1 decembrie.... ziua mondiala SIDA
buna ziua
acu` ceva ani discutam cu o prietena de a mea despre sida. spusesem cu glas tare o temere de a noastra, aceea de a nu fi infectate cu hiv dat fiind faptul ca am prins vremea cand se faceau injectii cu aceasi seringa. ne gandeam noi ca data pana la varsta aceea (20 de ani fiecare)nu a s-a manifestat in vreun fel atunci inseamna ca exista sanse sa nu avem nimic. pentru orice eventualitate ne-am dus si am facut testul hiv care a iesit negativ. o problema este ca amandoua, de atunci si pana acum, nu avem relatii stabile ci doar pasagere. a 2-a problema este ca atunci cand incep o relatie cu cineva impun folosirea prezervativului. insa daca lucrurile merg bine si trece o anumita perioada de timp mi se cere renuntarea la prezervativ...in schimb eu cer efectuarea testului. la aceasta propunere mi se spune "hai mai ca nu am nimic. arat eu ca o persoana infectata?" si toti refuza sa faca testul..in consecinta eu refuz sa ma culc cu ei fara prezervativ.
intrebarea mea este: cum as putea sa conving un baiat ca a face testul e ceva benefic? pt ca am impresia ca toti ma acuza pt ca le cer lucrul asta si mai am putin si ma fac nebuna doar pt ca nu vad ca ei sunt bine sanatosi.
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI
Raspunsuri
Dorsilia spune:
eu zic ca faci bine, si cine nu intelege nu trebuie sa te impresioneze...toate femeile insarcinate fac testul, la casatorie se cere, deci ar fi normal sa-l faca de dragul linistii tale
michelle7 spune:
mie nu mi s-a cerut la casatorie . si nici la alti amici de-ai mei . in timisoara daca mergi pe Gh Lazar ( imi scapa numele parca Stan?) faci cu 100.000 prenuptialele in 2 minute.
Michelle 7
szivarvany spune:
In primul rand felicitari pentru gandire ! Putine persoane gandesc asa de sanatos. Sa nu cedezi, sigur vei intalni un om care sa inteleaga importanta lucrurilor si va face testul fara sa fie impins de la spate.
Eu am facut testul inainte de casatorie, cu sarcina sau cand mergeam la donari de sange. Sotul meu il face si el de cate ori merge la donat.
Si eu am incercat sa-mi conving colegii sa mearga la donat, le-am spus ca in nici 8 minute au toate analizele fara sa plateasac nimic si fac si o fapta foarte buna ... se uitau la mine ca la un extraterestru
_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
VENITI LA BAZAR SA-L AJUTAM PE ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004
slakje spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
eu zic ca faci bine, si cine nu intelege nu trebuie sa te impresioneze...toate femeile insarcinate fac testul, la casatorie se cere, deci ar fi normal sa-l faca de dragul linistii tale
eu am facut la casatorie testul pt sifilis din cate stiu, nu pt HIV, e prima oara ca aud asa ceva.Cred ca faci o confuzie, ma indoiesc ca se face pt contractul prenuptial testul HIV, nu am auzit pana acum.
Se face testul pt SIFILIS.
Dorsilia spune:
"cate bordeie atatea obiceie"... eu m-am casatorit la Brad si mi-au cerut la dosar asa ceva. Iar preotul mi-a cerut certificat de botez, fara de care nu ne-ar fi cununat. Acum stiu ca totul se rezolva si fara donari de sange, direct cu bani. Pe vremea aceea, nu foarte demult ed rept, eram eu naiva si fara bani si mi le-am facut la modul corect, ca sa zic asa. Si sotul meu idem
Dorsilia spune:
si la drept vorbind poate ca nici nu e asa de rau sa se faca si testul HIV, in mod corect, nu doar sa se obtina o parafa contracost, nu de alta dar nu e de glumit cu asa ceva...zic si eu, nu trebuie sa fiti de acord cu mentalitatea mea
gabibarta spune:
Anne-mary, daca baiatul nu vrea sa-si faca testul, renunta la el, asta inseamna ca vrea doar sex, dar nu-i pasa de tine, de viitorul tau. Ori isi face testul, ori foloseste cauciucul in continuare, ori "la revedere"
Pupici si nu te lasa!!!
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili
slakje spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
"cate bordeie atatea obiceie"... eu m-am casatorit la Brad si mi-au cerut la dosar asa ceva. Iar preotul mi-a cerut certificat de botez, fara de care nu ne-ar fi cununat. Acum stiu ca totul se rezolva si fara donari de sange, direct cu bani. Pe vremea aceea, nu foarte demult ed rept, eram eu naiva si fara bani si mi le-am facut la modul corect, ca sa zic asa. Si sotul meu idem
Si eu m-am casatorit la modul corect ca sa zic asa, si cred ca in Romania domneste aceeasi lege peste tot in privinta casatoriilor, eu nu zic ca nu-i cum zici tu, zic doar ca eu BANUI ca tu te inseli si faci o confuzie, se face testul pt SIFILIS, nu se complica nimeni cu testul HIV.
Eu nu am facut din naivitate analiza, a trebuit facuta am facut-o, a fost gata in 1 zi sau ceva de genul asta si nu am dat nici o spaga.
slakje spune:
La "dosar" se cere certificatul prenuptial, care contine analizele pt SIFILIS si TBC, nu stiu de unde ideea ca s-ar face si HIV, de aceea cred ca faci confuzia.In Romania domneste aceeasi lege si se cer aceleasi seturi de analize la incheierea casatoriilor.