Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 12
andreeeea spune:
Bine am revenit!
mai rar (chiar ingrozitor de rar), insa reusesc uneori sa recuperez cu cititul...Mai greu si cu scrisul...
Astazi implinim 2 luni, si ne-a vazut si pediatra. Maria are 5.250g, insa nu a si masurat-o .O voi face eu, acusi...Si totul e ok, in afara de colicii care tot ne mai supara(totusi putin mai finut), iar gazele si kk, tot cu plansete sunt eliminate.
Problema e la mine. Adica, mi-a aparut un hemoroid f f dureros, groaznic, chiar. Iar unguentul Hemorzom nu ar fi indicat pt cele care alapteaza (conform prospectului). Voi ati discutat despre acest subiect? care ar fi remediile, caci plang pe wc si mai gasesc si sange pe hartie..
La controlul ginecologic (astazi) mi-a zis dr ca mi-a crescut un polip la intrarea in vagin "de la un fir, probabil". daca intr-o luna nu dispare, cauterizarea urmeaza. si cele cateva picaturi de sange pe care le gasesc aproape zilnic pe chilotei, pot fi de la polip, sau de la eventuale resturi din uter; deci sa fac o ecografie...
Voi v-ati confruntat cu asa ceva?
multumesc pt ca sunteti dragute si, desi scriu f rar, voi imi raspundeti din experientele voastre...
Andreea si MARIA (5 octombrie)
alinam spune:
Tonia la fel se manifesta si Vlad .... azi l-am scos in marsupiu, era foarte interesat de ce se intampla in jurul lui ...a dat chiar sa scanceasca de cateva ori ...cand am ajuns acasa a adormit ...dus, ca l-am scos din marsupiu (a trebuit sa trag de el sa il ridik) si nu s-a trezit, doarme deja de 2 ore ........o binecuvantare pentru mine.
Alina si bb Vlad (25.09.2005)
andreeeea spune:
Si Maria face des balonase, mai ales atunci cand vorbim intens, amandoua... Si de vreo 3 zile, a inceput sa rada cu zgomot (doar mie, momentan, desi, simplu, zambeste la toata lumea). Mi-au dat lacrimile cand am auzit-o!
Si nu mai pot de dragul ei atunci cand plange (incepe prin a pune buzita) si, din tot sufletul spune:mmma -mmma! Imi rupe imima!(Alte sunte plagacioase:way - cand se smiorcaie, lei \nei - cand o doare...)Oricum, plansul ei a fost simpatic de la inceput:La,la,la...La botez, fetita nasei(5ani)a zis ca Maria canta, ca nu are lacrimi si spune la-la:))
Andreea si Maria (5 oct 2005)
andreeeea spune:
Cand iesim afara, in marsupiu ne place cel mai mult. Si adormim intr-o clipa. E singurul somn mai lung din timpul zilei (in rest maxim 15 minute-30?, iar noaptea, 5-6ore, legat.
Despre fular, in primele saptamani nu-i puneam nimic (era si mai cald...). Insa tot cartierul (pe unde ne plimbam) si rudele, si pediatra a zis sa-i acoper gurita (si nasucul). Nici nu stiu cum sa fac, in concluzie...
andreea
codruta_grg spune:
Andreeeea, pentru hemoroizi incearca Doxiproct. Unguent sau supozitor - merge si la sarcina si alaptare.
Codruta & Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
nanadana spune:
Buna fetlor
La multi ani Maria pt cele 2 luni
Dorulet mersi pt raspuns o sa merg la pediatru sa-i cer sfatul sa vedem ce spune si ea ,pt ca am inceput sa-i dau lapte de la gallia si nu are nimic chiar ii place, ca acuma puturoselu sta numai cite 4 min la san ca ii este lene sa mai traga ,norooc ca ii dau doar sera ;eu stau linga zona pariziana
[b]Alinam aceleasi probleme am si eu cu Antoine ,eu chiar am inceput sa fac un amr pina la trei luni ca nu mai pot sint epuizata
[b]Codrutafrumoasa printesica ta si sa-i fie de bine somnul
Antoine cind doarme nu stiu ce sa fac mai repede (patul ,curat sau sa manac)pt ca doarme eipureste
poze
DanaAntoine
nanadana spune:
Fetelor spuneti_mi si mei cum ii dati SIMPLEX la puiuti pt ca am primit si eu din romanica ,il dati la 4 -6 ore asa cum scrie in prospect? sau de cite ore ii dati sa manace? pt ca eu ii dau sa pape la 3 ore la puiut
poze
DanaAntoine
codruta_grg spune:
nanadana eu ii dadeam SAB-ul de 2 ori/zi. Dimineata si seara, dupa ce papa sau inainte (mai greu inainte - ca tzipa de foame, uitam si deja era la san cand imi aduceam aminte). La fel si bonisannul. Si acuma ii mai bag 15 picuri uneori.
Eu mi-am dat seama, ca orice ii dadeam si orice mancam eu, cand avea colici, avea. Acuma sper ca s-au terminat .
Rabdarea a fost cel mai eficace tratament.
Iar cand avea criza, tati o tinea in pat langa el, eu ii calcam un scutec si il punea tati pe burtik, se racea, iar eu calcam altul, sa fie tot timpul caldutz la ea pe burtik. Asa se linistea.
Codruta & Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
andreeeea spune:
Nanadana, La noi, Sab Simplex nu a avut nici un efect, desi ii dadeam inainte de fiecare masa (din 3 in 3 ore sau chiar mai des),pt ca a fost groaznic. Nu a mers cu nimic, doar cu RABDAREA, cuvantul de ordine in ac perioada. Acum e putin mai bine, insa mai dureaza...pana implinim 3 luni. Si mai am fire care ina n-au albit...:)
Codruta, multumesc de raspuns!
Maria se ineaca des cand suge, si tuseste tare, apoi; iar uneori plange de sperietura. Si eu ma sperii...Uita sa respire pt ca doarme si mananca si nu-i fata lui Napoleon.
andreea
kid2003 spune:
Buna fetele!
Noi azi am fost f dragutze. Alex azi noapte a dormit de la 12 la 5 (a doua noapte asa). Sunt f fericita, sper sa nu fie doar o intamplare. Apoi, la 6, dupa ce a supt si a ragait, am pus-o in patut pentru ca imi era f somn si am lasat-o. Ea era treaza, se juca cu manutele. Eu am adormit tun si ea la fel, pana pe la 8 si un pic, imi venea sa o pup. Am si eu capul limpede.
Pe la 11 am iesit la plimbare in marsupiu, am fost in piata, am cumparat una alta si am ajuns acasa cam cocosata (si sacosele si copilul). Acum se joaca cu jucariile de pe bara bouncer-ului.
Nu ii pun nimic la gura, are dreptate Codrutza. Nu e bine sa respire aerul acela incalzit, se face un fel de condens care e mult mai periculos decat aerul rece. Bebelusii mici nu pot respira inca pe gura, iar nasucul are rolul de a incalzi aerul prin perisorii aceia fini, asa ca e ok.
De Mos Nicolae i-am luat Alexandrei o jucarica de la Diverta, de la Tomy, o cutie muzicala, se ataseaza la patut, canta si proiecteaza imagini cu Winnie the Pooh pe tavan. Ii place vad... (i-am pus-o deja ca n-am mai avut rabdare)...As mai vrea sa ii iau si o salteluta educativa, dar aia de Craciun