?
http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos
dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005
inca nu si sper sa se "pastreze" pana ajung si eu in ro. ...vrea in tg. mures
peca si niko
_

peca spune:
in toata tara e epidemie de rujeola? si ca sa imi dau de tot cu firma'n cap....ce e exact aia.....de auzit am auzit dar....ce e exact cum se manifesta.
si ce vacc. e....nu e inclus in seria asta ce se tot da?
peca si niko
_

Albinutzza spune:
quote:
Originally posted by Monica-Elenace fructe ii dai si cum coapte sau crude? Cu ce ii subtiezi piureul de fructe ca sa il dai cu bibe?[/blue]
Ii dau mar copt, si nu-l subtiez cu nimic; il bag la robot si gata...si-l dau cu linguritza. Asa fac si cu cel de legume. Poti une zeama la legume din cea in care au fiert!!! Dar eu nu pun, ca numai e necesar. Adek nu e gros, e ca cel din borcanase, si la leg si la fructe
Albinutzza

POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu
POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1

anis spune:
Eu am facut iar febra 39..acum sunt la 37.9 si sper sa scada de tot ,sa nu mai urce.
Ingrid a facut kka de 3 ori azi.,,tot asa urat mirositor..si supriza i-am bagat degetelul in gurita ca sa ii dau cu cel si avem 2 varfuri de ac jos, unul e mai mare ,celalat e piticutz....deci 2 dintisori ,nu?Mai din ce am citit stiu ca cel de al doilea incisiv iese mult mai tarziu, dar fiecare are ritmul lui.
Daca cei 2 incisivi sunt ca varfurile de ac, cresc acum nu??Adica nu stau asa ca varfurile de ac si cresc peste cateva luni [:D
]..poate vi se pare o bazaconie...am fost luata asa pe nepregatite..ma asteptam la 7-8 luni incolo...si noi la 4luni si o sapt,avem iesiti din gingie 2 varfuri de ac...2dintisori..sa nu va zic ce chitaiala e...saracutza..of
Ma duc sa ma intind ca sunt tare ametita.
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

MONAI spune:
Salutare, gagici!
Am intrat pe fuga, am avut o zi mai grea, Sara e tare nazdravana. V-am citit, dar nu am apucat sa vad poze, sper sa pot recupera.
Svety si Joker, bine ati venit!
Monica-Elena, eu am incercat sa mananc din fructele de la magazine pere si piersici si nu mi-au placut, mai caut, ca cel putin piersici vreau sa-i dau neaparat ca au Fe. Noi abia papam suc de morcov intre mese si am introdus de 2 zile cel de mere, dar fara prea mare succes. Eu i le dau crude. Si papam cu lingurita.
Va pup, merg la nani si eu.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi

Laura25 spune:
nique, eu le-am facut de o consistenta pastoasa, dar nu chiar sa curga ... nu stiu daca m-ai inteles... le-am dat cu linguritza. Le-am pus si in biberon, amestecate cu lapte, dar nu am pastrat o proportie anume, puneam cu masura de la lapte praf (o masura la 30 ml apa), dar de cele mai multe ori mai adaugam apa, ca se "umflau" si erau prea consistente sa treaca prin gaura de la tetina.
Mi-am amintit sa-ti spun sa nu iei cereale de la Ulker, ca sunt exagerat de aromate si de dulci (au vanilina). Cele folosite de mine au fost toate cu ceva fructe (mere sau banane) si cu faina de orez de obicei. Eu aveam probleme cu fata care facea kk rar si de cele mai multe ori "asistata" cu spozitor sau termometru. Dupa ce le-am bagat cereale, face singura, chiar de mai multe ori pe zi, deci nu s-au constipat de la ele.
Spor la papat!
Laura de Rares
si Bianca
13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Laura25 spune:
Monica_Elena, eu am inceput cu mar si de la 5 luni le dau si banana. Cel mai mult le plac merele alea galbene, dulci, golden parca se cheama si il dau asa, fara sa-l coc sau ca-l fierb. Bananele constipa un pic. Trebuie sa fie f. bine copate. Eu le combin cu un pic de suc de portocale ca sa nu aiba probleme.
Noi azi am incercat prima data branzica de vaca si au mancat f. bine, desi le-am dat-o simpla, nu am combinat-o cu nimic.
Albinutza, tu ii dai carnitza bondarelului tau? Cum? De care? Eu le-am pus un pic de ficatel in piureul de cartofi, dar nu chiar s-au omorat cu mancatul ...
Laura de Rares
si Bianca
13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Dianami spune:
Salutare tuturor! Vad ca harnice mai sunteti.Am vazut ca a cerut cineva niste informatii despre rujeola.
Rujeola o cunoasteti sub numele de pojar. E foarte contagioasa si riscanta daca apare la copii sub 2-3 ani.
Se transmite de la alti copii bolnavi care stranuta, tusesc sau vorbesc, prin aer.In parc e putin probabil sa se ia boala daca stati cu bebe departe de alti copii. Insa nu mergeti cu ei in comunitati, magazine, restaurante. Riscul e destul de mare si la cabinetul doctorului, mai ales cand se fac vaccinari si vin multi copii.
In primele zile de cand a luat boala, copilul are simptome de raceala, adica: stranuta sau tuseste, are febra 39-40, ochii lacrimeaza, sunt usor rosii, este rosu in gat, iar din nasuc curge o secretie apoasa. E somnolent si fara chef. Faza asta tine vreo 3 zile, pana cand apare eruptia pe fata, gat si urechi, apoi se intinde pe trunchi, membre si degete, in aceasta ordine. Tine tot 3-4 zile si incepe sa dispara in ordinea in care a aparut (fata, gat, trunchi,...). Petele sunt rosii, de marimi si forme diferite, se pot uni intre ele. Daca le apasati dispar.
Dupa aceea urmeaza o faza de 7 zile, semnele se amelioreaza, iar pielea se curata complet (se descuameaza usor).
Atentie!Mergeti urgent la dr. daca reapare febra dupa ce disparuse, sau daca bebe respira greu, tuseste mai urat, sau il dor urechile.
Copilul transmite boala inca de cand are semne de raceala, inainte sa apara petele.
Vaccinul se face cam la 10-12 luni, singur sau combinat:
-Romania: RRO (rujeola, rubeola, oreion)
-Germania: MRM (masern, roteln, mumps)
La noi se vaccineaza copiii de la 7 luni in sus de cand e epidemie.
Ca sa nu ma lungesc prea mult, pt. ca poate unele dintre voi stiu aceste lucruri, dati de veste daca mai vreti si alte informatii despre pojar ( tratament, complicatii, etc).Sper ca v-am fost de folos in lupta cu pojarul .
mamica de superbebelusa