paternitate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by marius

Eu am o intrebare mai simpla:
De ce mama copilului stiind cine este, "cel putin teoretic" tatal natural si aflandu-se in proces de divort nepronuntat ce-i drept dar intentat nu a declarat "tatal necunoscut"? Pentru ca in schema prezentata era o solutie logica. Sau nu era asa?

Desigur toate acestea sunt doar exercitii ... posibile?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Marius, cred sincer ca-ti scapa ceva.
NU EXISTA aceasta posibilitate. Conform Codului Familiei, sotul mamei este tatal copilului.
Art. 53. - Copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe sotul mamei. Copilul născut după desfacerea, declararea nulitătii sau anularea căsătoriei are ca tată pe fostul sot al mamei, dacă a fost conceput în timpul căsătoriei si nasterea sa a avut loc înainte ca mama sa să fi intrat într-o nouă căsătorie.

Deci secventa cu tatal necunoscut nu intra in discutie nici macar ca exercitiu de imaginatie, atata vreme cat mama era casatorita, chiar daca nu si-ar mai fi vazut sotul de la nunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Lona... de ce raspunzi tu?

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Scuze, n-am stiut ca este un capitol la care n-avem voie sa raspundem toti.
Admit ca n-am citit regulile cu destula atentie.
Off: Admit sanctiunea moderatorului, cu conditia sa-mi spui de ce raspunsurile tale au fost pline de ceata si suspiciune. Sunt sigura ca stii foarte bine ca am dreptate...
Ti-am trimis si un PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e vorba de nici o sanctiune. Era doar o intrebare. Si ai dreptate 100% asa este.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Deci in consecinta tatal copilului are daor 2 posibilitate ori sa il adopte (dupa parerea mea, ce prostie) ori sa astepte 6 luni cit ar tine procesul. In acest caz, se poate ca la proces tatal sa nu fie prezent ci sa fie doar reprezentat de avocat?

Mergi la inceput